חיסונים- מאיזה גיל לתת?

• הוסף לסימניות
כזכור לי פותחת האשכול לא שאלה דעות של לפי הספר.
ומבחינת יעילות, זה ממש אבל ממש שטויות. פשוט רוב ההורים קשה להם להגיע שוב להשלים ושכחים.
ציטטתי אמירה מקצועית של מנהל מחלקה. אין לי מושג יותר מכך.

• הוסף לסימניות
יש חשיבות רבה להתחסנות מוקדמת "לפי הספר".
שעלת לדוגמה יכולה להרוג עד גיל חצי שנה.
חצבת - מלבד הסיבוך של אנצפליטיס (דלקת מוח) יש סיבוך של חצבת שמופיע יותר אצל כאלו שחלו בחצבת לפני גיל שנתיים. הוא מופיע כשמונה שנים לאחר החצבת וגורם להידרדרות מנטלית, פרכוסים ועוד.

אין לזה חיסון, אבל זה סיבוך של מחלות שיש להן חיסון
המופילוס אינפלואנזה הוא חלק מהחיסון המחומש, והוא גורם חיידקי לדלקת קרום המוח.

• הוסף לסימניות
מאחת שאוחזת כמוך (ולא קראתי את כל האשכול לראות מה כבר הגיבו)
כמה שדוחים עדיף, ומה שיותר חשוב הוא לא לעשות כמה ביחד.
כי לפעמים אם את לא בקצב של משרד הבריאות, מגיעם לטיפת חלב ואז הם מנסים לתת כמה בבת אחת, זה עדיף למנוע, כי זה עומס לגוף, ועדיף לחזור בפעם אחרת עם כל הכרוך. (מדובר בחיסונים שונים ולא "המחומשת" וכדומה שמגיע מלכתחליה ביחד)

• הוסף לסימניות
  • החיסונים שכדאי לדחות לגיל מאוחר יותר ולשקול אם בכלל הם נחוצים, הינם: הפטיטיס B, שעלת, חצבת, חזרת, אדמת.
  • את החיסון יש לתת רק במצב בריאות תקין לחלוטין.
  • רצוי שהילד לא היה חולה כלל לפחות 3 חודשים, רצוי לחסן בקייץ (חודשים מאי עד ספטמבר).
מקור:

• הוסף לסימניות
חבל שבטיפת חלב לא נותנים את המידע שיש אופציה לתת את החיסון המחומש ללא מרכיב השעלת.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
ודאי שלא לפני גיל שנה.
לא יודעת ממתי כן.

• הוסף לסימניות
אני ממליצה המלצה מאוד מאוד חמה:
למצוא רופא משפחה עם ראש גדול
שיהיה מוכן להסביר לך מה כדאי לקחת, באיזה גיל, ואת מה עדיף לדחות.

בכל קופה יש אחד כזה ולפעמים אפילו שווה לעבור קופה כדי להגיע לרופא טוב, בעל ידע באמת רחב.

אגב,
ברור שלמשרד הבריאות ישנן המלצות גורפות.
אבל כששואלים רופא באופן אישי, והוא מתשאל על הרקע המשפחתי -
בהחלט יכול להיות שימליץ למשל - לפצל חיסונים מסוימים.
עוד אפשרות -
ישנם חיסונים שדווקא החומר המשמר שבהם הוא בעייתי וגורם לתופעות לוואי, ואז יש אפשרות להזמין באופן פרטי חיסון שיש לו פחות תופעות לוואי (אנחנו עשינו את זה ).

• הוסף לסימניות
שיהיה ברור - אני מדברת על רופא משפחה רשמי, של הקופה.
מסתבר שיש דעות שונות בקרב רופאים שונים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה גם תלוי מצב.
אם את הקודמת לא מיהרתי לחסן, והשלמתי את החיסונים הנחוצים בקצב שלי, התינוק שלי כבר חוסן במחומשת - עקב התפרצות הפוליו (לא שכ"כ הייתי חוששת אם לא היתה לו אחות שבגנון)

• הוסף לסימניות
הי,
מתלבשת על האשכול.
בד"כ מחסנת לפי ההמלצות של משרד הבריאות
יש לי תינוקת בת 10 חודשים, והרופא ילדים המליץ לחסן אותה לחצבת למרות שאנחנו לא באזור עם התפרצות(גרים ליד אזורים עם התפרצות). בטיפת חלב אמרו לי שזה חיסון נוסף על גיל שנה וזה מגיע חזרת-אדמת-חצבת.
האם כדאי לחסן או לחכות עוד חודשיים לגיל שנה?
מה התופעות לוואי של השלישיה הזאת? כמו של גיל שנה?

• הוסף לסימניות
אחת הבעיות בחיסונים זה שמכניסים מלא חומר לגודל קטנטן של גוף.
אז כדאי לתת כל פעם חיסון או שתיים גג כדי שהגוף של התינוק יוכל להתמודד עם זה.
אני זוכרת את אמא שלי הולכת איתנו לטיפת חלב בכיתה א' להשלים חיסונים שנותנים בדר"כ לתינוקות...

• הוסף לסימניות

הי,
מתלבשת על האשכול.
יש לי תינוקת בת 10 חודשים, והרופא ילדים המליץ לחסן אותה לחצבת למרות שאנחנו לא באזור עם התפרצות(גרים ליד אזורים עם התפרצות). בטיפת חלב אמרו לי שזה חיסון נוסף על גיל שנה וזה מגיע חזרת-אדמת-חצבת.
לא מצליחה להבין איך חכמת ההמונים הלא מחייבת כאן תעזור לך למקרה שחלילה ההתפרצות תגיע לאזור שלך והילד לא יהיה מחוסן (תפתחי קצת חדשות) או לחילופין שהילד יסבול מתופעות לוואי לא קלות כי ככה אשרו לך בפרוג.

• הוסף לסימניות
לא מצליחה להבין איך חכמת ההמונים הלא מחייבת כאן תעזור לך למקרה שחלילה ההתפרצות תגיע לאזור שלך והילד לא יהיה מחוסן (תפתחי קצת חדשות) או לחילופין שהילד יסבול מתופעות לוואי לא קלות כי ככה אשרו לך בפרוג.
טוב לא הייתי ברורה בכלל,
היעילות של חיסון עד גיל שנה לא ברור. לאומת זאת לא מחסנים אחר כך לפחות 4 חודשים. זאת אומרת שגם אולי היא תסבול סתם וגם היא בסוף עלולה לא להיות מחוסנת עד גיל שנה ו3
ככה האחות(שלא הבינה למה אני רוצה לחסן) אמרה לי

• הוסף לסימניות
הי,
מתלבשת על האשכול.
ללכת על הוראות משרד הבריאות.
אם זה איזור התפרצות הסיכון לא שווה.
מתחת גיל שנה אין יעילות מוכחת מספיק מחקרית אבל ישנה הסתברות מאוד גבוהה ליעילות באופן שבצורה סטטיסטית כדאי לחסן.
ואכן זה אותן התופעות לוואי של גיל שנה
השאלה היא אם תאמרו לרופא או תפנו למשרד הבריאות ותשאלו מה הסיכון ביחס לזה שתחסנו בעוד חדשיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה