חיסון נגד שפעת- בעד ונגד

• הוסף לסימניות
שמעתי מעוד המון מקומות ועיתונים, אני לא עשיתי, אבל זה בסך הכל לעניות דעתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנדי שלום;1412837:
שמעתי מעוד המון מקומות ועיתונים, אני לא עשיתי, אבל זה בסך הכל לעניות דעתי

מה זה המון ?
שכנות, סבתות, או רופאים מומחים, מנתחים, אם כן בבקשה מקור,

מה זה עיתונים ?
כתוב מקור מי הרופא המתראיין,

• הוסף לסימניות
השאלה הזאת לא נולדה היום והיא קיימת שנים ואני לא זוכר מי אמר לי,
אבל לעשות חיסון "מומת" לא יזיק (בשונה ממוחלש) אז תעשה

• הוסף לסימניות
כל רופא ששאלתי המליץ מאד.
מי ששאלתי שהתחסן- המליץ ולא היו לו שום תופעות לוואי.
אני חושבת שזה השתדלות למען הבריאות.
חסנתי את הילדים בזריקה ברגל. לגדולה (3) זה ממש כאב ועוד שעות אחרי זה היא התלוננה.
בבוקר קמה כאילו כלום.
הבעיה היא איך נבוא שוב לקבל את המנה השניה, היא בטח תעשה לי סקנדלים...
נקוה שיהיה בסדר.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי לילדים כמה שנים והיה פחות או יותר חורף רגוע.
לפני שנתיים החלטתי לנסות בלי
והיה חורף נוראי כל ילד היה חולה שבוע שלם עם חום גבוה
גם אני נדבקתי בסוף.
מאז אני לא לוקחת סיכונים ומחסנת.

• הוסף לסימניות
לסיכום ביניים-
אין פה אף אחד שניסה ולא ממליץ
כל אלה שלא ממליצים לא ניסו, (ואולי תסבירו באמת מה יכול להיות כ"כ נורא? )

• הוסף לסימניות
ניסיתי בהמלצת רופא משפחה שהוא גם קרוב משפחה (כך שאני לא חושדת בו באינטרסנטיות), באמת היה פחות הדבקויות.

• הוסף לסימניות
רופא המשפחה שלי הסביר לי שהשפעת מתחילה באזור הונג קונג ומשם מגיעה אלינו, ולפי זני השפעת שיש שם מפתחים בכל שנה את החיסון ולכן יעילותו גבוהה, לפי דבריו בדקו סטטיסטית מתוך האנשים שחלו באיזה זן של שפעת הם חלו ו90% מתוכם אכן חלו בזנים האלו שנגדם פותח החיסון.

ולגבי זה שאנשים חולים כתוצאה מהחיסון בשפעת הוא טוען שאנשים לא באים להתחסן בתחילת העונה, ואז פתאום הם לא מרגישים לגמרי טוב והם נבהלים אז מהר הם באים, ואז כבר בעצם התחילה אצלם המחלה והחיסון כבר לא יכול לחסן אותם. לכן מומלץ להתחסן עכשיו כשעדיין לא התחילה השפעת.
בריאות שלמה!

• הוסף לסימניות
אני מחלקת לשניים: ילדים ומבוגרים.
לילדים אני מאד ממליצה! כמו שכבר כתבו כאן, מאז שאני מחסנת את הילדים הם כמעט לא חולים ב"ה, ושנה אחת שלא חיסנתי קיבלתי את זה טוב טוב....
למבוגרים... אני בקבוצת סיכון, ושנה אחת השתכנעתי לקבל את החיסון. באותה שנה הייתי חולה כמו שלא הייתי חולה מעולם!!! זה היה חורף זוועתי. ואצל אחי, וגם אצל אבא שלי, היו אותן תופעות.
בלי החיסון ב"ה כבר כמה חורפים אני בריאה ושלימה.

• הוסף לסימניות
חיסנתי שנה שעברה בעלי, אני והילדה
ב"ה כולנו היינו בריאים כל החורף!

שאלתי את רופא המשפחה (מכבי) למה משכנעים כ"כ לחסן,
הוא הסביר שמאז שנכנס החיסון בחינם
התורים לרופאים התקצרו באופן משמעותי בחורף
לטענתו יותר זול לקופה לחסן מאשר להעסיק רופאים שעות נוספות

• הוסף לסימניות
אני בשלב זה לא הולכת לחסן..

אבל די ברור שלקופות יש מזה רווח.. ורווח גדול.
מאוחדת הגדילה לעשות עם הפנינג חיסונים. כל ילד מקבל פרס, יש ג'ימבורי והפעלות לילדים וכו',
גם בכללית ראיתי "שי לכל מתחסן" וכו'..
מה האינטרס הגדול שלהם שכולם יתחסנו..
הרי כלכלית שווה להם שהחברה לא יתחסנו וכך יהיה להם יותר פציינטים בחורף,
אני טועה?

• הוסף לסימניות
אני מחסנת רק ילד אחד שחולה כל הזמן והמערכת החיסונית שלו נמוכה. לילדים בריאים שבד"כ לא חולים, אין מה לחסן.
ואגב, הרופאים צריכים לעמוד במדדים מול מנהלי הקופה ולכן הם כ"כ משכנעים (ממידע קרוב ביותר..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושה;1414353:
אני מחסנת רק ילד אחד שחולה כל הזמן והמערכת החיסונית שלו נמוכה. לילדים בריאים שבד"כ לא חולים, אין מה לחסן.
ואגב, הרופאים צריכים לעמוד במדדים מול מנהלי הקופה ולכן הם כ"כ משכנעים (ממידע קרוב ביותר..)

החיסון מחליש זמנית את מערכת החיסון ולכן לא אתן את החיסון לילד שהמערכת החיסונית שלו נמוכה.
יש לי ילדה כזו שאחרי כל חיסון פיתחה חום גבוה לאורך תקופה ארוכה מאד מוירוסים שונים ומשונים ובכלל לא מהחיסון המהונדס שלא גורם לתופעות לוואי. (לדברי אחות הקופה)
הפסקתי לחסן אותה והילדה בריאה בלי עין הרע.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1414329:
אני בשלב זה לא הולכת לחסן..

אבל די ברור שלקופות יש מזה רווח.. ורווח גדול.
מאוחדת הגדילה לעשות עם הפנינג חיסונים. כל ילד מקבל פרס, יש ג'ימבורי והפעלות לילדים וכו',
גם בכללית ראיתי "שי לכל מתחסן" וכו'..
מה האינטרס הגדול שלהם שכולם יתחסנו..
הרי כלכלית שווה להם שהחברה לא יתחסנו וכך יהיה להם יותר פציינטים בחורף,
אני טועה?
הקביעה שככל שיהיו יותר פציינטים בחורף כך הם ירוויחו יותר, היא פשוט מוטעת. מתי שילמת פעם אחרונה לרופא משפחה/ילדים כשביקרת אצלו במרפאה?
האמת היא הפוכה בדיוק. ככל שיהיו פחות ביקורי פציינטים אצל הרופאים, כך הקופה תפסיד פחות כסף.
כי כידוע, קופת חולים היא סוג של חברת ביטוח, שמקבלת תשלום קבוע עבור המבוטחים מביטוח לאומי, ועבור הביטוחים המשלימים מהמבוטחים עצמם. ככל שהמבוטחים משתמשים יותר בשירותי הקופה, הקופה מפסידה כסף ולא מרוויחה!
ועל כן די ברור שאם הקופה מעודדת להתחסן, למרות שזה עולה לה כסף, בהכרח שהיא משוכנעת שהחיסון גורם שיגיעו אח"כ פחות לרופאים, והקופה תפסיד פחות כסף.
הוי אומר, האיטנרס שלנו שנהיה פחות חולים, הוא גם אינטרס של הקופה, אם כי לקופה זה מגיע ממקום כלכלי כמובן.
ואין בזה המלצה לחסן/לא לחסן, רק חשבון פשוט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Sigalit;1414373:
החיסון מחליש זמנית את מערכת החיסון ולכן לא אתן את החיסון לילד שהמערכת החיסונית שלו נמוכה.
יש לי ילדה כזו שאחרי כל חיסון פיתחה חום גבוה לאורך תקופה ארוכה מאד מוירוסים שונים ומשונים ובכלל לא מהחיסון המהונדס שלא גורם לתופעות לוואי. (לדברי אחות הקופה)
הפסקתי לחסן אותה והילדה בריאה בלי עין הרע.....
אני חסנתי אותו וב"ה לא היו שום תגובות לחיסון,
מקווה לחורף שקט ובריא!

• הוסף לסימניות
אני חוסנתי פעם אחת (שפעת החזרים הזכורה לרע...) עקב טיסתי לחו"ל לא היו לי תופעות לוואי ולא היתה סיבה, אני ב"ה בריאה ולא רואה שפעות, לא אני ולא הילדים ב"ה.

גם התייעצתי עם רב, אני ספציפית לא אקבל ולא ילדיי, בעז"ה.

• הוסף לסימניות
מנסיון שלי של שנה שעברה עזר מאד והשנה אני אלך בעז"ה...
שווה לקופה או לא? מה איכפת לי! לי זה בטח שווה שהילדים שלי יהיו פחות חולים...
במיוחד שהם נמצאים במסגרות עם הרבה ילדים ויכולים להדבק כל שבוע

• הוסף לסימניות
לידיעתכם רק כ 14% מהרופאים התחסנו בעצמם(נתון של שנה שעברה)
תחשבו לבד למה......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה