בקשה חכמי פרוג הזהרו בדבריכם

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
תפסיקו לספור אותם ותפסיקו להתנצל
ולא זה לא חילול השם
אני אגיד לך סוד קטן לא משנה מה תכתוב ואיך תכתוב תמיד יבואו כמה שמאלנים וינסו להציג את הציבור החרדי כגנב ושקרן
שנאת עמי הארץ לתלמידי חכמים זה משהו מושרש אי אפשר לעקור את זה
בנוסף לזה שהשאלה היתה שיא הלגיטימית
מעדיף שיפרסמו שאלות כאלה בטוויטר מאשר שאיזה ״יועץ כלכלי״ יעוות נתונים בשביל ללקק לאיזה עיתונאי כדי להצטדק ולהסביר איך הבנקים נותנים לחרדים משכנתאות (https://www.prog.co.il/threads/מורה...6000-8000-רק-מ-3-סדרים.1099579/#post-15714427)

• הוסף לסימניות
דווקא הדוגמא המצורפת היא שאלה נורמלית והגיונית, והמפרסם בחר דוגמא מטופשת לפוסט שלו,
לא דוגמה מטופשת בכלל, הוא לא בא להראות שהחרדים גנבים אלא שהמערכת עקומה וזו דוגמה מצוינת לעיוות של המערכת, שמביאה שאלה שנורמלית והגיונית רק בתוך המציאות ההזויה

• הוסף לסימניות
אנחנו צריכים להיות בסדר- בלי קשר לעגילים/ קעקועים של האחר.
אני לא מדברת ספציפית על הכתבה שהתפרסמה, ומסכימה מאוד עם המשנה זהירות שצריך בדברים שלנו במיוחד ברשת.
ברגע שאנחנו עושים את ה100 אחוז שלנו- כל השאר לא בידנו.
ומה לעשות שהתקשורות אוהבת לתפוס רגעים 'פיקנטים' כאלו?
אחרי הכל אין על החסד, התמיכה, הנתינה והדאגה שקיימת בציבור החרדי!!! ובינינו- גם הם יודעים את זה

• הוסף לסימניות
לא מבין מה הרעש, עידן ארץ עושה עבודה עיתונאית מצויינת בכך שהוא מעלה את הדבר הזה על סדר היום.
לא כל ציטוט של דיבור חרדי בתקשורת החילונית נעשית כהסתה, ייתכן וזה עלה כבעיה עניינית במדינה שכל הזמן מכוונת לעלות את רמת הכלכלה שלה למקסימום.
גם על ביבי אמרו בשנות האלפיים שכל המהלך שלו מכוון נגד הציבור החרדי, והיום די ברור שהוא הציל את המדינה מעצמה עם הרפורמות מרחיקות הלכת שלו (שהוא גם שילם עליהם בזמנו מחיר פוליטי יקר.)
רוב מוחלט של אזרחי המדינה תומכים בשוק קפיטליסטי (ליכוד+ ציונות דתית +יש עתיד +ליברמן +כחול לבן).
והלוואי ונבחרי הציבור שלנו ייפעלו פחות בכיוון של "איך אנחנו מוציאים יותר תמיכות" ויותר יחשבו "איך נותנים לעובד החרדי את כל האפשרויות לממש את הפוטנציאל שלו".
אני אישית במקום לברך אנשים בפרנסה טובה, אני מאחל להם שלא יקבלו מענק עבודה, הנחה במעונות, סיוע בשכ"ד וכו', אלא שפשוט לא ייצטרכו את זה.

• הוסף לסימניות
אני קצת מכיר אישית את עידן ארץ והוא ממש לא אנטי חרדי.
הוא מאד אנטי קומוניזם וזה כל מה שהוא התכוון.
ואגב הוא כתב בגלובס ולא בעיתון הארץ.
ניתן להפסיק עם החרדות.

• הוסף לסימניות
לא מבין מה הרעש, עידן ארץ עושה עבודה עיתונאית מצויינת בכך שהוא מעלה את הדבר הזה על סדר היום.
לא כל ציטוט של דיבור חרדי בתקשורת החילונית נעשית כהסתה, ייתכן וזה עלה כבעיה עניינית במדינה שכל הזמן מכוונת לעלות את רמת הכלכלה שלה למקסימום.
גם על ביבי אמרו בשנות האלפיים שכל המהלך שלו מכוון נגד הציבור החרדי, והיום די ברור שהוא הציל את המדינה מעצמה עם הרפורמות מרחיקות הלכת שלו (שהוא גם שילם עליהם בזמנו מחיר פוליטי יקר.)
רוב מוחלט של אזרחי המדינה תומכים בשוק קפיטליסטי (ליכוד+ ציונות דתית +יש עתיד +ליברמן +כחול לבן).
והלוואי ונבחרי הציבור שלנו ייפעלו פחות בכיוון של "איך אנחנו מוציאים יותר תמיכות" ויותר יחשבו "איך נותנים לעובד החרדי את כל האפשרויות לממש את הפוטנציאל שלו".
אני אישית במקום לברך אנשים בפרנסה טובה, אני מאחל להם שלא יקבלו מענק עבודה, הנחה במעונות, סיוע בשכ"ד וכו', אלא שפשוט לא ייצטרכו את זה.

אתה צודק!
ולכן זה מיותר לציין שמדובר בשואל "חרדי" ,
הוא יכל לכתוב על ישראלי ששואל בפורום ציבורי
ההדגשה הגזענית הזאת לא עוברת את הסטנדרט
של הפוליטקלי קורקט שהשמאל המציא
והם כל פעם משתלחים בציבור שלנו כאילו אנחנו דמונים

• הוסף לסימניות
אתה צודק!
ולכן זה מיותר לציין שמדובר בשואל "חרדי" ,
הוא יכל לכתוב על ישראלי ששואל בפורום ציבורי
ההדגשה הגזענית הזאת לא עוברת את הסטנדרט
של הפוליטקלי קורקט שהשמאל המציא
והם כל פעם משתלחים בציבור שלנו כאילו אנחנו דמונים
לדעתי גם אתה תסכים שהתופעה הזו בולטת בעיקר במגזר החרדי, כמובן מסיבות טכניות של משפחות ברוכות ילדים והעובדה שלא מחנכים לקריירה וכסף גדול וכו'.
"ההשתלחות" זה כמו שבימין מבקרים את היועמשי"ת ובשמאל ישר קוראים לזה "השתלחות משולחת רסן במערכת המשפט..."
אני מציע לא ליפול בפח ההשתלחות איפה שאין צורך.

• הוסף לסימניות
אני חושב שלא רק מערכת הרווחה גורמת לאנשים להיתקע
אלא בעיקר השיטה הישראלית שהיא לא באמת קפיטליסטית, היא זו שגורמת לאנשים להיתקע
זו לא מדינה שמעודדת אנשים להתעשר
זו מדינה שאוהבת את הכסף של האזרחים מהשקל הראשון...
לא נותנת צ'אנס לאנשים לגדול
מין ראש קטן כזה של כאן ועכשיו
תראו איך בארה"ב מעודדים אנשים להתעשר ולגדול
כמה אשראי ואמון מקבלים שם
כאן בארץ פשוט לא משתלם להיות במעמד הביניים
אז בבקשה שלא רק יקצצו בתקציבי הרווחה שלא ינתבו את הכסף למעמד הביניים
שם נמצא העתיד של הכלכלה

• הוסף לסימניות
איזה שטויות.
קודם כל לא ממש איכפת לאף אחד מה כתב אישה עיתונאי על חרדים.
דבר שני אם יבטלו את כל הרווחה שיש כאן המצב אמור להיות טוב בהרבה, זה עבד בכל מקום בעולם ואין סיבה שכאן לא.
דבר שלישי כמות הנעזרים בתמיכות האלו היא ענקית ואינה כוללת רק חרדים, בכלללל בכלל לא.
והכי חשוב זה באמת מלכודת מפגרת.
לא שטויות. ממש לא.

• הוסף לסימניות
חבל לדוגמא שהוא לא ציטט את האשכול הזה
מי שמתעקש לחפש בעיות ימצא בקלות
וחוצמזה
די כבר
כאילו שהציבור החילוני יותר טוב.
שיגידו תודה שאנחנו שומרים על העולם שפוי

• הוסף לסימניות
יום אחד כשנהיה הרוב פה,
נפסיק להתייפיף ולחשוב מה יאמרו עלינו החילונים
וכשנהיה הרוב פה, גם נצטרך להתחיל לחשוב איך אנחנו משאירים את כלכלת ישראל חזקה, כי אם נמשיך להסתמך על תמיכות, זה לא יעבור ממש חלק כמו שזה נראה היום.

• הוסף לסימניות
כתבי עיתון הארץ ושאר שונאי החרדים קוראים כאן בשקיקה את כל ההודעות
ובכל פעם שמישהו כותב דבר שיכול להראות נגד הציבור החרדי זה מתפרסם ועושה חילול ה' גדול
כמובן שגם בלי זה אסור לחפש עצות לגנוב ולרמות או לשקר וכו'. אבל אסור לשכוח שבנוסף מצטרפת העבירה החמורה של חילול ה'.
מצורפת כאן דוגמא שמישהו כתב כאן ששווה לא לצאת לעבוד כי אז מפסידים כל מיני הנחות ותמיכות (שחלקם זה צדקה לעניים )
וכך יוצא שבתקשורת החילונית מוצג הציבור החרדי כמי שמתפרנס מקצבאות וכו'
גם בלי להתייחס לעצם השאלה (שלדעתי לא נכונה שאם אני יעבוד אז אני יפסיד לקבל טובה וחסד ועוד דברים שהם צדקה שהתשובה עליה ברוך ה' שאפשר לא לקבל צדקה)
כשכותבים כזאת שאלה שאפשר באמת להבין את ההתלבטות כי גם לקרוע את עצמי בעבודה וגם להפסיד כ"כ הרבה הנחות, גם בלי הצדקה, שיוצא שבסוף מרויחים רק קצת כסף בעבודה כי מפסידים הנחות.
צריך לחשוב על זה שכאילו כותבים את ההודעה בפני קוראי הארץ.צפה בקובץ המצורף 2104847
בלת"ק
בשעתו, ראיתי את הדיון המדובר
ולטעמי מדובר בדיון לגיטימי
דיון חוקי
ויתכן שכך צריך להתנהל כלכלית
לא רואה סיבה לחזור בתשובה על דיון איכותי.

אבל עידן ארץ עשה מניפולציה על הגב של הציבור החרדי
הוא תוקף כך:
"חרדי עם ראש טוב הלך ובדק:
האם שווה לו לצאת לעבוד."

1. כשאתה כותב "חרדי", אתה מנסה לייחס את זה לכך שכותב הפוסט הוא חרדי.

איך זה קשור לחרדים?
זה קשור לשמאל כלכלי שמונהג כאן במדינה
זכותך לחשוב שכלכלת השמאל היא שגויה ולהילחם בה
אבל לא על הגב של החרדים.
חרפה על צורת ההתנסחות השפלה הזאת,
נראה אותך כותב
"שמלאני עם ראש טוב הלך ובדק:
"ערבי עם ראש טוב הלך ובדק:
"אתיופי עם ראש טוב הלך ובדק:
זאת הסטה פרועה הנכתבת יום יום בעיתונים כלכליים
מזכיר מאוד את הכותרות של הדר שטירמר

2. כפי שהיא כותבת בפוסט מדובר באישה עובדת
היא לא שוקלת אם לצאת לעבוד כפי שעידן ארץ משקר
היא שוקלת אם לעבוד יותר
מה זה השקר המכוון הזה?

בושה לעיתוני הכלכלה הישראלים שמאפשרים ללבלרים רדודים
להמציא מסרים מסולפים מידי יום ביומו.

• הוסף לסימניות
וגם אם הכתב המסוים הזה לא התכוון להרע (בכלל לא קראתי את השם שצוטט)
הנושא הוא לא אדם או פוסט ספציפי אלא התופעה
האם בידינו למנוע מ"כתבים" להשתמש במילותינו כדי לבוז לציבור החרדי?
התשובה היא לא
ולכן חבל שנימנע מאינטראקציות חשובות

"תומת ישרים תנחם וסלף בוגדים ישדם"

• הוסף לסימניות
לא רק אמא צעירה, לא רק שכירים.
יש מדרגות בתשלומי המיסים השונים (כולל ב"ל) שכל קפיצה בהם יוצרת חוסר כדאיות כלכלית בצורה לא פרופורציונליות עד לעליה גבוהה מאד בשכר שתורגש בנטו. (מיסים ישירים, ק"ו עקיפים)
רק השבוע סיפרה לי עצמאית איזו טעות עשתה שעברה מעוסק פטור למורשה- שבשביל להרוויח מהמורשה (בקטגוריה שלה) היא צריכה רווח של 20 אלף שח בחודש! :(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה