כללי חיים מושקין ז"ל. קווים לזכרו.

• הוסף לסימניות
פתחתי את האשכול שהבטחתי לכם לפתוח לזכרו של הגרפיקאי הדגול חיים מושקין ז"ל.
ידידיו ומכיריו לשעבר ולהבא מתבקשים להעלות לזכרו ככל העולה על רוחם מתמונות עד שירים. כל המוסיף מוסיפין לו.

קבצים מצורפים

• חיים.jpg
    1.6 MB · צפיות: 41
  • הוסף לסימניות
אף גרפיקאי לא הכיר אותו??? אין לו איזה סיפור...??? אתמהה

• הוסף לסימניות
אתה שוכח שכולם עכשיו בערב פסח וכולם טרודים בהכנות ובניקיונות...
אצלך כנראה לא ערב פסח....:rolleyes: או שיש מי שעושה ת'עבודה בשבילך.....
בכולופן.
יפה מה שהעלת (אתה כתבת?)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
פרטים

איזה חיים מושקין זה?

מעצב הכריכות הידוע?

מתי הוא נפטר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם ושורי;555824:
איזה חיים מושקין זה?

מעצב הכריכות הידוע?

מתי הוא נפטר?

מה??? שבוע הבא פסח???. לאאאאאאאאא!!!!!!!!!!
אמא!!!!!!!!!
סתם:)

לפני איזה שבועיים וחצי. אבן דרך היה האיש.

• הוסף לסימניות
אני זוכר בילדותי היה לי מאוד קשה בקריאת התורה, וכמו כן לכל הילדים, למי שלא זוכר, החומשים עם הכריכה הירוקה שהעמודים הראשונים בדרך כלל קרועים, מילים שבורות וכד' שנים היו החומשים כך, ואף אחד לא העז לגעת בהם, כאילו נתנו בכריכה זו מסיני,
ויהי היום מישהו העז להרים כפפות ולהדפיס מחדש את החומשים (נראה לי בלום), למי נותנים את העיצוב בכריכה עם לא לחיים מושקין ז"ל, איזה תענוג של חומש,
אתם מכירים את הכריכה הזאת?
וכך היה נראה בית הכנסת אחרי קריאת התורה-
מוישי - כמה פסוקים יש בפרשה?
יענקי - מי חיבר את ספר תהילים?
אברהמלה - אתה יודע כמה פסוקים בכל התורה ?

ועוד תמליל שיחה בשבת אחה"צ בין אבא לבן:
אוי אבא איזה כיף אני יודע מה זה נביאים ומה זה כתובים! כן יוסי איך אתה יודע אני לא?
אבא מה לא שמעת "חיים" עיצב כריכה לחומשים החדשים שקנו בבית הכנסת וכתוב מאחורה הכל, מה באמת יוסי? אפי' אני לא ידעתי מה זה נביאים ומה זה כתובים,
אבל רגע תגיד לי יוסי מי זה "חיים" הזה הוא חבר שלך מהחיידר מהשכונה?
לא אבא זה מי שעיצב את הכריכה תסתכל טוב בחומש מאחורה למטה בצד שמאל בקטן קטן "חיים",

כן כן ,
חיים חיים אתה כבר לא פה בעולם הזה,
אבל אלפי ילדים שחלקם כבר היום אבות לילדים, לא ידעו מה זה נביאים ומה זה כתובים, מי חיבר את תהילים, ומי חיבר את ספר שופטים, נכון זה לא תורה וזה לא בסיס היהדות, אבל זה דבר חשוב ביותר, בפרט בכריכה של חמשה חומשי תורה,
ואת שמך שמת בקטן קטן, מי רואה מי יודע, בפרט בבתי כנסיות שכורכים את החומשים ואת הקצוות מכסים בדבק שחור,
כן כן,
זה היה חיים מושקין ז"ל (סליחה חלק קטן ממנו)
לא הכרתי אותך בחיים ואיני מכיר את משפחתך,
אבל את "חיים" מהאותיות הקטנות הכרתי,
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל נאה;555768:
אף גרפיקאי לא הכיר אותו??? אין לו איזה סיפור...??? אתמהה

הכירו הכירו - -
רק תבין שא"א תמיד לדרוש מאנשים להעלות רגשות מע"ג פורום. לך זה הגיע בספונטניות ותבורך על המילים החמות עליו. אלו שיראו צורך בכך וירגישו צורך להעלות את זה ע"ג המסך יעשו זאת. התאזר בסבלנות - -

אגב, חיים מושקין, אחד הקווים שעל הגרפיקאים לאמץ, הוא המחירים שלו - - - :)

• הוסף לסימניות
ועוד משהו שצריכים לאמץ ממושקין ז"ל, ככל שנראה לי, כעוקב מן הצד, וככזה שאינו ממש בתחום העיצוב הגרפי: ההתמקדות שלו בתחום שהוא טוב בו, דהיינו, כריכות ספרים.

הוא הבין גרפיקה לא פחות טוב מ-93.5% מהגולשים כאן בפורום, ועם זאת הוא לא התפתה להעניק שירותי גרפיקה בדברים שהוא פחות טוב בו [למעט כמה יציאות, לא כ"כ מוצלחות, של כריכות צבעוניות לספרים].

• הוסף לסימניות
אם אתה רוצה לשמח אותו ז"ל,
פרק משניות שתלמד לזכרו, יעשה את העבודה הרבה יותר טוב, משירים ועבודות שיועלו כאן...

• הוסף לסימניות
כתלמידתו לשעבר (פוטושופ במרכז השתלמויות) יכולה להעיד איך נתן את עצמו מעל ומעבר למסגרת השיעורים. סבלנות ומאור פנים, כמעט מלים נרדפות לשמו של האיש.

כשביקשתי את הכוונתו בעיצוב עטיפה לספר, הציע לי להגיע אליו לסטודיו ושם הנחה אותי בלי מגבלות זמן. לאחר מכן שמעתי מתלמידות נוספות שגם להן נענה כך מחוץ למסגרת השיעור ועל חשבון זמנו הפרטי. למי שיודע, מדובר במערכת שאינה מחוייבת להספקים, ומה גם כשמדובר בפרוייקטים חוץ לימודיים. קשה היה לזהות מאחורי אותו אדם נעים הליכות וצנוע (והומור דק אופייני) את אחד הטיטאנים של עולם העיצוב.

• הוסף לסימניות
שם האב...

נכתב ע"י ונתנו10;556172:
אם אתה רוצה לשמח אותו ז"ל,
פרק משניות שתלמד לזכרו, יעשה את העבודה הרבה יותר טוב, משירים ועבודות שיועלו כאן...

אפשר את שם האב ??? גרויסע צולייגער (תרתי משמע).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה