כן, 8 פעמים, כולל שני וחמישי ומנחהבאיזה טווח של זמן?!
במשך שנה?
ב6 יש לך טעות וכנראה התכוונת עה"נ בלי יעו"י.כשיום שישי דחנוכה חל בא' דר"ח טבת שהוא ל' כסלו והוא יום שלישי בשבוע ובתאריך הלועזי הוא הרביעי לדצמבר שבאותו לילה ליל שביעי דחנוכה ב' דר"ח טבת הוא יום התקופה ומתחילין לומר טל ומטר בחוץ לארץ. יוצא לפי"ז תשעה שמו"ע כל א' שונה מחבירו. 1 )בליל שבת ליל ג' דחנוכה מתפללים בשל שבת עם על הנסים, 2 ) במוצש"ק מתפללים בשל חול עם עה"נ ואתה חוננתנו, 3 )בליל שני בשל חול עם עה"נ לחוד, 4 )בליל שלישי מוסיפין יעלה ויבוא, 5 )בליל רביעי מוסיפים ותן טל ומטר עם יעו"י, 6 )בליל חמישי ותן טו"מ יעו"י בלי עה"נ, 7 )בליל שישי טו"מ לחוד בלי יעו"י ובלי עה"נ , 8 בליל שבת תפילת שבת בלי עה"נ, 9 )במוצש"ק אתה חוננתנו בלי עה"נ.
קריאות התורה עוקבות. כשאין קריאה אחרת ביניהןבאיזה טווח של זמן?!
במשך שנה?
באותה שנה כמובןבאיזה טווח של זמן?!
במשך שנה?
יש קריאה בינהם, אבל לא בפרשת השבוע.קריאות התורה עוקבות. כשאין קריאה אחרת ביניהן
אתה מדבר על מעריב?@לשם שינוי וכל השאר, בנוגע לחידתי. הכוונה לתפילת שמונה עשרה, 13 תפילות שכל אחת לא דומה לסמוכות לה, התפילה הראשונה בסידרה יכולה להיות דומה לזו של אתמול. ואין הבדל בין תפילת יום טוב ראשון לתפילת יום טוב שני.
כך שהחידה טרם נפתרה.
בהצלחה![]()
כן. מעריב. ותודיעו לי מתי להעלות את התשובה.אתה מדבר על מעריב?
זה נראה לי בלתי אפשרי
אני מרים ישיים.כן. מעריב. ותודיעו לי מתי להעלות את התשובה.
עכשיוכן. מעריב. ותודיעו לי מתי להעלות את התשובה.
אני מרים ישיים.
מחכה שגם האחרים יתייאשו
טוב.עכשיו
ואוטוב.
ובכן:
אנחנו מתחילים בתאריך ט"ז בתשרי שחל ביום רביעי בחו"ל:
א) תפילת יו"ט.
ב) מוצאי יו"ט.
ג) חוה"מ.
ד) שבת חוה"מ.
ה) מוצ"ש חוה"מ.
ו) חוה"מ.
ז) יו"ט.
ח) יו"ט עם גשם.
ט) מוצאי יו"ט.
י) רגיל.
יא) שבת.
יב) מוצ"ש.
יג) רגיל.
מקרה שני, מפולפל יותר:
מתחיל בי"א בניסן שחל ביום שישי בחו"ל:
א) רגיל.
ב) שבת.
ג) מוצ"ש.
ד) רגיל.
ה) יו"ט.
ו) יו"ט עם טל.
ז) מוצאי יו"ט.
ח) חוה"מ.
ט) שבת חוה"מ.
י) מוצ"ש חוה"מ.
יא) יו"ט.
יב) מוצאי יו"ט. [- הבחור עבר בחוה"מ לא"י וכעת אינו עושה יו"ט שני...]
יג) רגיל.
טוב, רק עכשיו הבנתי את החידה.טוב.
ובכן:
אנחנו מתחילים בתאריך ט"ז בתשרי שחל ביום רביעי בחו"ל:
א) תפילת יו"ט.
ב) מוצאי יו"ט.
ג) חוה"מ.
ד) שבת חוה"מ.
ה) מוצ"ש חוה"מ.
ו) חוה"מ.
ז) יו"ט.
ח) יו"ט עם גשם.
ט) מוצאי יו"ט.
י) רגיל.
יא) שבת.
יב) מוצ"ש.
יג) רגיל.
מקרה שני, מפולפל יותר:
מתחיל בי"א בניסן שחל ביום שישי בחו"ל:
א) רגיל.
ב) שבת.
ג) מוצ"ש.
ד) רגיל.
ה) יו"ט.
ו) יו"ט עם טל.
ז) מוצאי יו"ט.
ח) חוה"מ.
ט) שבת חוה"מ.
י) מוצ"ש חוה"מ.
יא) יו"ט.
יב) מוצאי יו"ט. [- הבחור עבר בחוה"מ לא"י וכעת אינו עושה יו"ט שני...]
יג) רגיל.
כמה פסוקים שמנהג הספרדים לאמרם קודם אמירת ויהי נועם ומזמור יושב בסתר עליון במוצ"ש.
מה זה שובה השם???
אשמח,אף אחד לא מתחנן לפתרון חידת העשרים?![]()
אני פשוט צריך למצוא את הכמה דקות בכלל להתחיל לחשוב עליה... סורי...אף אחד לא מתחנן לפתרון חידת העשרים?![]()
אהההההה, תירוצים של מפסידים...טוב, רק עכשיו הבנתי את החידה.
ניסיתי לחפש 13 תפילות שונות, כמו החידה של הווה פשוט.
שכוייח.
זה דווקא 20 או יכול להיות גם יותר?אף אחד לא מתחנן לפתרון חידת העשרים?![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים