מידע שימושי חיסןני מודרנה מול פייזר

• הוסף לסימניות
שלום
אשמח מאד למידע מה ההבדל בין חיסוני פייזר למודרנה
כי למחלימים מעל לגיל 18 נותנים כעת אפשרות להתחסן רק בחיסון של מודרנה ולא של פייזר שבו כידוע רוב האוכלוסיה בארץ התחסנה
מעניין אותי מבחינת תופעות לוואי כמות האנשים בעולם שקיבלו אותו לעומת פייזר וכדו'
אשמח לכל מידע
תודה

• הוסף לסימניות
שלום
אשמח מאד למידע מה ההבדל בין חיסוני פייזר למודרנה
כי למחלימים מעל לגיל 18 נותנים כעת אפשרות להתחסן רק בחיסון של מודרנה ולא של פייזר שבו כידוע רוב האוכלוסיה בארץ התחסנה
מעניין אותי מבחינת תופעות לוואי כמות האנשים בעולם שקיבלו אותו לעומת פייזר וכדו'
אשמח לכל מידע
תודה
הרופא שלי ממליץ יותר על מודרנה.
במיוחד למי שיש לו רקע של אלרגיה לתרופה/חיסון מסוגים מסוימים.
יש לכם סיבה לחשש מבעיה, או שבאופן כללי אתם מעוניינים לדעת?

• הוסף לסימניות
רק לעדכן,
מקבלי החיסון השלישי דרך קופ"ח לאומית, קיבלו חיסוני מודרנה.

• הוסף לסימניות
אני רוצה לקחת חיסון אבל פתאום ראיתי שכתוב באתר של הקופה שאני מקבלת מודרנה ולכן אני מעוניינת לבדוק מה בדיוק אני מכניסה לי לוורידים

• הוסף לסימניות
מה שכן, לפי מחקר ראשוני ראו שהחיסון של מודרנה מגן מזן הדלתא יותר מאשר החיסונים של פייזר.

• הוסף לסימניות
אני יודעת על קרובים שלקחו את החיסון השלישי,
היה חולשה, קצת בחילות, כאבים ביד.
פחות או יותר אותם תופעות לוואי אחרי החיסון השני של פייזר, רק בפחות עוצמה

• הוסף לסימניות
באופן כללי כמובן:
שני החיסונים מבוססים על אותו רעיון בדיוק, בלי כל שינוי. השינוי הוא מינורי בתרכובת, ובעיקר - במדגמים שלפני האישור. מודרנה לא עשו על פחות מגיל 18, וזו הסיבה שזה מה שנותנים גם כאן.
לעומת זאת פייזר מהרגע שאושרו מגיל 16 - הם לא נחים, ומנסים על אוכלוסיות גיל קטנות מזה.
מודרנה נחשב משום מה למעלה נוגדנים טוב יותר [כך שמעתי מרופא] - אך בסופו של דבר, הם מגיעים לאותה רמה.
מפני הזהירות העדיפו למי שקיבל מנה של חברה מסויימת שגם את הבא יעשה על אותו אחד, אך כשההפרש בזמן הוא רחב - לא משנה איזה יקבל.
לשאלתכם, בעולם המערבי כולו קיבלו את מודרנה בממדי ענק [כנראה יחץ אין להם מספיק טובים, וגם כי אכן פייזר קיבלה בכורה בהרבה מהמדינות, כי היו זריזים יותר].

בהצלחה ובבריאות!

, .

• הוסף לסימניות
באופן כללי כמובן:
שני החיסונים מבוססים על אותו רעיון בדיוק, בלי כל שינוי. השינוי הוא מינורי בתרכובת, ובעיקר - במדגמים שלפני האישור. מודרנה לא עשו על פחות מגיל 18, וזו הסיבה שזה מה שנותנים גם כאן.
לעומת זאת פייזר מהרגע שאושרו מגיל 16 - הם לא נחים, ומנסים על אוכלוסיות גיל קטנות מזה.
מודרנה נחשב משום מה למעלה נוגדנים טוב יותר [כך שמעתי מרופא] - אך בסופו של דבר, הם מגיעים לאותה רמה.
מפני הזהירות העדיפו למי שקיבל מנה של חברה מסויימת שגם את הבא יעשה על אותו אחד, אך כשההפרש בזמן הוא רחב - לא משנה איזה יקבל.
לשאלתכם, בעולם המערבי כולו קיבלו את מודרנה בממדי ענק [כנראה יחץ אין להם מספיק טובים, וגם כי אכן פייזר קיבלה בכורה בהרבה מהמדינות, כי היו זריזים יותר].

בהצלחה ובבריאות!

, .
אני יודעת על קרובים שלקחו את החיסון השלישי,
היה חולשה, קצת בחילות, כאבים ביד.
פחות או יותר אותם תופעות לוואי אחרי החיסון השני של פייזר, רק בפחות עוצמה
מה שכן, לפי מחקר ראשוני ראו שהחיסון של מודרנה מגן מזן הדלתא יותר מאשר החיסונים של פייזר.
הרופא שלי ממליץ יותר על מודרנה.
במיוחד למי שיש לו רקע של אלרגיה לתרופה/חיסון מסוגים מסוימים.
יש לכם סיבה לחשש מבעיה, או שבאופן כללי אתם מעוניינים לדעת?
תודה לכולם עזרתם לי מאד

• הוסף לסימניות
מישהו יודע האם התופעות לוואי של מודרנה חמורות יותר?

• הוסף לסימניות
אני חוסנתי לראשונה בתקופה האחרונה. בקופה ראיתי שאקבל מודרנה.
בפועל התחסנתי במוקד שארגנה הרשות המקומית וכולם חוסנו שם פייזר. (זה ממש לא היה משנה לי, רק בדקתי מה מקבלת)
כך שמי שחשוב לו שיחפש מוקדים כאלה (זה בלי תור, ואנשים מגיעים גם חיסון שלישי, גם ראשון, גם נוער שמתחסנים רק בפייזר לכן כנראה הם מביאים רק פייזר שמתאים לכולם)

• הוסף לסימניות
אני חוסנתי לראשונה בתקופה האחרונה. בקופה ראיתי שאקבל מודרנה.
בפועל התחסנתי במוקד שארגנה הרשות המקומית וכולם חוסנו שם פייזר. (זה ממש לא היה משנה לי, רק בדקתי מה מקבלת)
כך שמי שחשוב לו שיחפש מוקדים כאלה (זה בלי תור, ואנשים מגיעים גם חיסון שלישי, גם ראשון, גם נוער שמתחסנים רק בפייזר לכן כנראה הם מביאים רק פייזר שמתאים לכולם)
היכן יש מקומות כאלה בירושלים,
כי דווקא שמעתי שיש בלגן ותור ארוך מאד

• הוסף לסימניות
שאלתי היום ואמרו לי שחיסון ראשון מעל גיל 16 או 18 מקבלים מודרנה.
מכבי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה