אכן, זה הכוונה.המילים אין ושם הפוכות הוא התכוון...
לא יודעת אם זה תקין.
המילים אין ושם הפוכות הוא התכוון...
לא יודעת אם זה תקין.
אכן, זה הכוונה.
טורקמדה היה מאשר את זה![]()
חגינביא המעון שלי (3 או 4 אותיות)
בית כנסת יופי, בצפון ההיכל (5)
משניא מוביל 'לוהיפוכו', וכאילו נכתב אין שם והיפוכו.אני יודע שהמילים האלה הפוכות
אבל משניא לא מוביל לפתרון 'דבר'
הפתרון אמור להיות בין 3 אותיות
ראיתי אצל א. בירמן הגדרות מעין אלו.אני מכיר אישית את כל מחברי התשבצים
טורקמדה (Torquemada) היה שם העט של אדוארד פאוול מת'רס (Edward Powys Mathers), חידונאי ומשורר בריטי שנודע כאחד ממייסדי ז'אנר תשבצי ההיגיון. הוא כתב תשבצים ברמה גבוהה ומאתגרת מאוד עבור העיתון The Observer בין השנים 1926 ל-1939.ואת הנל אני לא מכיר![]()
בית כנסת יופי, בצפון ההיכל (5)
אכן כן.שול חן שולחן
נביא המעון שלי (3 או 4 אותיות)
לא זה היתה הכוונה, (גם לא הבנתי את הקשר למעון שלי).
הוא בהחלט קרוי על שמו.אכן כן.
לא זה היתה הכוונה, (גם לא הבנתי את הקשר למעון שלי).
נ.ב. תודה על ההסבר על טורקמדה, כבר חששתי שזה ההוא מהאינקויזיציה.![]()
אוי ואבוי.הוא בהחלט קרוי על שמו.
נביא המעון שלי (3 או 4 אותיות)
אולי נוי/נווי?נביא המעון שלי (3 או 4 אותיות)
זו התשובה הנכונה. למה לא מסתדר בהגדרה?אולי נוי/נווי?
אבל לא מסתדר לי בהגדרה
א. נביא ונווי זה הגדרת שמיעה המצוינת בסימון (ש) ולא כתבת זאתזו התשובה הנכונה. למה לא מסתדר בהגדרה?
סליחה, אינני בקיא כל כך בכללי הכתיבה של חידות מסוג זה.א. נביא ונווי זה הגדרת שמיעה המצוינת בסימון (ש) ולא כתבת זאת
מצד שני, גם בחידה השנייה שלך לא ציינת (מ) לסימון שזה כתיב מלא (שולחן) לכן חשבתי שאולי גם כאן זה כך, במיוחד שכתבת (3 או 4 אותיות) אז שיערתי שמדובר בכתיב מלא וחסר
ב. בחידה בד"כ כותבים את המילה המקבילה ולא את המילה עצמה, כלומר רמז בלבד
כאן נביא ונווי זו אותה מילה
בשביל התוצאה הנ"ל נראה לי שהיה אמור להיות כתוב:
חוזה את המעון שלי (3) (ש)
במחשבה שנייה, גם לא כ"כ בטוח...
אולי אחרים יסבירו יותר טוב
הכל בסדר(למען האמת, לא כל כך ידעתי שיש להן בכלל כללים, פשוט בילדותי אהבתי חידות מסוג זה, וניסיתי כאן קצת את מזלי).
לא מצאתי שם שום אזכור כך שצריך לציין את סוג ההגדרה, אשמח להפניה למקום שם אוכל להכיר את הכללים (אם יש כזה), תודה.הכל בסדר
בראש כל עמוד באשכול הזה, נעוצים מספר כללים
והחידה השנייה שכתבת ממש מתאימה, רק היה צריך לציין שזה (מ)
צודק, הכלל הזה אולי פשוט מידי בשביל לכתוב אותולא מצאתי שם שום אזכור כך שצריך לציין את סוג ההגדרה, אשמח להפניה למקום שם אוכל להכיר את הכללים (אם יש כזה), תודה.
משניא מוביל 'לוהיפוכו', וכאילו נכתב אין שם והיפוכו.
אני בהחלט מסכים שזה לא הגדרה סטנדרטית,
ראיתי אצל א. בירמן הגדרות מעין אלו.
טורקמדה (Torquemada) היה שם העט של אדוארד פאוול מת'רס (Edward Powys Mathers), חידונאי ומשורר בריטי שנודע כאחד ממייסדי ז'אנר תשבצי ההיגיון. הוא כתב תשבצים ברמה גבוהה ומאתגרת מאוד עבור העיתון The Observer בין השנים 1926 ל-1939.
אולי לכן אתה לא מכיר אותו אישית.![]()
אבל תשמח לשמוע שליאני הסכים איתך.![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //