חימום אוכל בשבת ע"ג הפלטה

• הוסף לסימניות
בכל שבת בבוקר אני מסתבכת באילתור מגביהים לחימום האוכל ע"ג הפלטה.
הפנו אותי למוצר "על פלטה",
לפי התמונה באתר זה נראה פטנט מושלם, אך הפחד שלי שזה יקלקל את האוכל עקב חום נמוך וממושך...

מישהו מכיר? התנסה? או אולי שמע חוו"ד על המוצר?
או לחילופין יש לו רעיון אחר לחימום האוכל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסיש;990971:
לפי התמונה באתר זה נראה פטנט מושלם, אך הפחד שלי שזה יקלקל את האוכל עקב חום נמוך וממושך...

מה רע בתבניות ח"פ הפוכות?

• הוסף לסימניות
למה את מסתבכת?

תשתמשי ברשת של התנור- היא מגביהה מצויין.

נכתב ע"י דסיש;990971:

• הוסף לסימניות
אני אתן לך את הפתרון הטוב ביותר.
בחנויות לכלי בית ניתן לקנות עיגולי מתכת דקורטיביים בקוטר של בסיס הסיר כך שאינם תופסים שטח 'יקר' על הפלטה כמו רשת התנור או תבנית ח"פ.
במקור הם משמשים כבסיס להנחת סיר חם על השיש. ניתן להשיג אותם במספר גבהים, וזה יתרונם הגדול. מזון שדורש חימום חזק, עיגול בעל רגליים נמוכות. מזון שדורש חימום פושר, עיגול בעל רגליים גבוהות יותר וכן הלאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;990980:
מה רע בתבניות ח"פ הפוכות?

תבניות ח"פ יוצר תחושת בלאגן הפלטה. אישית לא נוח לי, זה גורם לי ללכלוך ולבזבוז מיותר של תבניות.

תילתן- נשמע פתרון טוב.. אשמח לדעת אם את מכירה ספציפית שמוכרת את העיגולי מתכת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסיש;991005:
תבניות ח"פ יוצר תחושת בלאגן הפלטה. אישית לא נוח לי, זה גורם לי ללכלוך ולבזבוז מיותר של תבניות.

תילתן- נשמע פתרון טוב.. אשמח לדעת אם את מכירה ספציפית שמוכרת את העיגולי מתכת?

את מתכוונת לשם חנות?
באיזה עיר?

• הוסף לסימניות
אני מניחה מחבתות הפוכות.
הן ממש מתחממות!
לדברים שצורכים חימום פושר יותר- אני מניחה על מגביהי סירים כמו שכתבה תילתן.

• הוסף לסימניות
שמעתי רעיון שנשמע לי טוב, אבל לא ניסיתי.
להגביה את הפלטה מערב שבת, ולהניח מאכלים מתחתיה, כלומר על השיש.

• הוסף לסימניות
יש לחמותי ארון פלטה - דבר מדהים. גם מתחת גברים מתחממים מעולה, ומכיל בפנים המון מקום הם שמים סיר ע"ג סיר והכל חם

• הוסף לסימניות
יש בעזרה ואחוה תחתיות לסירים,ובכל חנות לכלי בית
רק תקפידי שלא יהיה לזה עיגולים מעץ או מסיליקון בתחתי הרגליות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זינוק;991044:
יש לחמותי ארון פלטה - דבר מדהים. גם מתחת גברים מתחממים מעולה, ומכיל בפנים המון מקום הם שמים סיר ע"ג סיר והכל חם
התואילי לבאר? מה זה "ארון פלטה"??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסיש;991049:

נכתב ע"י סטודנטית;991056:
יש בעזרה ואחוה תחתיות לסירים,ובכל חנות לכלי בית
רק תקפידי שלא יהיה לזה עיגולים מעץ או מסיליקון בתחתי הרגליות.

כן, מה? תגידי באיזה עיר.
אבל קבלת את התשובה מסטודנטית.
לגבי העיגולים כולם מגיעים עם רגליות עץ/פלסטיק/סיליקון זה הרי לא מיועד במקור לפלטה אלה לשיש, פשוט מוציאים אותם וזורקים.

• הוסף לסימניות
כל דבר מתאים בהלכה?

• הוסף לסימניות
אצלינו השתמשנו במאפרות מתכת הפוכות.
הן ממתכת, נמוכות וקטנות - לא תופסות מקום גדול.
[מתאים במיוחד אם מניחים אוכל שארוז בנייר כסף ולא סיר גדול]
ויש גם לקנות מגשיות לסלטים ממתכת - ג"כ טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;991076:
כל דבר מתאים בהלכה?
לפי ידיעתי מותר לחמם כך כל דבר יבש ללא רוטב
בתנאי שלא יכול להגיע ליד סולדת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;991070:
התואילי לבאר? מה זה "ארון פלטה"??

זהו פטנט ישראלי הנקרא "מיחמית".
פלטה שמעליה מורכב ארון מתכת עם דלתות כך שממלאים את כל פנים הארון במאכלים זה ע"ג זה והכל מתחמם!
היתרון הגדול זה שהארון הזה מתקפל לעובי של פלטה רגילה כך שאינו תופס מקום אחסון רב כשאינו בשימוש.

מצאתי פלייר שלהם בגוגל, אולי יעזור להבין את הפטנט:
צפה בקובץ המצורף 159793

ולגבי תחתית לסירים, כל תחתית סירים העשויה מתכת יכולה להיות פתרון מצוין עבור הסירים בשבת וכך גם לא מוגבלים לשים את כל הדברים על כלי שני אלא דברים יבשים לגמרי (כמו חלות) ניתן להניח ישירות על הפלטה לחימום מהיר...

קבצים מצורפים

• מיחמית פלייר.jpg
    KB 221.5 · צפיות: 44

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה