חיוב מע"מ נרשם על הקונה או המוכר?

• הוסף לסימניות
אם אני קונה פתיתים במכולת, או במקרה שלי אדמה מסוחר אדמות, ואני משלם למוכר רק את רכיב הבסיס של התשלום ללא המע"מ (למרות שהוסכם בינינו שאני אשא בתשלום זה במידה והמוצר יחוייב בו). על מי רשות המיסים רושמת הודעת חיוב לאחר שהחליטה לחייב את המוצר במע"מ?

• הוסף לסימניות
גם לי עלתה השאלה במקרה הנוכחי בשכונת נאות הפסגה... לדעתי על עו"ד גליק, ולכן צריך לשלם לו ולא לרשות המיסים ישירות

• הוסף לסימניות
אם אני קונה פתיתים במכולת, או במקרה שלי אדמה מסוחר אדמות, ואני משלם למוכר רק את רכיב הבסיס של התשלום ללא המע"מ (למרות שהוסכם בינינו שאני אשא בתשלום זה במידה והמוצר יחוייב בו). על מי רשות המיסים רושמת הודעת חיוב לאחר שהחליטה לחייב את המוצר במע"מ?
על המוכר והקונה יקבל חשבונית ויוכל לדרוש את זה כהוצאה בעסק

• הוסף לסימניות
על המוכר והקונה יקבל חשבונית ויוכל לדרוש את זה כהוצאה בעסק
על הקונה, והוא יקבל חשבונית מהמוכר
בגלל שאני לא יודע מי מביניכם צודק, אשמח למקור או ציטטה מוסמכת.
השאלה שלי היא פחות לעניין החשבונית, אלא בעיקר על מי מוטלת הריבית על הפיגור בתשלום מבחינת רשות המיסים.

• הוסף לסימניות
המע"מ לא נדרש לא מהקונה ולא מהמוכר, אלא הוא נדרש אם יש עיסקה.
מי שמדווח על כל עיסקה שהיא זה המוכר, ולכן הוא גם מחוייב לשלם את המע"מ, כמובן שבדר"כ הקונה הוא זה שמשלם את המע"מ בפועל.
אבל לרשות המיסים בעצמה, מי שמשלם תמיד זה המוכר.

• הוסף לסימניות
במקרים רגילים המוכר (עוסק) גובה את המעמ מהקונה (עוסק או פרטי) ומעבירו לידי רשות המיסים, ולכן אם אחר בתשלום לרשות המיסים עליו לשלם קנסות, ריביות ושאר ירקות...
גם אם הקונה לא שילם את המע"מ, או בכלל לא שילם על המוכר להעביר את הכסף אם הגיע מועד הוצאת החשבונית.

בעסקת מקרקעין יכול להווצר מצב בו המוכר הוא פרטי, והקונה הוא עוסק, ואז חובת תשלום המע"מ מוטלת על הקונה-העוסק. ולעניין זה יש מושג של חשבונית עצמית בה הוא מדווח על עסקאות ותשומות ביחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה