דווקא.זה דווקא 20 או יכול להיות גם יותר?
אז זה צריך להיות הבדל בין תפילת יו"ט ראשון של סוכות ליו"ט שני של סוכות. ואז אפשר להוסיף מליל ט' תשרי (אולי באמצע תפילת ליל ט"ז החליט להשתקע בחו"ל?)דווקא.
זה מבוסס על הפתרון הראשון של באקינגהם. עם עוד קנייטש שמוסיף ימים
אתה כשרוני בצורה שלא תיאמן.אז זה צריך להיות הבדל בין תפילת יו"ט ראשון של סוכות ליו"ט שני של סוכות. ואז אפשר להוסיף מליל ט' תשרי (אולי באמצע תפילת ליל ט"ז החליט להשתקע בחו"ל?)
מה באמת הדין? עובר לתפילת חול באמצע?אתה כשרוני בצורה שלא תיאמן.
אכן לזאת התכוונתי.
בספר אגן הסהר כתוב בשם הרב גניחובסקי זצל, אם היה באמצע מוסף והחליט להשאר בארץ יפסיק מיד. אם היה בשחרית, יאמר אתה חוננתנו.מה באמת הדין? עובר לתפילת חול באמצע?
זה דין מעניין. (לכאורה הוא לא כביאור הלכה שאתה חוננתנו אפשר לומר רק במעריב אלא כרעק"א)אם היה בשחרית, יאמר אתה חוננתנו.
הסתכלתי שוב בספר. ואכן מוזכר כדבריך שזה דלא כבה"לזה דין מעניין. (לכאורה הוא לא כביאור הלכה שאתה חוננתנו אפשר לומר רק במעריב אלא כרעק"א)
תשמעו קטע, שאלתי גם את גימני [הרגיל] גם את אופן AI וגם את קלוד, שיחפשו לי בהסטוריה וכן בעתיד האם אירע או יארע שהתאריך ל' כסליו חל ביום שלישי בשבוע, כאשר התאריך הלועזי הוא 4 בדצמבר, א קיצער שלשתם ענו לי שלא היה ולא יהיה. עזבתי אותם וניסיתי למצוא לבד. ו... הידד, מצאתי! פעמיים בעבר ופעם אחת בעתיד [ראו קובץ מצורף].חשוב לציין שהאפשרות שיום שישי דחנוכה חל בא' דר"ח טבת שהוא ל' כסלו והוא יום שלישי בשבוע ובתאריך הלועזי הוא הרביעי לדצמבר זה חל אחת למאה שנה
זה לא מדוייק. לפעמים מתחילים רק ב6 דצמבר (בשנים שבחלוקה ל4 מסתימים בשארית 2 או 3)תשמעו קטע, שאלתי גם את גימני [הרגיל] גם את אופן AI וגם את קלוד, שיחפשו לי בהסטוריה וכן בעתיד האם אירע או יארע שהתאריך ל' כסליו חל ביום שלישי בשבוע, כאשר התאריך הלועזי הוא 4 בדצמבר, א קיצער שלשתם ענו לי שלא היה ולא יהיה. עזבתי אותם וניסיתי למצוא לבד. ו... הידד, מצאתי! פעמיים בעבר ופעם אחת בעתיד [ראו קובץ מצורף].
אולי עכשיו אחרי ש"לימדתי" את הבינה, היא כבר תדע למצוא...
על כל פנים כפי שאתם רואים זה נראה שאין מחזוריות קבועה לקובמינציה הזו.
אני עצרתי בשלב זה, וברוך היודע להצביע לנו על עוד שנים בהם מתרחש שילוב זה [יום ג' בשבוע, ל' כסליו, 4 בדצמבר].
ולסיום תודה על החידה החביבה, אכן אחת מהמאתגרות, אולי המתאגרת ביותר ששמעתי עד כה [בתחום החידות ההלכתיות מסוג זה], ומאידך, התשובה מדויקת (בלי מקרים הזויים, הנקראים בפי חובבי החידות "גיחצי").
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים