מידע שימושי חינוך ממלכתי חרדי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
עזבי התייעצות פה.

רוצה להבין את הסגנון??

תעמדי בכניסה לבי"ס בשעת סיום הלימודים, תראי את סגנון ההורים ששולחים לשם.
לכי לתחנת האוטובוס הקרובה לבי"ס אחרי סיום הלימודים - תקשיבי לנושאי וסגנון השיחה של התלמידים.

• הוסף לסימניות
בנוסף, תחשבו כמה צעדים קדימה.
לאיזה ישיבות/סמינרים תרצו שהם יתקבלו לאחר סיום היסודי?
ותחשבו/תבררו האם הם יתקבלו ממקום כזה.

אני לא חלילה כותב נגד מוסד כזה או אחר, אני פשוט נותן נתונים וחומר למחשבה בשביל ההחלטה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בממד המורים דתיים ובממח -חרדים.
(על פי הידוע לי. לא בדקתי את הכל).
בממ"ד לומדים ילדים דתיים ובממ"ח לומדים חרדים מודרנים.
זה שלמישהו לא נח שקיים מגזר כזה זה לא אומר שהוא לא קיים.

• הוסף לסימניות
בממד המורים דתיים ובממח -חרדים.
(על פי הידוע לי. לא בדקתי את הכל).
בנוסף לימודי הקודש משמעתיים הרבה יותר בממ"ח (למשל בממ"ד לא ממש לומדים גמ', לפחות לא בצורה הרגילה אצל החרדים, לעומת זאת בממ"ח צורת לימוד הגמרא היא כמו בחיידרים).

רק בגלל שהוא מציב אלטרנטיבה טובה לחינוך העצמאי יוצאים נגדו, אם הוא היה כמו הממ"ד הוא לא היה מעניין אף אחד.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בנוסף לימודי הקודש משמעתיים הרבה יותר בממ"ח (למשל בממ"ד לא ממש לומדים גמ', לפחות לא בצורה הרגילה אצל החרדים, לעומת זאת בממ"ח צורת לימוד הגמרא היא כמו בחיידרים).

רק בגלל שהוא מציב אלטרנטיבה טובה לחינוך העצמאי יוצאים נגדו, אם הוא היה כמו הממ"ד הוא לא היה מעניין אף אחד.
לא רק בגלל זה.
בגלל הפחד שמשרד החינוך יתערב לחרדים.
זה היה בזמן שי פירון, הוא הציע להתערב בתכנים תמורת תקציבים,
והחינוך השמרן לא רצה, ובצדק.
אבל היו כאלו שכן קיבלו את זה, והסכימה התערבות של ליבה תמורת תקציבים.

הרי לא יתכן שמשרד החינוך יתערב לנו בחיידרים או בבתי הספר,
ואז, כששרת החינוך הנוכחית תוציא משפט: שאין צורך ללמוד תנ"ך הקפי, אלא אפשר רק בין אדם לחברו
(לא ציטוט, אלא תרגום לדבריה שאמרה השבוע), החינוך החרדי יוכל להמשיך רגיל בלי התערבות בוטה.

• הוסף לסימניות
לא מסתדר בכלל עם הנ"ל
המתפתה לשלוח לממ"ח חוטא ופוגם בנפשם...

יש עוד כמה הבדלים "גדולים" בממ"ח שפוגעים בנשמות הטהורות של הילדים הטהורים.
אתה מכיר מבפנים את החינוך העצמאי ואת הממ"ח?
מבחינת ההגדרה ההבדל היחיד הוא שבחינוך העצמאי לומדים לימודי חול אבל לא ליב"ה ובממ"ח מחוייבים ללימודי ליב"ה ופיקוח יותר צמוד על לימודי ליב"ה.
וכמובן שאני לא באה לפסוק נגד הרבנים, אבל חשוב להכיר את העובדות האמיתיות.

• הוסף לסימניות
אני לא מאמין שרבנים גדולי הדור
כותבים לשונות כמו "חוטא ופוגם בנפשם של הילד"
בשביל אינטרסים אישיים וכלכליים...

• הוסף לסימניות
אני לא מאמין שרבנים גדולי הדור
כותבים לשונות כמו "חוטא ופוגם בנפשם של הילד"
בשביל אינטרסים אישיים וכלכליים...
ח"ו.

התכוונתי, הרי הממ"ד לא טוב יותר,
למה עליו אין מכתבים ?
כי הוא פשוט לא אלטרנטיבה.

ומזה שהממ"ח אלטרנטיבה והממ"ד לא, הרי שיש שוני בין הממ"ד לממ"ח.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רוצה להבין את הסגנון??

תעמדי בכניסה לבי"ס בשעת סיום הלימודים, תראי את סגנון ההורים ששולחים לשם.
לכי לתחנת האוטובוס הקרובה לבי"ס אחרי סיום הלימודים - תקשיבי לנושאי וסגנון השיחה של התלמידים.
ובמה זה שונה מהת"ת של החינוך העצמאי? (הרי לפני שהם עברו לממ"ח הם למדו בחינוה"ע).

• הוסף לסימניות
בית ספר למשפחות אברכים-זה לא.
הרמה הרוחנית משתנה מעיר לעיר.

• הוסף לסימניות
ובמה זה שונה מהת"ת של החינוך העצמאי? (הרי לפני שהם עברו לממ"ח הם למדו בחינוה"ע).
קודם כל, כפי שאמרתי, אני לא מביע דעה בנושא- אני נותן רעיונות איך לבדוק את הסגנון...

לא כולם הגיעו מהחינוך העצמאי בממ"ח, זה לא כיתות שלמות שעוברות אוטומטית. חלקם הגיעו מהחינוך הצמאי וחלקם ממסגרות אחרות שונות

• הוסף לסימניות
מבחינת ההגדרה ההבדל היחיד הוא שבחינוך העצמאי לומדים לימודי חול אבל לא ליב"ה ובממ"ח מחוייבים ללימודי ליב"ה ופיקוח יותר צמוד על לימודי ליב"ה.
אמרתם כבר את ההבדל לבד. זה שהיום הם עדיין לא מתפרעים זה בשביל תמימים שאומרים נו אין הבדל גדול עוד כמה שנים יגידו הרבנים צדקו זה לא סתם אינטרסים. הבעיה שזה עלול להיות מאוחר מידי.
גם בחינוך העצמאי לומדים מה שנקרא אצלם לימודי ליבה אבל שוב השאלה גם מה התוכן ומי מפקח.

• הוסף לסימניות
ממלכתי חרדי - מיועד לחרדים שאינם רוצים את החינוך החרדי האמיתי והשורשי אלא רוצים ללמוד לפי משרד החינוך (ולא החינוך העצמאי או החיידרים)
בלי שטויות... זה פשוט מגזרים אחרים. כל בתי ספר חב"ד למשל

• הוסף לסימניות
אולי הדרך הפשוטה ביותר לבדוק מה המהות של הממ"ח
היא לבדוק מי בממשלה מעודד אותו ומעונין בקיומו?
על דרך "אמור לי מי חברך ואומר לך מי אתה"
יש אנשים שמספיק לבדוק מה הם רוצים כדי לפנות לכיוון ההפוך.

ואגב, הביטוי "חרדי מודרני" אולי קיים, אבל הוא סותר את עצמו. אולי כדאי לחשוב על שם אחר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה