יום חמישי של הכנות לשבתנראה לי ששרלוט
ביום חמישי של גלויות![]()
גדוליכול להיות למי שחלה בגל הראשון (4)
יושב ראש?ריש מתיבתא (4, 3)
לאיושב ראש?
שם של ישיבה?לא
אפשר להחליף את ה"מתיבתא" ב"ישיבה", כתבתי מתיבתא שישמע טוב עם "ריש"
אפשר הסבר?שערי ישר
זה לא זהישר - אותיות ריש
שערי ישר - ספרו של רבי שמעון שקאפ ר"י שער התורה
ישיבת שערי ישר של רבי משה גולדשטיין
כן, אבל חבל, בגלל החידה הזו, לא ביקשת הערב ממוטי מקבץ?שם של ישיבה?
מרכז הרבריש מתיבתא (4, 3)
יום חמישי של הכנות לשבת
גדול
יכול להיות למי שחלה- גדול
התו הראשון דו במילה גל = ג דו ל
כן, אבל חבל, בגלל החידה הזו, לא ביקשת הערב ממוטי מקבץ?![]()
או במילה אחרת: ג-דו-להגדרה יפה , אהבתי![]()
וכיוון שהסתפקתיתוהה אם זה נכון (4)
או במילה אחרת: ג-דו-ל![]()
היה לי צד להמשיך "ויצא מבית חולים" שהכוונה ממאיר מ-מאיר
אבל הסתפקתי:
א. לא היה משמעות ל"ויצא" אולי "מ- " מורה שהוא יצא. (ובלי "ויצא" לא היה משתמע יפה)
ב. אני לא זוכר אם זה מקובל לעשות על מילה אחת טריק מסוים ועל מילה שניה טריק אחר
ולכן אני--
וכיוון שהסתפקתיאז הסתפקתי בזה
אבל מה אתה חושב על זה?
מה ההסבר?כל הויצא מיותר לטעמי![]()
מה ההסבר?
סתם, כי ההגדרה יפה ככה?
או שזה לא נכון או תקני להוסיף?
אבל אם הייתי מוסיף זה היה תקין?אני בעד הגדרות מינימליסטיות על כמה שאפשר
מבחינת ההגדרה
אם יש לך את 2 הרמזים בפחות מילים עדיף
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים