למשל פה הרמז היה בסימן שאלהרמז :
האומנות בכתיבת הגדרה היא לדעת להסתיר
יפה את אחד הרמזים
מנסה גם:
אולי מגל?
מ שרה- מ גל (זמרת)
? - צורה של מגל.
הוא שינה את זה לאפשרות אחת.ואני ניסיתי להבין מה המשמעות של "אחת האפשרויות", כי בכל פתרון שאני מנסה לבדוק המילים האלו נתקעות בלי קשר.
אוקי, אבל מבחינת השאלה שלי אין הבדל. עדיין לא ברור מה הכוונה...הוא שינה את זה לאפשרות אחת.
לא תמיד לכל מילה יש ממש הסבראוקי, אבל מבחינת השאלה שלי אין הבדל. עדיין לא ברור מה הכוונה...
אפשר לראות- ללא הסבר ממשי בחידה1- אפשר לראות עצמות של גמד בעיתון ? (5)
זה לא בדיוק רמזרמז :
האומנות בכתיבת הגדרה היא לדעת להסתיר
יפה את אחד הרמזים
נכון, אבל כאן זה נראה שזה כן קשור לפתרון. ככה לדעתי.אפשר לראות- ללא הסבר ממשי בחידה
חשבתי על משהו:6- שם אפשר לראות שאחת האפשרות היא - בגד ! (4)
ליבי אומר לי שחשבתי על משהו:
אומד.
שם-אומד.
אחת האפשרות היא - או (כלומר או זה או זה) מד - בגד.
הוא אומד, הוא שם (שמאי), הוא מעריך.אומד - שם של מי? של מה?
זה נראה שזהזהחשבתי על משהו:
אומד.
שם-אומד.
אוקי. עכשיו יותר מסתדרהוא אומד, הוא שם (שמאי), הוא מעריך.
מד - בגד
מד מלשון מדיםומה זה?
לא ידעתי ששם זה אומד. יש מילה 'שמאי'הוא אומד, הוא שם (שמאי), הוא מעריך.
כל היום תקוע לי בראש, אבל אין לי פתרון לחלק הראשון של החידה6- שם אפשר לראות שאחת האפשרות היא - בגד ! (4)
חשבתי על משהו:
אומד.
שם-אומד.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים