עמים
קהל- עם
בתוך המילה ים מתקבל המושג: קהל עמים.
חידה קלה בינתיים:
על יתר פרטי מות דודה לאה תקראו בספר (3, 4, 3)
4- סמך על הרואה (3)
חידה קלה בינתיים:
על יתר פרטי מות דודה לאה תקראו בספר (3, 4, 3)
מות דודה לאה
לא מסתדר ממש, אבל אולי פקח?
אכן.
4. סמך על הרואה- מסך.
ללא נושא ספציפי
מבקש להשתדל לנמק את התשובות אם אפשר
1- יש סיבה לכך שאינו נמצא באגרטל שלי (4,2)
2- מלאכים הם כמו כלי נשק ? (6)
3- פרש נא אותי רק כך (4,6,3)
4- סמך על הרואה (3) <-------------
5- הנל קר רוח ? להיפך ! (4) <-------------
6- אשפה בערבה (4)
7- דג סול (4)
8- קהל שנמצא בים (4) <-------------
9- גבר : '' - - נשיא - '' (8)
10- מתי טרפו אותה ? (5)
בהצלחה![]()
העניין הוא שהפתרונות נכוניםטוב, אם גם מה שנראה הפתרונות הנכונים זה לא זה, נצטרך רמזים...
איכשהו הפתרון שלך עזר לי להגיע לפתרון שאני משוכנעת בו:העניין הוא שהפתרונות נכונים
רק לא קולעים למחבר החידות.
8- קהל שנמצא בים (4) להקה
קהל- להקה
בים- להקת דגים
סמך על הרואה
אולי עין?
לא סגורה על ההסבר...
סמך על הרואה-
סעד?
הרואה- עד
האות ס' על העד...
העניין הוא שהפתרונות נכונים
רק לא קולעים למחבר החידות.
8- קהל שנמצא בים (4) להקה
קהל- להקה
בים- להקת דגים
איכשהו הפתרון שלך עזר לי להגיע לפתרון שאני משוכנעת בו:
בקלה.
באותיות ק'ל' האות ה= קהל.
האות ס' סמוכה לאות נ'
סמך = ע"י ן.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים