חלה בצורת דבש

• הוסף לסימניות
הייתי רוצה לאפות חלות לפורים בצורת צנצנת דבש.
השאלה היא איך אני יוצרת/קולעת את הבצק לצורת דבש
אשמח לרעיונות.תודה לכל המסייעים.

• הוסף לסימניות
נסתי להראות לך מה דמיינתי לעצמי בראש...
כמובן שאת צריכה לראות באותו רגע איך זה נראה.

אגב, זה עלה לי מאחת הסיבות, שאמא שלי מכינה לשבת אשכול ענבים וכל אחד לוקח לעצמו לחמניה, ועל ה"ענף" וה"עלה" רבים...
זה הרעיון כאן עם הדבש, לעשות את הצורה המשושית ע"י לחמניות והלמעלה זה יהיה סוג של טרפז וכמובן פפיון...

קבצים מצורפים

• לכידה.JPG
    KB 54.1 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
יש רעיון יפה שראיתי להכין לחמניה עם חור עגול באמצע . אופים את הבצק עם משהוא עגול באמצע (אולי יש עיגולים מיוחדים, כמו קורצנים) ואז לאחר האפיה שמים באמצע הלחמניה את צנצנת הדבש. אני ראיתי את זה בעריכת שולחן ששמו לחמניה לכל סועד כשבאמצע הכוס עם המפית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרת 10;1218165:
נסתי להראות לך מה דמיינתי לעצמי בראש...
כמובן שאת צריכה לראות באותו רגע איך זה נראה.

אגב, זה עלה לי מאחת הסיבות, שאמא שלי מכינה לשבת אשכול ענבים וכל אחד לוקח לעצמו לחמניה, ועל ה"ענף" וה"עלה" רבים...
זה הרעיון כאן עם הדבש, לעשות את הצורה המשושית ע"י לחמניות והלמעלה זה יהיה סוג של טרפז וכמובן פפיון...

רעיון ממש ממש מקורי.לא חשבתי על הכיוון הזה בכלל.זה נראה לי משהו שצריך מאד להשקיע.לא?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.TZ;1218189:
יש רעיון יפה שראיתי להכין לחמניה עם חור עגול באמצע . אופים את הבצק עם משהוא עגול באמצע (אולי יש עיגולים מיוחדים, כמו קורצנים) ואז לאחר האפיה שמים באמצע הלחמניה את צנצנת הדבש. אני ראיתי את זה בעריכת שולחן ששמו לחמניה לכל סועד כשבאמצע הכוס עם המפית.

ראיתי בעבר, וזה ממש קל להכנה.
לוקחים גלילים של נייר סופג, חותכים לשניים, ומכסים כל חלק בנייר כסף.
קולעים חלות קטנות רגילות, ושמים מסביב לגליל.
מה שיוצא שגודל החור יהיה שעובי הגליל.
על כל חצי ניתן לשנים שתי חלות, אופים אותם בעמידה בתנור, ואחרי האפיה חותכים את הקרטון,
כך שהחלה נשארת שלימה.
בתוכו ניתן לשים צנצנת דבש קטנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלימלך וולו;1218201:
רעיון ממש ממש מקורי.לא חשבתי על הכיוון הזה בכלל.זה נראה לי משהו שצריך מאד להשקיע.לא?!

ממש לא קשה להכנה,
יותר קל מלקלוע חלות על שש.
את מכינה כדורים של בצק, ומסדרת הצורה שאת רוצה ולמעלה "נקניק" של הענף
אני מכינה כל שבת משהו דומה, אבל בחלת 12 (יש עניין בי"ב חלות כנגד 12 שבטים, ככה נוהגים אצלנו), וזה הולך הרבה יותר מהר מהחלות הקלועות הרגילות

• הוסף לסימניות
תודה רבה על כל הרעיונות.חן חן למגיבות.
יישר כח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה