עזרה חישוב אמפר במכשיר חשמלי

• הוסף לסימניות
מישהו יכול לעזור לי בחישוב מיליאמפר?
יש לי מכשיר שרשום עליו 24v ו-22w, כמה מיליאמפר הוא צורך ואיך מחשבים את זה?
בתודה מראש

• הוסף לסימניות
0.1 אמפר.
לפי אמפר אחד-220W.

• הוסף לסימניות
מחשבים את הW של המכשיר לחלק לרשת מקומית בארצנו כ220 = אמפר

• הוסף לסימניות
מכיון שרשת החשמל בארץ היא של 230V, כנראה יש שנאי שממיר ל-24V.
אם כן, התשובה מתחלקת לשתיים: כמה אמפר צורך השנאי מחברת החשמל, וכמה אמפר צורך המכשיר מהשנאי.

בהנחה שהמכשיר עובד על זרם ישר, אז התשובה לשאלה השניה היא פשוטה - האמפר הוא W/V: 22/24=0.92A (או 920mA).

השנאי צורך מחברת החשמל גם כן 22W שאותם הוא מספק למכשיר, אבל בנוסף הוא בעצמו גם צרכן חשמל ומתבזבזים עליו כמה וואטים.
בנוסף לכך, השנאי צורך כנראה גם זרם השראי גבוה (לא הבנתם, לא נורא), בשביל הנתון הזה הוספתי בחישוב למטה חילוק ב-0.92, לכאורה צריך להיות אפילו פחות.

נניח ש"בזבוז החשמל" של השנאי על הצריכה העצמית שלו היא כ-20% ממה שהוא מספק, (סתם ניחוש שלי, אבל נראה לי הגיוני בשביל שנאי קטן).
אם כן:
(230*0.92)/(22*1.2)
זה יוצא 125mA.
יתכן שבדיקה "אמיתית" עם מד זרם יראה ערך גבוה יותר, בכל מקרה לא מסתבר שיעבור את סביבות ה-150mA.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה