חישוב מ"ר

• הוסף לסימניות
שלום לכולן!
עד עכשו לקחתי תשלום לפי עבודה, אני שוקלת לעבור לקחת לפי מ"ר,
אבל אני מפחדת מהפינות האפורות שהלקוח יבוא להגיד לי, במ"ר הזה לא נגעת ובפינה הזאת לא נגעת וכו'...
מה אני אתחיל לריב איתו?!
וגם האם מחשבים לפי התכניות עבודה הסופיות או מההתחלה עם כל הסקיצות? האם כותבים בחוזה מחיר סופי?
איך אתן מחשבות לפי מ"ר בדירה הקיימת?
תודה רבה מראש!!

• הוסף לסימניות
בחישוב לפי מ"ר אכן בודקים איזה מטר בוצע בו תכנון ואיזה לא
אמנם לא בתוך אותו חדר נתחיל להפחית מטרים, אך חללים שלא בוצע בהם תכנון, לא משלמים עליהם.
אולי את יכולה לכתוב בחוזה שהמחיר לפי מ"ר לפי חללים שתוכננו.
צריך גם לכתוב מראש אם זה שטח נטו או ברוטו: מקובל (בחוזים ציבוריים) שבעיצוב פנים זה נטו, אם יש תכנון אדריכלות- חלונות/חזיתות מחשבים ברוטו.

אם יכול להיות הפרש בין המטרים שתוכננו בתחילה לבין המטרים שתוכננו לביצוע, הייתי מציעה להתייחס לכל שלב תכנון באחוזים.
(לדוג': אם המחיר הוא 100 ש"ח למ"ר , שלב תכנון ראשוני- 30%, תקבלי על מטר 30 ש"ח.
וכן הלאה: שלב תכניות לביצוע/שלב ליווי ביצוע/בחירת חומרים/פיקוח)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בחישוב לפי מ"ר אכן בודקים איזה מטר בוצע בו תכנון ואיזה לא
אמנם לא בתוך אותו חדר נתחיל להפחית מטרים, אך חללים שלא בוצע בהם תכנון, לא משלמים עליהם.
אולי את יכולה לכתוב בחוזה שהמחיר לפי מ"ר לפי חללים שתוכננו.
צריך גם לכתוב מראש אם זה שטח נטו או ברוטו: מקובל (בחוזים ציבוריים) שבעיצוב פנים זה נטו, אם יש תכנון אדריכלות- חלונות/חזיתות מחשבים ברוטו.

אם יכול להיות הפרש בין המטרים שתוכננו בתחילה לבין המטרים שתוכננו לביצוע, הייתי מציעה להתייחס לכל שלב תכנון באחוזים.
(לדוג': אם המחיר הוא 100 ש"ח למ"ר , שלב תכנון ראשוני- 30%, תקבלי על מטר 30 ש"ח.
וכן הלאה: שלב תכניות לביצוע/שלב ליווי ביצוע/בחירת חומרים/פיקוח)
בהצלחה!
תודה רבה!
אם לדוגמא שברתי קיר בין החדר הראשון לסלון ע"מ להגדיל סלון, אז לפי מה אני מחשבת את זה?
נשמע שזה חישוב מסובך...

• הוסף לסימניות
מעניין אותי למה את רוצה לעבור לחישוב לפי מ"ר?
ז"א מבינה שמתייחסים למטראז' לאמדן המחיר, אבל למה חשוב לך לפרט בחוזה את החישוב הזה ועוד ברמה של הפחתת מ"ר בהם לא נגעת וכדו'?

• הוסף לסימניות
מעניין אותי למה את רוצה לעבור לחישוב לפי מ"ר?
ז"א מבינה שמתייחסים למטראז' לאמדן המחיר, אבל למה חשוב לך לפרט בחוזה את החישוב הזה ועוד ברמה של הפחתת מ"ר בהם לא נגעת וכדו'?
הפוך, אני לא רוצה שהלקוחות יבואו להתחשבן איתי על כל סמ"ר.
(קהל היעד שלי הם ברובו אברכים).

• הוסף לסימניות
הפוך, אני לא רוצה שהלקוחות יבואו להתחשבן איתי על כל סמ"ר.
(קהל היעד שלי הם ברובו אברכים).
אז את נכנסת לנישה מסוכנת.
כי כאן יתחילו ההתחשבנויות החמורות.
אם את נותנת מחיר שכביכול אינו קשור ישירות למ"ר- זה המחיר שלך, אם מתאים ואם לא, כמובן שלפעמים ניתן טיפה להוריד במחיר או לחילופין להוסיף שירותים נוספים כחלופה להוזלה.
בעיני נראה שחישוב מדוייק פר מ"ר הוא קטנוני ופותח פתח לצרות.

יש משהו הרבה יותר בשליטה כשאת קובעת מחיר בלי לערב את הלקוח בחשבון המדוייק כיצד הגעת לסכום הסופי

• הוסף לסימניות
אז את נכנסת לנישה מסוכנת.
כי כאן יתחילו ההתחשבנויות החמורות.
אם את נותנת מחיר שכביכול אינו קשור ישירות למ"ר- זה המחיר שלך, אם מתאים ואם לא, כמובן שלפעמים ניתן טיפה להוריד במחיר או לחילופין להוסיף שירותים נוספים כחלופה להוזלה.
בעיני נראה שחישוב מדוייק פר מ"ר הוא קטנוני ופותח פתח לצרות.

יש משהו הרבה יותר בשליטה כשאת קובעת מחיר בלי לערב את הלקוח בחשבון המדוייק כיצד הגעת לסכום הסופי
תודה רבה!
זה בדיוק מה שפחדתי ולא אהבתי...
למרות שפה בפורום אני רואה שכולן כן מחשבות לפי מ"ר.
נחשוב על זה עוד פעם.

• הוסף לסימניות
בפרויקטים ציבוריים/ממשלתיים מחשבים לפי מ"ר, ויורדים באמת להתחשבנויות.
את יכולה להשתמש בחישוב לפי מ"ר כדי לקבל סדר גודל של מחיר, אם זה יותר נח לך ולהחליט על מחיר סופי לפי פרויקט.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה