התייעצות חישוב מס לבני זוג נשואים

• הוסף לסימניות
במידה ואישתי עובדת ומרויחה 100 אלף שנתי ואני נשוי לה ומרויח גם כן 100 אלף שנתי

איך עובד החישוב מס האם לכל אחד יש מדרגות בפני עצמו או שמחשבנים את שתינו ביחד
ואיך זה לגבי הנקודות זיכוי

• הוסף לסימניות
במידה ואישתי עובדת ומרויחה 100 אלף שנתי ואני נשוי לה ומרויח גם כן 100 אלף שנתי

איך עובד החישוב מס האם לכל אחד יש מדרגות בפני עצמו או שמחשבנים את שתינו ביחד
ואיך זה לגבי הנקודות זיכוי
בגדול מחשבים לכל אחד את חבות המס לפי מה שהוא הרוויח, בניכוי הנקודות זיכוי.

יש חריגים לדוגמה רווחי הון משותף, שאוטומטית משתייכים לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר (דהיינו אתה לא יכול לומר אשתי מרוויחה 200 אלף וזה בדיוק התקרה שהיא עדיין לא משלמת מס, והרווח הון של 100 אלף יהיה שלי כי אני אברך ובכלל לא מנצל את הנקודות זיכוי).

• הוסף לסימניות
עבור הכנסה מיגיעה אישית (ולא רווחי הון) כל אחד מבני הזוג מחושב בנפרד עפ"י הטבלה המצו"ב
גבר 2.25 נקודות זיכוי - אישה 2.75 נקודות זיכוי

בתוס' להנ"ל, מקבלים עבור ילדים כמפורט בטבלה

ריכוז נקודות הזיכוי שניתנות להורים לילדים​

גיל הילד בשנת המסמספר הנקודות לאם או להורה שמקבל את קצבת הילדים/שהילד בחזקתומספר הנקודות לאב או להורה שלא מקבל את קצבת הילדים/שהילד לא בחזקתו
שנת הלידה
  • 2.5 החל מ-2024 (1.5 בשנים קודמות)
  • 1.5 אם האימא בוחרת לדחות נקודה לשנה הבאה
2.5 החל מ-2024 (1.5 בשנים קודמות)
השנה שבה ימלאו לילד שנה
  • 4.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)
  • 5.5 אם האימא דחתה את קבלת הנקודה מהשנה שעברה
4.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)
השנה שבה ימלאו לילד שנתיים4.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)4.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)
השנה שבה ימלאו לילד 33.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)3.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)
השנים שבהן ימלאו לילד 5-42.52.5
השנים שבהן ימלאו לילד 12-62 החל מ-2022 (1 בשנים קודמות)1 החל מ-2022 (0 בשנים קודמות)
השנים שבהן ימלאו לילד 17-132 החל מ-2024 (1 בשנים קודמות)1 החל מ-2024 (0 בשנים קודמות)
השנה שבה ימלאו לילד 181/2-

• הוסף לסימניות
יש חריגים לדוגמה רווחי הון משותף, שאוטומטית משתייכים לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר (דהיינו אתה לא יכול לומר אשתי מרוויחה 200 אלף וזה בדיוק התקרה שהיא עדיין לא משלמת מס, והרווח הון של 100 אלף יהיה שלי כי אני אברך ובכלל לא מנצל את הנקודות זיכוי).
ז"א שבגדול עדיף שקופ"ג וכדו' יהיו תמיד ע"ש האברך?

• הוסף לסימניות
ז"א שבגדול עדיף שקופ"ג וכדו' יהיו תמיד ע"ש האברך?
לא! עפ"י רוב לא משנה!
  • רווחי הון לרוב מיוחסים לבעל ההכנסה הגבוהה יותר מבין בני הזוג (כשהכספים שהופקדו היו מרכוש משותף)
  • ניתן לנצל עבורם רק את נקודות הזיכוי הבסיסיות (2.25 לגבר ו - 2.75 לאישה) ו/או קבלות מס
  • ניתן להקדים לחשב את הנקודות זיכוי של הילדים עבור ההכנסה מיגיעה אישית ע"מ להשאיר את הבסיסיות פנויות לרווחי הון
ע"מ למקסם את הניכוי מס' ניתן לבצע אירוע מס יזום (משיכה מהקופה והפקדה מחדש) פעם בכמה שנים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה