חיסונים- מאיזה גיל לתת?

• הוסף לסימניות
הבהרה: השאלה שלי לא פונה לאנשים שהולכים לפי הספר של משרד הבריאות.
באיזה גיל כדאי להתחיל במתן חיסונים? חוששת בגיל קטן מדי.
אשמח לחכמת ההמונים והמבינים.
הבהרה ב': השאלה איננה אם לחסן או לא, אלא באיזה גיל כדאי להתחיל עם החיסונים

• הוסף לסימניות
לדעתי הלא מקצועית,
רוטה זה וירוס של שלשולים והקאות שנפוץ אצל קטנטנים, כדאי לפי הסדר
ונראה לי גם פרבנר לתת לפי התוכנית. זה סוג של דלקות ריאות שגם יכול להיות אצל תינוקות קטנים.

• הוסף לסימניות
הבהרה: השאלה שלי לא פונה לאנשים שהולכים לפי הספר של משרד הבריאות.
באיזה גיל כדאי להתחיל במתן חיסונים? חוששת בגיל קטן מדי.
אשמח לחכמת ההמונים והמבינים.
הבהרה ב': השאלה איננה אם לחסן או לא, אלא באיזה גיל כדאי להתחיל עם החיסונים
כמספר הלינקים בפרוג כך יהיו מספר התשובות שתקבלי.
כל אחד מבין את הנושא אחרת - לאחת יותר חשוב לדעת שאין תופעות לוואי ולשנייה שלא יהיה מחלות שיכולות להיות בגיל קטן...
באופן אישי - חיסנתי לפי הספר של משרד הבריאות, פרט להפטיטיס B שהוא חיסון מיותר לחרדים... (שאגב נותנים אותו כבר בבית חולים)
אולי כדאי שתגידי - למה את חוששת לחסן לפי הספר;
חושבת שיש חיסונים מיותרים? חושבת שיש חיסונים שניתנים מוקדם מידי? חוששת שלחיסונים יש תופעות לוואי מזיקות לטווח ארוך אם מחסנים מוקדם? חוששת שלחיסונים יש תופעות לוואי שקל יותר להתגבר עליהם בגיל מאוחר יותר? חוששת שיותר מידי חיסונים בבת אחת זה קשה מידי לתינוק?

• הוסף לסימניות
(שאגב נותנים אותו כבר בבית חולים)
אכן, חתמתי שאני מתנגדת לחיסון בביה"ח
חושבת שיש חיסונים מיותרים? חושבת שיש חיסונים שניתנים מוקדם מידי? חוששת שלחיסונים יש תופעות לוואי מזיקות לטווח ארוך אם מחסנים מוקדם? חוששת שלחיסונים יש תופעות לוואי שקל יותר להתגבר עליהם בגיל מאוחר יותר? חוששת שיותר מידי חיסונים בבת אחת זה קשה מידי לתינוק?
רוב התשובות נכונות.
יש חיסונים שבארץ נותנים בגיל חודש, ובחו"ל בגיל שנה. חושבת שגוף ל תינוק הוא דבר עדין ורך מדי, ואם אפשר להתעכב עם החיסונים עוד קצת, כדי שהוא יהיה בשל יותר גופנית- למה לא?
אני גם חושבת שיש חיסונים מיותרים. לא כולם, ברור שלא. אבל יש חיסונים שתופעות הלוואי שלהם מאד קשות, ומדי הרבה סובלים מהם, כמעט בלי פרופרציה של התועלת למול הנזק

• הוסף לסימניות

רוב התשובות נכונות.
יש חיסונים שבארץ נותנים בגיל חודש, ובחו"ל בגיל שנה. חושבת שגוף ל תינוק הוא דבר עדין ורך מדי, ואם אפשר להתעכב עם החיסונים עוד קצת, כדי שהוא יהיה בשל יותר גופנית- למה לא?
אני גם חושבת שיש חיסונים מיותרים. לא כולם, ברור שלא. אבל יש חיסונים שתופעות הלוואי שלהם מאד קשות, ומדי הרבה סובלים מהם, כמעט בלי פרופרציה של התועלת למול הנזק
למעט החיסון של גיל שנה שכדאי לדחות אותו (מנסיון) בשלושה חודשים... התינוק לוקח אותו עם אפס תופעות לוואי, אני ממליצה לחסן את כל השאר בזמן.

• הוסף לסימניות
כל הילדים שלי היו חולים כמה ימים אחרי החיסון של גיל שנה, כדאי לדחות מעט, וגם לפצל אותו לפעמיים, מפציצים שם המון חיסונים במקביל, ומבצעים אותו בכל מקרה בשתי זריקות.

• הוסף לסימניות
משרד הבריאות לא קובעים סתם גילאים לתת את החיסונים
כן? כדאי לך קצת לברר על זה.
לפותחת האשכול- חברתי מחסנת מגיל 5, כי אם חלו לפני-חלו, ואם לא אז שלא יחלו כבוגרים.
אבל. יש חיסונים שממומנים רק לתינוקות ובגיל גדול יותר זה בתשלום מלא.

• הוסף לסימניות

רוב התשובות נכונות.
באופן כללי יש חשיבות וסיבה לעיתוי של כל חיסון. בפרט בחיסונים כמו חצבת או טטנוס.
בפרט שיש מרווחים בין המנות וכל דחיה של מנה ראשונה תדחה את הבאה אחריה.
למיטב ידיעתי רק למחומש יש תופעות לוואי ואפשר לבקש לפצל אותו לשני מפגשי חיסון.

• הוסף לסימניות
באופן כללי יש חשיבות וסיבה לעיתוי של כל חיסון. בפרט בחיסונים כמו חצבת או טטנוס.
למיטב ידיעתי רק למחומש יש תופעות לוואי ואפשר לבקש לפצל אותו לשני מפגשי חיסון.
המחומש ניתן בגיל שנה?

• הוסף לסימניות
למעט החיסון של גיל שנה שכדאי לדחות אותו (מנסיון) בשלושה חודשים... התינוק לוקח אותו עם אפס תופעות לוואי, אני ממליצה לחסן את כל השאר בזמן.
איזה חיסון מדובר?
בגיל שנה יש כמה חיסונים
ההמלצות שלי
יש את
"רוטה" שהוא נגד שלשולים ועוד אבל התופעות לוואי שלו הוא שלשולים- ויש כאלה שלא נותנות אותו מהסיבה הזו
הגיל המקסימלי שניתן לתת את המנה הראשונה הוא 14 שבועות
ואת המנה השלישית עד גיל 8 חודשים
וחייב מינימום של מספר שבועות בינהם
כך שאם לא נתת את הראשון בזמן לא תקבלו שום מנה

חצבת חזרת של גיל שנה חשוב גם כן ולא כדאי לדחות בטח לא עכשיו לפני החורף

צהבת כבד A B אפשרי לדחות
כך שגם אם לא נתת בבית חולים ויתחיל לקבל מנה ראשונה בגיל 3-4 חודשים לא נורא

• הוסף לסימניות
מכמה מקרים שראיתי, ילדים לקחו אותו הרבה יותר קל כשהם היו קצת יותר גדולים. כמובן שזו לא המלצה גורפת , לי זה היה טוב. ואם מתייעצים איתי, אני ממליצה.
אגב, אחות בטיפת חלב דחתה לי את החיסון שאחריו (שנה וחצי) רק בעוד חודש יותר. היא אמרה שאין עם זה בעיה.
ושוב, זו דעתי ומכבדת דעות אחרות. שאר החיסונים אני לא רואה סיבה לדחות וחושבת שמאד כדאי לחסן בזמן ולא להתחיל את כל החיסונים רק בגיל מאוחר יותר...

• הוסף לסימניות
כן? כדאי לך קצת לברר על זה.
לפותחת האשכול- חברתי מחסנת מגיל 5, כי אם חלו לפני-חלו, ואם לא אז שלא יחלו כבוגרים.
אבל. יש חיסונים שממומנים רק לתינוקות ובגיל גדול יותר זה בתשלום מלא.
זה לא כ"כ פשוט, כי יש מחלות קשות (כמו דלקת קרום המוח, שיש על זה חיסון)

• הוסף לסימניות
שמעתי מרופא ילדים בכיר שהיעילות של החיסון המחומש רבה יותר כשהוא לא מפוצל.
אבל לא באמת מבינה בזה.
מסכנת אותם עד גיל 5, בקיצור.

• הוסף לסימניות
שמעתי מרופא ילדים בכיר שהיעילות של החיסון המחומש רבה יותר כשהוא לא מפוצל.
אבל לא באמת מבינה בזה.

מסכנת אותם עד גיל 5, בקיצור.
כזכור לי פותחת האשכול לא שאלה דעות של לפי הספר.
ומבחינת יעילות, זה ממש אבל ממש שטויות. פשוט רוב ההורים קשה להם להגיע שוב להשלים ושכחים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה