התייעצות חידת התלוש המצ'וקמק של המורות ברשת בני יוסף

• הוסף לסימניות
היי.
אני עובדת כמורה ברשת בני יוסף - ש''ס, והתלוש שלי באורח פלא הולך ומצטמק משנה לשנה.
אשמח לשמוע ממורות נוספות שחוות כזו תופעה, וכן לשמוע על מישהו מקצועי שיודע את הכללים והנתונים, שיכול לשבת איתי על התלושים, לגלות מה באמת מגיע לי.
תודה.

• הוסף לסימניות
פלא פלאים,
משום מה גם ברשת החינוך העצמאי זה כך,
ממליץ לכל מורה ברשת חרדית ללכת לחשבת שכר שתבדוק לה את השכר, או לבודקת שכר,

• הוסף לסימניות
היי.
אני עובדת כמורה ברשת בני יוסף - ש''ס, והתלוש שלי באורח פלא הולך ומצטמק משנה לשנה.
אשמח לשמוע ממורות נוספות שחוות כזו תופעה, וכן לשמוע על מישהו מקצועי שיודע את הכללים והנתונים, שיכול לשבת איתי על התלושים, לגלות מה באמת מגיע לי.
תודה.
ארגון או הסתדרות המורים

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
את יכולה לפנות לחשבת שכר
לא כל חשבת מנוסה בתחום של 'תלושי הוראה'.
כמו"כ את יכולה לפנות ליועצות מס או רואות חשבון ולשאול אותם אם מבינים בתחום של תלושי הוראה.
מי שמבינה בזה תדע לומר לך מהר אם התלוש שלך תקין, ובמידה והוא לא תקין היא תסביר לך את הבעיה.

• הוסף לסימניות
השאלה היא האם יש לרשתות אפשרות לעשות דיאטה לתלוש בצורה שזה ייראה תקין, כי בתלוש שלנו מופיעים כל הנתונים במדוייק, [שעות עבודה, וותק, דרגה, ילדים וכו',] ולמרות הנתונים הוא פוחת והולך.
אם יש להם אפשרות כזו - צריך איש מקצוע שמתמחה דווקא בזה, שיידע מה לחפש ואיפה.
הבו עצה.

• הוסף לסימניות
ומה תעזור הבדיקה ?
נניח וגיליתם שעוקצים אתכם באיזה סעיף,
תלכו לבית המשפט??

בכל הרשתות עוקצים את המורות בכל דרך אפשרית
ולדאבוננו אף אחד לא מתלונן

• הוסף לסימניות
הרבה לפני שהולכים לבית משפט, עצם הפניה לרשת עם דרישה לתשלום, שמופיעה בצורה מסודרת על בלנק של רואת חשבון וכד', יש בה כח, ואם יהיו הרבה שיגיעו לזה יחד, ברור שזה יגרום גם לתזוזה.
שנית, אם תתברר שיש כזו תופעה, וזה סדר גודל שמצדיק תביעה, נוכל להתאחד ולעשות עם זה משהו.
תעזרו לי להציף כאן את הנושא.
ואם יש מישהו שכן מכיר רואת חשבון שמתמחה בענינים כאלה - נא לעדכן כאן.
תודה.

• הוסף לסימניות
לא ברור....
איך נהיה דיאטה?
השכר נטו יורד?
השכר שמופרש לפנסיה גודל?
אם תפרטי זה יעזור .
לי היה כמה שפעמים שהורידו כסף והיה כתוב הפרשות.
התקשרתי וביקשתי הסברים....
לפעמים ההסבר עזר ולפעמים התברר שהייתה טעות.
כשהתחתנתי, בעלי אמר לי שאין כזה דבר לא להבין תלוש שכר.
את חייבת להבין מה כתוב שם, ואת לא תשלחי לרואת חשבון כל חודש/
אז הוא למד את זה, והיום הוא יודע איך לקרוא אותו.
נ.ב. מסכן, כל עבודה הוא היה צריך ללמוד מחדש, כי כל מעסיק התלוש שלו כתוב אחרת. ;)

• הוסף לסימניות
לדעתי מספיקה חשבת שכר שעוסקת בתלושי הוראה, בודקת סתם תיקח הרבה יותר כסף.

ובלי קשר כל פעם שאני שומעת על הדברים האלה אני עדיין תוהה, איך אין שיעורים מסודרים בסמינר על תלושי שכר, זכויות עובדים וכו. זה חייב להיות בתוך תוכנית הלימודים לפחות בתחום ההוראה שם לצערינו יש שוק שחור ופרוע

• הוסף לסימניות
לדוגמא לפעמים רושמים פחות שעות ממה שהמורה היתה בפועל, לא מפרישים פנסיה והשתלמות, לא נותנים מענקים והעלאות שזכאים להם, לא נותנים נסיעות, לא מחשבנים ימי חופשה ומחלה, לא מעלים לפי ותק ועוד היד נטויה,
אני הייתי מתעד הכל, ושומר לזמן שאני יפסיק לעבוד,

• הוסף לסימניות
רושמים פחות שעות ממה שהמורה היתה בפועל, לא מפרישים פנסיה והשתלמות, לא נותנים מענקים והעלאות שזכאים להם, לא נותנים נסיעות, לא מחשבנים ימי חופשה ומחלה, לא מעלים לפי ותק ועוד היד נטו
אז מתקשרים ו"מזכירים להם"....

• הוסף לסימניות
השאלה היא האם יש לרשתות אפשרות לעשות דיאטה לתלוש בצורה שזה ייראה תקין, כי בתלוש שלנו מופיעים כל הנתונים במדוייק, [שעות עבודה, וותק, דרגה, ילדים וכו',] ולמרות הנתונים הוא פוחת והולך.
אם יש להם אפשרות כזו - צריך איש מקצוע שמתמחה דווקא בזה, שיידע מה לחפש ואיפה.
הבו עצה.

קחו תלוש מהשנה ותלוש מחודש דומה בשנה שעברה.
תבדקו מה ההבדל, האם יש סעיף שהסכום בו ירד, ומשם תוכלו להתקדם.

• הוסף לסימניות
קחו תלוש מהשנה ותלוש מחודש דומה בשנה שעברה.
תבדקו מה ההבדל, האם יש סעיף שהסכום בו ירד, ומשם תוכלו להתקדם.
באמת בתכנת השכר של מעיין החינוך, [חברת 'יוניק',] יש אופציה כזו שמשווה את הנתונים לכל השנים שעברו, ואני רואה שהשכר ב - 2023 בכל שורה היה גבוה יותר מהשכר כעת, [שלש שנים לאחמ''כ...] ולעומת זאת שעות העבודה המדווחות הם יותר ממה שדווח אז. זו פליאה הזויה.

• הוסף לסימניות
לא ברור....
איך נהיה דיאטה?
השכר נטו יורד?
השכר שמופרש לפנסיה גודל?
אם תפרטי זה יעזור .
לי היה כמה שפעמים שהורידו כסף והיה כתוב הפרשות.
התקשרתי וביקשתי הסברים....
לפעמים ההסבר עזר ולפעמים התברר שהייתה טעות.
כשהתחתנתי, בעלי אמר לי שאין כזה דבר לא להבין תלוש שכר.
את חייבת להבין מה כתוב שם, ואת לא תשלחי לרואת חשבון כל חודש/
אז הוא למד את זה, והיום הוא יודע איך לקרוא אותו.
נ.ב. מסכן, כל עבודה הוא היה צריך ללמוד מחדש, כי כל מעסיק התלוש שלו כתוב אחרת. ;)
זה לא קשור להפרשים, הסכום עצמו בכל מרכיבי השכר יורד משנה לשנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה