כמספר הלינקים בפרוג כך יהיו מספר התשובות שתקבלי.הבהרה: השאלה שלי לא פונה לאנשים שהולכים לפי הספר של משרד הבריאות.
באיזה גיל כדאי להתחיל במתן חיסונים? חוששת בגיל קטן מדי.
אשמח לחכמת ההמונים והמבינים.
הבהרה ב': השאלה איננה אם לחסן או לא, אלא באיזה גיל כדאי להתחיל עם החיסונים
אכן, חתמתי שאני מתנגדת לחיסון בביה"ח(שאגב נותנים אותו כבר בבית חולים)
רוב התשובות נכונות.חושבת שיש חיסונים מיותרים? חושבת שיש חיסונים שניתנים מוקדם מידי? חוששת שלחיסונים יש תופעות לוואי מזיקות לטווח ארוך אם מחסנים מוקדם? חוששת שלחיסונים יש תופעות לוואי שקל יותר להתגבר עליהם בגיל מאוחר יותר? חוששת שיותר מידי חיסונים בבת אחת זה קשה מידי לתינוק?
למעט החיסון של גיל שנה שכדאי לדחות אותו (מנסיון) בשלושה חודשים... התינוק לוקח אותו עם אפס תופעות לוואי, אני ממליצה לחסן את כל השאר בזמן.אכן, חתמתי שאני מתנגדת לחיסון בביה"ח
רוב התשובות נכונות.
יש חיסונים שבארץ נותנים בגיל חודש, ובחו"ל בגיל שנה. חושבת שגוף ל תינוק הוא דבר עדין ורך מדי, ואם אפשר להתעכב עם החיסונים עוד קצת, כדי שהוא יהיה בשל יותר גופנית- למה לא?
אני גם חושבת שיש חיסונים מיותרים. לא כולם, ברור שלא. אבל יש חיסונים שתופעות הלוואי שלהם מאד קשות, ומדי הרבה סובלים מהם, כמעט בלי פרופרציה של התועלת למול הנזק
למה לדחות?למעט החיסון של גיל שנה שכדאי לדחות אותו (מנסיון) בשלושה חודשים... התינוק לוקח אותו עם אפס תופעות לוואי, אני ממליצה לחסן את כל השאר בזמן.
כן? כדאי לך קצת לברר על זה.משרד הבריאות לא קובעים סתם גילאים לתת את החיסונים
באופן כללי יש חשיבות וסיבה לעיתוי של כל חיסון. בפרט בחיסונים כמו חצבת או טטנוס.אכן, חתמתי שאני מתנגדת לחיסון בביה"ח
רוב התשובות נכונות.
יש חיסונים שבארץ נותנים בגיל חודש, ובחו"ל בגיל שנה. חושבת שגוף ל תינוק הוא דבר עדין ורך מדי, ואם אפשר להתעכב עם החיסונים עוד קצת, כדי שהוא יהיה בשל יותר גופנית- למה לא?
אני גם חושבת שיש חיסונים מיותרים. לא כולם, ברור שלא. אבל יש חיסונים שתופעות הלוואי שלהם מאד קשות, ומדי הרבה סובלים מהם, כמעט בלי פרופרציה של התועלת למול הנזק
המחומש ניתן בגיל שנה?באופן כללי יש חשיבות וסיבה לעיתוי של כל חיסון. בפרט בחיסונים כמו חצבת או טטנוס.
למיטב ידיעתי רק למחומש יש תופעות לוואי ואפשר לבקש לפצל אותו לשני מפגשי חיסון.
ניתן בארבע מנות בגילאים 2,4,6 ו12 חודשים.המחומש ניתן בגיל שנה?
זאת אומרת לילד בגיל שנה כדי לדחות בכמה חודשים את החיסון או לפצל לשתיים?ניתן בארבעה מנות בגילאים 2,4,6 ו12 חודשים.
ממש לא לדחות.זאת אומרת לילד בגיל שנה כדי לדחות בכמה חודשים את החיסון או לפצל לשתיים?
איזה חיסון מדובר?למעט החיסון של גיל שנה שכדאי לדחות אותו (מנסיון) בשלושה חודשים... התינוק לוקח אותו עם אפס תופעות לוואי, אני ממליצה לחסן את כל השאר בזמן.
מכמה מקרים שראיתי, ילדים לקחו אותו הרבה יותר קל כשהם היו קצת יותר גדולים. כמובן שזו לא המלצה גורפת , לי זה היה טוב. ואם מתייעצים איתי, אני ממליצה.למה לדחות?
זה לא כ"כ פשוט, כי יש מחלות קשות (כמו דלקת קרום המוח, שיש על זה חיסון)כן? כדאי לך קצת לברר על זה.
לפותחת האשכול- חברתי מחסנת מגיל 5, כי אם חלו לפני-חלו, ואם לא אז שלא יחלו כבוגרים.
אבל. יש חיסונים שממומנים רק לתינוקות ובגיל גדול יותר זה בתשלום מלא.
וגם טטנוס.זה לא כ"כ פשוט, כי יש מחלות קשות (כמו דלקת קרום המוח, שיש על זה חיסון)
מסכנת אותם עד גיל 5, בקיצור.לפותחת האשכול- חברתי מחסנת מגיל 5, כי אם חלו לפני-חלו, ואם לא אז שלא יחלו כבוגרים.
כזכור לי פותחת האשכול לא שאלה דעות של לפי הספר.שמעתי מרופא ילדים בכיר שהיעילות של החיסון המחומש רבה יותר כשהוא לא מפוצל.
אבל לא באמת מבינה בזה.
מסכנת אותם עד גיל 5, בקיצור.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים