חיסכון לכל ילד חיסכון לכל ילד הלכה יש לקרוא בעיון

• הוסף לסימניות
@זכויותינו @מקצועי בלבד
ולשאר המבינים..
הילד הגיע לגיל 18
אני צפוי למשוך את הכסף בשנה שנתיים הקרובות
כרגע זה באינפיניטי
מעוניין להעביר למסלול סולידי היות ונשאר טווח קצר
תוכלו לכוון אותי למסלול כשר סולידי ספציפי מומלץ?

וכן מעניין לדעת,
בעת שהתחיל החסכון לכל ילד עשיתי חישוב צבירת ריבית דריבית עבור הילד (מ2015 עד היום) לפי 4.5% (שזה מה שהיה אז במסלולים הכשרים לפני שנוספו המסלולים המנייתיים) ויצא לי סכום של כ 17000 ש"ח. וב2021 כשנפתח המסלול המנייתי הכשר באינפיניטי ניידתי אליהם. וכרגע היתרה עדיין כ17000. שזה אומר ממוצע של 4.5 אחוז שנתי. איך זה יתכן? האם המנייתי לא היה אמור לעשות הרבה יותר? או שהשנתיים הראשונות במסלול שהיו גרועות הפחיתו כ"כ מהרווח? איך ניתן לעקוב שהחברה לא עושה טעויות בחישובים?

לדוגמה, בקרן השתלמות שמתי לב בדוח השנתי שחלק מההפקדה הוגדרה כהפקדה מעבר לתקרה המוטבת ושהיא תהיה חייבת במס בעת המשיכה ורק לאחר שפניתי אליהם ושיגעתי אותם הם הודו שזה תקלה ואמרו שזה תוקן. ואני מקווה שזה אכן תוקן כי בינתיים לא קבלתי דוח מתוקן.
זה נשאר הסכום כי היה ירידה בשנה האחרונה
דעתי האישית שתמתינו עוד טיפה

לא לוקח אחריות

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד
ולשאר המבינים..
הילד הגיע לגיל 18
אני צפוי למשוך את הכסף בשנה שנתיים הקרובות
כרגע זה באינפיניטי
מעוניין להעביר למסלול סולידי היות ונשאר טווח קצר
תוכלו לכוון אותי למסלול כשר סולידי ספציפי מומלץ?
אם אתם רוצים מסלול יותר סולידי אז יש לכם בחברות אלטשולר, הפניקס, כלל, מנורה, ומגדל.
וכן מעניין לדעת,
בעת שהתחיל החסכון לכל ילד עשיתי חישוב צבירת ריבית דריבית עבור הילד (מ2015 עד היום) לפי 4.5% (שזה מה שהיה אז במסלולים הכשרים לפני שנוספו המסלולים המנייתיים) ויצא לי סכום של כ 17000 ש"ח. וב2021 כשנפתח המסלול המנייתי הכשר באינפיניטי ניידתי אליהם. וכרגע היתרה עדיין כ17000. שזה אומר ממוצע של 4.5 אחוז שנתי. איך זה יתכן? האם המנייתי לא היה אמור לעשות הרבה יותר? או שהשנתיים הראשונות במסלול שהיו גרועות הפחיתו כ"כ מהרווח?
צריך לראות בהתאם לנתונים.
ובכל מקרה שימו לב שיש לכם עוד שנה שנתיים.
איך ניתן לעקוב שהחברה לא עושה טעויות בחישובים?
אם אתם רוצים אז אפשר לבדוק את כל הדוחות השנתיים, ולעשות את החישובים לבד.

• הוסף לסימניות
שאלה חשובה ביותר
אני ככל הנראה שמתי במסלול כללי. לא כ"כ הבנתי מה עדיף לטווח הרחוק לשים?
איזה חברה ואיזה מסלול אודה לתשובה מסכמת בקצרה :)
מי שממליץ רק מנסיון...

• הוסף לסימניות
אני ככל הנראה שמתי במסלול כללי. לא כ"כ הבנתי מה עדיף לטווח הרחוק לשים?
איזה חברה ואיזה מסלול אודה לתשובה מסכמת בקצרה :)
לטווח רחוק
מה שאני שמתי:
חלק במיטב הלכה
חלק באינפיניטי הלכה
שתיהם מנייתיים ועדיפים לטווח רחוק
בהנחה שמבינים מה זה אומר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עכשיו הדולר נמוך יחסית, כך שהסכומים מתאימים לדולר נמוך
הייתי מחכה לפחות שהדולר יעלה יותר
(בתקווה שיעלה בשנתיים הקרובות)
באינפיניטי באופן יחסי חשופים לדולר הכי קצת פחות מ50% וא"א לדעת מתי הדולר יעלה שוב אם בכלל,
ולכן באינפיניטי זה הכי פחות שיקול,

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
סליחה על הבורות, מה זה אומר מנייתי? אין סיכון בכלל כמו חיסכון בבנק?
מסלול שמשקיע במניות זה נחשב לסיכון גבוה.
כדי להשקיע במסלול כזה חובה להבין את המשמעות, והאם זה מתאים לכם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה הנתון נכון להיום
זה לא נכון להיום אלא נכון לשעת הדיווח שלהם.
ובכל מקרה זה לא מדיניות ההשקעה שלהם.
וזה הוסבר פה -

• הוסף לסימניות
זה לא נכון להיום אלא נכון לשעת הדיווח שלהם.
ובכל מקרה זה לא מדיניות ההשקעה שלהם.
וזה הוסבר פה -
זה לא רלוונטי המדיניות שלהם לגבי מי שיש לו שיקול אם למשוך עכשיו את הכסף בגלל שהדולר ירד משמעותית, באינפניטי בגלל המציאות זה שיקול קטן יותר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה