מידע שימושי חיידק סטרפ שהתיישב בגרון ומסרב לזוז גם אחרי מספר אנטיביוטיקות

• הוסף לסימניות
האם נפגשתם בילדים כאלו?מסיימים 10 ימים אנטיביוטיקה בלי לחפף... והחיידק עדין שם והגרון כואב
אשמח לשמוע מה ניתן לעשות קונבניונאלי ובלתי קונבנציונאלי הבנתי שצריך להתייחס לחידק מאד רציני ולטפל בו לפני שיחולל דברים מסוכנים
תודה מראש
ודרך אגב נעזרתי הרבה בפורום לגבי עניינים רפואיים גם כשענו לאחרים

• הוסף לסימניות
לקחתי עוד שבועיים למניעה.
אח"כ עושים משטח גרון לוודא שאין.
עושים גם בדיקת דם, לראות אם הסטרפ. נשאר בגוף, כי הוא יכול לנסוע למקומות אחרים.

• הוסף לסימניות
בלי קשר- לשתות מים עם הרבה לימון ומלח (דווקא טעים מנסיון) עוזר לנקות את הגרון. הרופאה שלי המליצה גם כשאין כלום לקחת לגימה כזאת מדי פעם.- למניעה של דלקות גרון.

• הוסף לסימניות
רק אני רוצה לספר על ילד שאני מכירה בן 6 ששבוע שעבר אושפז מהחידק הזה שעלה לו לראש ואיבד את הכרה והמצב היה מאד לא פשוט, לא התעדכנתי מה קורה אבל כמה ימים היה מעורפל ולא בהכרה. אז בהחלט תזהרי ורפואה שלמה!

• הוסף לסימניות
לתשומת לב: יש הסטרפטוקוק מקבוצה A - שהוא המסוכן ושאותו צריך למגר, ולעומת זאת - סטרפטוקוק מקבוצה B רק גורם אי נעימות, כאב או צריבה או עקצוצים בגרון, אבל אין רושמים בגללו אנטיביוטיקה.

• הוסף לסימניות
ללכת לרופא אף אוזן גרון מקצועי.
לי פעם היה כזה סיפור שלא התפטרתי מהסטרפ והוא נכנס לדם, בסוף הלכתי לרופא מומחה שנתן אוגמנטין +חודש רפאפן למניעה.

-ד"א אם מדובר בסטרפ שחוזר כל הזמן ממליצה לפנות להיימליך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;689287:
ללכת לרופא אף אוזן גרון מקצועי.
לי פעם היה כזה סיפור שלא התפטרתי מהסטרפ והוא נכנס לדם, בסוף הלכתי לרופא מומחה שנתן אוגמנטין +חודש רפאפן למניעה.

-ד"א אם מדובר בסטרפ שחוזר כל הזמן ממליצה לפנות להיימליך.
היה לך סטרפ A בדם? מעניין.

זה נכון שאפשר לקחת אנטיביוטיקה למניעה, אבל אם רוצים לפתור באמת את הבעיה מהשורש - כדאי לבדוק אצל מטפל אלטרנטיבי.
אסידופילוס זה תמיד טוב, במיוחד אחרי כמויות האנטיביוטיקה.
אצל מבוגרים דלקות גרון באות בעקבות לחץ או חוסר שינה (מדברת מניסיון מר).

• הוסף לסימניות
לפעמים הגוף נהיה נשא של החיידק, כלומר החיידק לא מזיק לו(יכול להדביק אחרים שכן יצטרכו טיפול), ואז צריך לבדוק אולי הכאב גרון לא מגיע ממנו, אולי מוירוס אחר, מונו וכו'. כך הסביר לי פעם רופא, לאחר שלבן שלי היו דלקות חוזרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;689324:
למה, זה לא יכול להיות? זה מה שזכור לי שהרופא אמר.
למיטב ידיעתי אז מכנים את זה כבר "החיידק הטורף" וזה דורש כמה ימים של טריאדה אינסנסיבית בבית חולים, אבל אולי אני טועה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;689336:
למיטב ידיעתי אז מכנים את זה כבר "החיידק הטורף" וזה דורש כמה ימים של טריאדה אינסנסיבית בבית חולים, אבל אולי אני טועה.
זה היה לפני בערך 8 שנים אבל זכור לי שאא"ג אמר שאם לא היינו מטפלים בזמן זה יכל להפוך לחידק טורף, משהו כזה.
מה שכן אני זוכרת שהאנטיביוטיקה הזו החלישה אותי מאד.

• הוסף לסימניות
בקשר לדלקות גרון חוזרות: אחותי סבלה מזה במשך כמה שנים, חוץ מהכאב ולקיחת אנטיביוטיקה זה גם סבל נוסף של ריח רע מהפה, לקחו אותה להימליך והוא אמר שהיא לא תאכל קקאו, לא מידי האמנו בזה אבל לא היה מה להפסיד ובאמת מאז שהיא מקפידה על זה הסטרפ עזב אותה ב"ה.

• הוסף לסימניות
לא נהפך לחיידק טורף. זה עדיין נשאר סטרפטוקוקוס...
אבל שהחיידק נמצא בדם, יכול להגיע למקומות בגוף, כמו לכליה - אני מכירה מושתלת כליה כתוצאה מכך,
או ללב, ולגרום לדלקת שם. לכן חשוב למגר אותו.
אגב, חולשה וכו' שגורמות לכאבי גרון - זה לא חיידקי.
מה שכן, גוף חלש, יכול לתפוס יותר חיידקים כי הוא לא מסוגל להילחם.
תרופות אלטרנטיביות לא מגרשות חיידק. אם כבר יש חיידק רק אנטיביוטיקה יכולה לו. הטיפולים האלטרנטיביים מסייעים לגוף - להתחזק, לטפל בתופעות הלואי וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדוה;689177:
האם נפגשתם בילדים כאלו?מסיימים 10 ימים אנטיביוטיקה בלי לחפף... והחיידק עדין שם והגרון כואב
אשמח לשמוע מה ניתן לעשות קונבניונאלי ובלתי קונבנציונאלי הבנתי שצריך להתייחס לחידק מאד רציני ולטפל בו לפני שיחולל דברים מסוכנים
תודה מראש
ודרך אגב נעזרתי הרבה בפורום לגבי עניינים רפואיים גם כשענו לאחרים

דבר ראשון, צריך לדעת שברגע שנשאים של חידק הסטרפטוקוק, הוא לא יוצא מהגוף.
דבר שני, בזמן ההתפרצות צריך לאכול בכלים נפרדים חד פעמיים ולזרוק אותם אחר כך שלא תהיה הדבקות נוספת.
דבר שלישי, צריך לוודא אחרי כל התקפה להחליף מברשת שיניים וכל דבר שיכול להדביק מחדש.
דבר רביעי - לעשות טיפול מונע. הוא לא במאת אחוזים יעיל, אבל אם תהיה תקופה ללא התקפה זה גם לטובה. כי תופעות הלוואי של המחלה יכולות לפגוע בפרקים או בשריר הלב [ולכן זה נקרא אנגינה, על שם המחלה אנגינה פקטוריס שנגרמת מהחיידק הזה אם הוא לא מטופל]

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קשקוש10;689334:
לפעמים הגוף נהיה נשא של החיידק, כלומר החיידק לא מזיק לו(יכול להדביק אחרים שכן יצטרכו טיפול), ואז צריך לבדוק אולי הכאב גרון לא מגיע ממנו, אולי מוירוס אחר, מונו וכו'. כך הסביר לי פעם רופא, לאחר שלבן שלי היו דלקות חוזרות.
גם אצלי היה כזה סיפור אצל ילד בן 6 ואחרי שכמה מנות אנטיביוטיקה לא עזרו הרופא שלח את כל בני המשפחה(שגרים בבית...)למשטח גרון מהסיבה הנ"ל, ולאחר שנמצא הנשא וטופל נהיה שקט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גילה;689355:
לא נהפך לחיידק טורף. זה עדיין נשאר סטרפטוקוקוס...
אבל שהחיידק נמצא בדם, יכול להגיע למקומות בגוף, כמו לכליה - אני מכירה מושתלת כליה כתוצאה מכך,
או ללב, ולגרום לדלקת שם. לכן חשוב למגר אותו.
אגב, חולשה וכו' שגורמות לכאבי גרון - זה לא חיידקי.
מה שכן, גוף חלש, יכול לתפוס יותר חיידקים כי הוא לא מסוגל להילחם.
תרופות אלטרנטיביות לא מגרשות חיידק. אם כבר יש חיידק רק אנטיביוטיקה יכולה לו. הטיפולים האלטרנטיביים מסייעים לגוף - להתחזק, לטפל בתופעות הלואי וכו'.
תרשי לי לדייק:
הסטרפ אכן נשאר סטראפ, אבל הקהל מכנה אותו "החיידק הטורף" כיוון שבמקרים שהוא חודר לגוף הוא עלול לגרום לקריסת מערכות תוך זמן קצר מאוד. זה לא רק עניין של דלקת פנימית (אני מדברת מניסיון בגוף ראשון. גילו אצלי בנס את החיידק באיבר פנימי וטופלתי בכמויות עצומות של אנטיביוטיקה. הפרופסור אמרה אז, שהסכנה היא, שלא עולים על כך שיש את החיידק, אבל מתי שיודעים שיש את החיידק - יש דרך, ב"ה, לטפל).

לגבי מתח ועייפות - הם אכן גורמים לדלקת נגיפית, שוב מניסיון מר (אנטיביוטיקה כמעט כל שבועיים אחרי משטח גרון).
הטפולים האלנטרנטיביים אכן מסייעים למניעה, אם כי אני יכולה לומר מניסיון שאכילת כמויות ענק של שום מנעה אצלי הופעה של סטרפ A, אחרי שכבר הופיעו הסימנים הראשונים (עדיין לא חום).

שוב, הכל נכתב בגוף ראשון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;689280:
לתשומת לב: יש הסטרפטוקוק מקבוצה A - שהוא המסוכן ושאותו צריך למגר, ולעומת זאת - סטרפטוקוק מקבוצה B רק גורם אי נעימות, כאב או צריבה או עקצוצים בגרון, אבל אין רושמים בגללו אנטיביוטיקה.
..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;689381:
דבר ראשון, צריך לדעת שברגע שנשאים של חידק הסטרפטוקוק, הוא לא יוצא מהגוף.

נשאות של סטרפ היא דבר שאפשר פעמים רבות למגר ע"י אנטיביוטיקה ארוכת טווח

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי, כתבתי על זה פעם כאן
בתור ילדה הייתי כל חורף כמה פעמים עם אנטיביוטיקה.
לצערה של אמא שלי בשלב מסויים "התמרדתי" נגד זה, ולא הסכמתי לקחת. והייתי עקשנית.
מאז, 20 שנה, הסטרפ נעלם כלא היה.

סטרפ "כרוני" נגרם כאשר מטפלים באנטיביוטיקה.
אני לא יכולה לתת כאן המלצות גורפות לטיפול, כי אם נמנעים מאנטיביוטיקה אבל מורידים את החום עם אקמול, זה יכול להיות מאוד מסוכן, והחיידק מתרבה וגם נודד לאזורים אחרים בגוף ה"י.
אבל בגדול -
ברגע שהורגים את החיידקים עם אנטיביוטיקה, והגוף לא מתנקה מהם
יש בגרון ערמה של חיידקים מתים, שמשמשים מצע לגידול של חיידקים חדשים (הם נמצאים באויר שאנחנו נושמים)
לעומת זאת, כשנותנים למערכת החיסונית לעבוד בשקט:
הקב"ה ברא בגופנו מנגנון נפלא שהורג חיידקים
החום הוא חלק ממנו
בחום גבוה המע' החיסונית עובדת חזק, ואילו החיידקים נעצרים (הם לא מתרבים בחום)
כך התאים הלבנים יכולים לטרוף את החיידקים, ולנקות את הגוף.

ממליצה מאוד לטפל בסטרפ כרוני ברפואה טבעית ותזונה בריאה
ותראו איך ילדים חיים בכיף בלי אנטיביוטיקה, שמשבשת מערכות בגוף ויוצרת עומס מיותר על הכבד

• הוסף לסימניות
עוד פרט -
יש סוגי מזון שגורמים להצטברות של פסולת בגרון ובדרכי הנשימה
הפסולת הזו משמשת כמצע לחיידקים
לכן כדאי להימנע ממזונות יוצרי ליחה, בפרט אם יש רגישות באזור הגרון/דרכי הנשימה, ובמיוחד בימות החורף, שגם כך הגוף מתמודד עם קור ועם מליוני וירוסים באויר
ובמיוחד במיוחד - לילדים קטנים, שהגוף שלהם רגיש יותר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה