חילול שבת של חברת budjet

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1138568:
חברת 'אלבר' עובדת בבני ברק.
להלן ציטוט מהאתר:
'אלבר הינה חברה מובילה בין חברות ליסינג בשוק הישראלי, בכל תחומי פעילותה: ליסינג תפעולי וניהול ציי רכב לעסקים וחברות, ליסינג מימוני, השכרת רכב, מכירת רכב מצי הליסינג והשכרה, טרייד אין, מימון לרכב וליסינג לפרטי. ליסינג תפעולי- אלבר מספקת רכבים חדשים ודואגת לאחזקתם השוטפת. כגון: טיפולים שוטפים, תיקונים במקרה הצורך, רכבים חלופיים,חילוצי דרך, גרירות ומוקד שירות לקוחות הפועל 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. '

הלוואי שמישהו יוכל לתקן את המעוות. (אולי הדרך היא להעניש חברה אחת, והאחרים ישמעו ויראו ? בשביל זה יש וועדות רבנים ולא פורומים)
האם הכוונה שיש להם רק שרות גרירה בשבת או גם השכרה
יש לחלק בחומרת האיסור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוצלח;1138634:
האם הכוונה שיש להם רק שרות גרירה בשבת או גם השכרה
יש לחלק בחומרת האיסור

עברתי בנתב"ג ועיינתי בחוברת בהוצאת רשות שדות התעופה.
הנמל עובד בשבת כבחול למעט בנקים/דואר/חנויות מזון עם הכשר וכדו'
הדיוטי פרי מתגאה שהוא פעיל 24/7 364 ימים בשנה למעט יו"כ.

כל חברות התעופה הזרות מפעילות טיסות בשבת. חשבתם לרגע שתייר גוי שנוחת בנתב"ג ממתין להסעה ע"י הגוי של עזר מציון? ברור שלא כל חברות ההשכרה הבינ"ל עובדות ונותנות שרות כרגיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1139147:
כל חברות ההשכרה הבינ"ל עובדות ונותנות שרות כרגיל.

ומכיון שבתורה לא מוזכר שאם אתה חברה בינלאומית מותר לך לחלל שבת, אנחנו צריכים להעדיף חברות השכרת רכב ששומרות על השבת. (וכמו שהזכרנו, יש חברות השכרה פרטיות ששומרות שבת).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ירושלמער;1138562:
שקר וכזב!!!!!
אין שום חברה שמתעסקת עם הציבור החרדי ומחללת שבת, לא להמציא דברים בשביל המצפון, אל תתחיל עם השבת בבקשה, מחאה צריך גם בעיתונות וגם פה וכן בכל מקום שאפשר לפרסמם, כדי שיחדלו ממעשיהם הנלוזים, השבת היא של הקב"ה היא לא של אף אחד אחר ומי שלא שומר אותה, שיפסיד. ( הזהרו מהצבועין וכו')

אגד גם מחללת את השבת! ראיתי בעיינים אוטובוס אגד קו 444 בשעה 6 בערך בליל שבת נוסע בבר אילן!
אתה לא נוסע עם אגד???

http://mslworld.egged.co.il/eggedti...05D5%u05DD %u05D5&hour=&language=he&company=1

• הוסף לסימניות
מה פתאום. בדיוק לכן קניתי רכב :)

אם אפשר ליסוע עם חברה אחרת שאינה מחללת שבת - בטח שאעדיף חברה שאינה מחללת שבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1139184:
אגד גם מחללת את השבת! ראיתי בעיינים אוטובוס אגד קו 444 בשעה 6 בערך בליל שבת נוסע בבר אילן!
אתה לא נוסע עם אגד???http://mslworld.egged.co.il/eggedti...05D5%u05DD %u05D5&hour=&language=he&company=1

לתח"צ אין תחליף אחר, למי שנזקק להם.
להשכרת רכב יש בהחלט חלופות בציבור שלנו, וראוי וכדאי לפרנס אותם (ולא רק בגלל ענין חילול השבת).

וכמובן, יש הבדל משמעותי בין נותני שירות הכרחי ללקוחותיהם בשבת, לבין חברת השכרה שמתפקדת בשבת גם בדברים שאינם דחופים (כמו בהודעה הפותחת את האשכול או חברות שפתוחות בשבת עצמה בנתב"ג).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1139194:
מה פתאום. בדיוק לכן קניתי רכב :)

אם אפשר ליסוע עם חברה אחרת שאינה מחללת שבת - בטח שאעדיף חברה שאינה מחללת שבת.

אצלנו בעיר יש חברה פרטית שלא מחללת שבת ב20 ₪ במקום 12.8 ₪ -(אגד)
אני ממש לא חייבת :cool::cool::cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1139386:
אצלנו בעיר יש חברה פרטית שלא מחללת שבת ב20 ₪ במקום 12.8 ₪ -(אגד)
אני ממש לא חייבת :cool::cool::cool:

גם אם זה היה אותו מחיר, נדמה לי שאין בזה חיוב הלכתי. זה נושא שנקרא בשפה המקוצעית 'אידישקייט' ורגישות.
כל אחד מחויב לטרוח בנושא שמירת השבת בארץ לפי ההרגשות שלו לכבוד השבת. אם מישהו מוכן לטרוח ולקנות במקום רחוק יותר או יקר יותר אשריו ואשרי חלקו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1139442:
גם אם זה היה אותו מחיר, נדמה לי שאין בזה חיוב הלכתי. זה נושא שנקרא בשפה המקוצעית 'אידישקייט' ורגישות.
כל אחד מחויב לטרוח בנושא שמירת השבת בארץ לפי ההרגשות שלו לכבוד השבת. אם מישהו מוכן לטרוח ולקנות במקום רחוק יותר או יקר יותר אשריו ואשרי חלקו.

אמת! כל מילה!
אבל הפרשי המחירים בין חברות השכרה פרטיות לחברות גדולות, הם בלי פרופורציה כלל כולל.. ובואו לא נדבר על מה אתה מקבל בחברה גדולה מול חברה פרטית..
כך שמי ששוכר הרבה, לא יעבור לחברה פרטית..

ואגב, זה קצת לא כ"כ בטוח לשכור רכב מחברה פרטית בגלל התחזוקה של הרכבים....... ל"ע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1139475:
ואגב, זה קצת לא כ"כ בטוח לשכור רכב מחברה פרטית בגלל התחזוקה של הרכבים....... ל"ע.
אם זה נכון, אז חמירא סכנתא מאיסורא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1139523:
אם זה נכון, אז חמירא סכנתא מאיסורא.

לצערי מנסיון על גופי ובשרי אני אומר שזה נכון עד כדי סכנה..

ובלי להאריך, אבל כאחד ששוכר הרבה, אין תחזוקה כמו שצריך לחברות פרטיות, כי זה הון להעסיק מכונאי רכב/מוסכים שיבדקו באופן קבוע אחת ל.. את הרכבים שהכל תקין וכו'..
החברות הפרטיות לא עושות כלום [במובן יחסי] עבור תחזוקת הרכב, וזה מסוכן!

אני בעצמי נהגתי על רכב מחברה פרטית, ולפתע הבלמים החליטו לנוח לכמה רגעים, ולולי חסדי שמים, הכל היה יכול להגמר אחרת..

אז קחו בחשבון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1139536:
לצערי מנסיון על גופי ובשרי אני אומר שזה נכון עד כדי סכנה..

ובלי להאריך, אבל כאחד ששוכר הרבה, אין תחזוקה כמו שצריך לחברות פרטיות, כי זה הון להעסיק מכונאי רכב/מוסכים שיבדקו באופן קבוע אחת ל.. את הרכבים שהכל תקין וכו'..
החברות הפרטיות לא עושות כלום [במובן יחסי] עבור תחזוקת הרכב, וזה מסוכן!

אני בעצמי נהגתי על רכב מחברה פרטית, ולפתע הבלמים החליטו לנוח לכמה רגעים, ולולי חסדי שמים, הכל היה יכול להגמר אחרת..

אז קחו בחשבון.

אם זה נכון, אז בודאי שעדיף לקחת מחברה גדולה. השאלה היא אם אין איזה גולש כאן בפורום שזה קרה לו עם חברה גדולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1139568:
אם זה נכון, אז בודאי שעדיף לקחת מחברה גדולה. השאלה היא אם אין איזה גולש כאן בפורום שזה קרה לו עם חברה גדולה.

ברור שזה קרה גם בחברות גדולות, אבל אחוזי התקלות ברכב מתוחזק היטב הם אפסיים..

מה גם שהרכבים מחברות גדולות הם רכבים יקרים יותר ו-90% חדשים, כי עפ"י חוק זה בעיה להשכיר רכב יותר ממספר מסויים של השכרות, ולכן בחצי מרכבי אלבר תראו שלט "אני למכירה"..
בשונה מחברות פרטיות שהם מחזיקים רכבים זולים מאוד וישנים והם הושכרו אלפי פעמים, ובכלל יש כאלו שמשכירים גם לנהגים חדשים, ילדים בגיל 20 שאתמול סיימו את תקופת הליווי..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1139578:

מה גם שהרכבים מחברות גדולות הם רכבים יקרים יותר ו-90% חדשים, כי עפ"י חוק זה בעיה להשכיר רכב יותר ממספר מסויים של השכרות, ולכן בחצי מרכבי אלבר תראו שלט "אני למכירה"..
בשונה מחברות פרטיות שהם מחזיקים רכבים זולים מאוד וישנים והם הושכרו אלפי פעמים, ובכלל יש כאלו שמשכירים גם לנהגים חדשים, ילדים בגיל 20 שאתמול סיימו את תקופת הליווי..

אם זה קרה גם בחברות גדולות, אז עדיף כבר לשכור ממי ששומר שבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1139586:
אם זה קרה גם בחברות גדולות, אז עדיף כבר לשכור ממי ששומר שבת.

:cool::cool::cool:

גם קרו דברים מעולם שגשר צנח על יושביו..
זה בערך אותם אחוזי תקלות ברכבים מחברות גדולות שמתחזקות היטב את הרכבים שלהם.

רצון ה' הוא שנעשה הכל מצידנו ואת כל ההשתדלות הנדרשת בכדי שנהייה בטוחים, וכמאמר חז"ל שאת בעצמך הבאת אותו "חמירא סכנתא מאיסורא"!!! וידוע העניין של צינים פחים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1139578:

צודק!
בטיחות זה מעל ולפני הכל!!

אבל מה תגיד על הדיוטי פרי? בושם ואלכוהול במחיר זול זה גם בטיחות? לא ראיתי שנמנעים מלהיכנס לשם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1139442:
"אידשקייט" זה נקרא קדושה וטהרה שבה יש גדרים וסייגים יותר מההלכה, ושבת זה מסיני,
כל אחד מחויב לטרוח בנושא שמירת שבת כהלכתה בארץ לפי איך שהתורה פסקה ומה שתלמידי חכמים שבאותו דור אמרו לנהוג, כל קהילה וקהילה כמנהגה, אלו ואלו דברי אלוקים חיים,

חכמים הזהרו בדבריכם, ביהדות אין הרגשות יש פסיקה כל עדה כמנהגה,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ROT;1139700:
חכמים הזהרו בדבריכם, ביהדות אין הרגשות יש פסיקה כל עדה כמנהגה,

כתבתי "נדמה לי", אפילו שלמעשה כך שמעתי בעצמי מגדולי ההוראה שליט"א. (ברוב המקרים אין בזה איסור הלכתי, רק הרגש יהודי).

• הוסף לסימניות
חברה- חשבתם על כך שבאג'ט היא בכלל לא חברה יהודית?

• הוסף לסימניות
אבל העובדים יהודים?!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה