חידות הגיון חיה בהגיון :)

• הוסף לסימניות
היי :)
לאלה שבבידוד או שסגורים בבית
ורוצים קצת תעסוקה למח ולנפש

הוראות כיצד לפתור הגדרות הגיון
שחברתי לפני שנים -לעזרת הפותרים
מעלה כאן:
624787-90ceda050685f7a9a510bf18d94340d5.jpg

624789-65e49e2a94b033c17867cf2a521d1553.jpg

624791-c0ff9de0f4460ce3302a0970cc1bd253.jpg

בהצלחה !

יששששש מצאתייייייי !!!
בערך 900 עמודים אחורה :) :)
10- הוא כנראה רוצה לשתות משהו ממריץ (4)
רמז :
10- הוא כנראה רוצה לשתות משהו מעורר (4)

חוזר על הבקשה שלי :

דבר נוסף תשתדלו שמשפט ההגדרה יהיה
משפט הגיוני שאפשר לומר אותו עד כמה שאפשר
ולא אוסף מילים אקראיות
אחרת זה נראה כמו רשימת קניות ולא הגדרת הגיון
תודה :)

10- הוא כנראה רוצה לשתות משהו מעורר (4)
נסתר
הוא - נסתר
כנראה רוצה לשתות משהו מעורר - נס-תר

כמו שכתבתי בעבר
האומנות בכתיבת הגדרות הגיון היא לדעת
להסתיר טוב את הרמז :)
זהזה :) וגם ההסבר
נשאיר את המקבץ כבר למחר

ואני סתם 'שברתי את הראש'.
יותר קל לשבור את הראש מלזכור מה היה לפני 100 שנה:p:p:p

(אחרי שפתרת, צלצל לי הרעיון "ש- אלה" ועשיתי חיפוש..)

הענין שאת היית אז חלק מהפתרון
פה

נערך לאחרונה ב:
חוזר על הבקשה שלי :

דבר נוסף תשתדלו שמשפט ההגדרה יהיה
משפט הגיוני שאפשר לומר אותו עד כמה שאפשר
ולא אוסף מילים אקראיות
אחרת זה נראה כמו רשימת קניות ולא הגדרת הגיון
תודה :)
עוד בקשה: אפשר לפעמים לנסות להסתיר את הטריק, ולא שיהיה כ"כ ברור איפה ההגדרה הראשית ומה המשחק מילים, נכון @moti!a כי הרעיון פה הוא לא לפתור שלש הגדרות בבת אחת, אלא קצת יותר לשבור את הראש. (לכן, גם לא צריך להגדיר כ"כ מדויק כמעט עד התשובה, למשל, חום לא צריך לכתוב גון אדמה אלא מספיק גון או צבע, ממשחק המילים נבין שזה יכול להיות רק חום ולא צבע אחר)

ועוד בקשה ממני ל @moti!a (אני חושב שעוד יסכימו איתי) אנחנו אתר חרדי, ולא ידיעות וכו', רוב הציבור פה לא מכיר זמרים זמרות שחקנים ושדרני טלויזיה, להתחיל לחפש בגוגל, זה כמו להתחיל להסתכל בדפי זהב על שמות אינסטלטורים, גם אם זה מקובל בתשבצי הגיון, כי רוב הקהל כן מכיר, פה זה לא שייך. (להרבה מאיתנו יש אינטרנט מסונן ברמה שהוא גם לא נותן את הדברים האלה) לכן, יש לך מספיק חידות לא על אישים, (פוליטיקאים זה בסדר -גם החרדים מכירים) בבקשה תתמקד בחידות האלה, אם מישהו מסכים איתי או לא, בבקשה שיביע את דעתו.

עוד בקשה: אפשר לפעמים לנסות להסתיר את הטריק, ולא שיהיה כ"כ ברור איפה ההגדרה הראשית ומה המשחק מילים, נכון @moti!a

ועוד בקשה ממני ל @moti!a (אני חושב שעוד יסכימו איתי) אנחנו אתר חרדי, ולא ידיעות וכו', רוב הציבור פה לא מכיר זמרים זמרות שחקנים ושדרני טלויזיה, להתחיל לחפש בגוגל, זה כמו להתחיל להסתכל בדפי זהב על שמות אינסטלטורים, גם אם זה מקובל בתשבצי הגיון, כי רוב הקהל כן מכיר, פה זה לא שייך. (להרבה מאיתנו יש אינטרנט מסונן ברמה שהוא גם לא נותן את הדברים האלה) לכן, יש לך מספיק חידות לא על אישים, (פוליטיקאים זה בסדר -גם החרדים מכירים) בבקשה תתמקד בחידות האלה, אם מישהו מסכים איתי או לא, בבקשה שיביע את דעתו.

היי :)
בזמנו לא אהבתי את תשבץ עיתון הארץ מהסיבה
הזאת בדיוק שהיה המון טריוויה
היום בזכות גוגל אין לי בעיה עם זה כי הכל אפשר לחפש אני משתדל להביא רק זמרים או שחקנים וכו
שמופיעים הרבה בתשבצי ההגיון כדי שלאט לאט יכירו ומי שיגש לפתור תשבץ הגיון יהיה לו הידע
בכל זאת אשתדל להמעיט בדבר עד כמה שאפשר :)
רק שאלה קטנה
יש בעיה למישהו עם גישה לגוגל ?
כלומר גוגל לא נמצא אצל כל הספקים ?
(סליחה על הבורות :) )

יש בעיה למישהו עם גישה לגוגל ?
כלומר גוגל לא נמצא אצל כל הספקים ?
תוצאות החיפוש בגוגל שונות מספק לספק.
בבית ובעבודה (סינונים שונים) מתקבלת תוצאות לגמרי שונות.
נטפרי כמובן עם תוצאות מצומצמות יותר.

תוצאות החיפוש בגוגל שונות מספק לספק.
בבית ובעבודה (סינונים שונים) מתקבלת תוצאות לגמרי שונות.
נטפרי כמובן עם תוצאות מצומצמות יותר.

זאת בעיה
אני לא רואה דרך איך לפתור תשבצים בלי גוגל
ומילון
כשהייתי ילד בבית ספר יסודי לא היו מחשבים
והייתי יושב לפתור תשבץ עם
מילון פלוס אטלס פלוס לקסיקון פלוס גלובוס :)
אין אפשרות לבקש מהספק שיפתח לכם את גוגל ?

הענין שאת היית אז חלק מהפתרון
פה
חחחחחחחחחחח.
העליתי כאן פעם מקבץ ולא זכרתי מה הפתרון של שתי שאלות
ניסיתי לפתור בעצמי ולא הצלחתי (חידות שאני חיברתי, כן?)
רק אחרי שפתרו נזכרתי שזהזה :)
לא יודעת מה הייתי עושה לו הייתי אמורה לתת רמזים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה