אני מבולבלזה ההסבר המדויק, ותודה לשרי.
זהזהשמ-יכה
דווקא לא פתרתי...יפה מאוד
אין לי מושג איך אנשים עולים על חידות כאלו
אני לא יכול לחשוב לא מהתחלה, ולא מהסוף, ולא מתוך התיבה![]()
שיח חרשיםדווקא לא פתרתי...
הבנתי את האותיות פ' ו-ס', אבל רק אחרי ש @טוהר השלום פתרה, הבנתי איך הכל מסתדר.
פי - קו - ס
מזל = פיס
קו = עיר נופש בשוויץ
פיקוס-עץ מפורסם בשורשים הגלויים שלו...
תאשור
עיר עם מזל = ת"א + שור
עם שורשים - עץ תאשור
(כן זה נראה קישור מוזר... זה לינק למילון אבניאון, למילה תאשור)תאשור פירוש: מילים נרדפות, ביטויים ועוד | מילון אבניאון
פירוש המילה תאשור: מילים נרדפות לתאשור, חרוזים למילה תאשור, מקור השם תאשור ועוד, בעריכת המילונאי איתן אבניאון.www.milononline.net
חצי תיבה2. אפשר לגור בה (3, 4)
רעיון יפהחצי תיבה
אפשר לגור- חצי תיבה
בה- חצי מהמילה תיבה.
פשטידה10- אולי הוריד לה כפפה לאכילה (6)
שותת דם?8- כך ניזון ערפד פצוע (2,4)(ש)
שותת דם8- כך ניזון ערפד פצוע (2,4)(ש)
שם רגל9- מעריך בסביבות 30 ס''מ כדי שלא יצליח (3,2)
שותת דם?
שותה דם
לא לגמרי מסתדר לי
מדגרה3- מאפשר לדעת כמה בהמה מעלה
עבור ביצים (5)
שותת דם
שותה ת'דם
שם רגל
מעריך- שם
בסביבות 30 ס''מ- רגל
כדי שלא יצליח- שם רגל.
מדגרה3- מאפשר לדעת כמה בהמה מעלה
עבור ביצים (5)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים