הצעה על סמך הפתרון הזה - אולי בערה6. הבער.
הבער אותיות ערבה.
אש פה - הבער זה לנזקים שקרו ע"י האדם כגון אש. ואז זה אומר אש - פה
טונה
דג טונה. סול הוא הטון החמישי (את החידה הזו כבר העלית לנו פעם)
לא בכדי
לא נמצא בכד שלי, ולא בכדי הדבר.
הצעה על סמך הפתרון הזה - אולי בערה
אש - פה.
קו-קו- רי -קו
תרנגול קורא קוקוריקו
קו, קו, רבי יהודה הנשיא, ו-קו נוסף.
הסברתינכון מאוד כלכבוד
אפשר הסבר לפתרון ?
הסברתי
הסימן - זה קו
רי זה רבי יהודה הנשיא
והסימן הנוסף - מראה על קו נוסף
ביחד זה קו- קו- רי- קו
גבר זה תרנגול
סעד
האות ס' על הרואה- עד
וסעד זה סמך- תמך.
אין אפשרות אחרת (אנגרם "פרש נא אותי", רק כך - אין אפשרות אחרת)3- פרש נא אותי רק כך (4,6,3)
אין אפשרות אחרת (אנגרם "פרש נא אותי", רק כך - אין אפשרות אחרת)
דשנה6- אשפה בערבה (4)
כנסת8- קהל שנמצא בים (4)
דשנה
דשן- אשפה
ערבה- דשנה (מלשון ערב לחך)
כנסת
קהל- כנסת. בים- בירושלים.
חצבה
אשפה -חץ בה.
מושב חצבה - נמצא בערבה.
עמים8- קהל שנמצא בים (4)
4. סין.
עין זה רואה.
ושמים את האות ס' במקום האות ע'.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים