חלון אל האגם

• הוסף לסימניות
יפהפה! ישר לפוסטר! גוני הגוונים של העצים, הצללים, ההצצה למים (ובלי כל מיני ג'וקים;)) -יופי של צילום.

• הוסף לסימניות
נהדר!

משהו בזוית של הנחל גורם לי לחשוב שדרוש יישור לשמאל.
אני לא סגור על זה, אז תאמר לי אתה.

איזה מהקרופים נראה לך ישר?

קבצים מצורפים

• IMG_7672.JPG
    KB 61.6 · צפיות: 12
  • ‏‏עותק של IMG_7672.JPG
    KB 67.4 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
מדהים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;565992:
נהדר!

משהו בזוית של הנחל גורם לי לחשוב שדרוש יישור לשמאל.
אני לא סגור על זה, אז תאמר לי אתה.

איזה מהקרופים נראה לך ישר?

אענה לך במין השאלה.

מצורפת תמונה נוספת בשתי וואריאציות מאותו המקום, הפעם רוחבית כדי לתת לך מעט יותר פרספקטיבה למדוד מה ישר ומה עקום, בבקשה תגיד לי אתה מה ישר.

1.

צפה בקובץ המצורף 91792

2.

צפה בקובץ המצורף 91793

אני עכ"פ כשצילמתי יישרתי לפי העצים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;566000:
אענה לך במין השאלה.

מצורפת תמונה נוספת בשתי וואריאציות מאותו המקום, הפעם רוחבית כדי לתת לך מעט יותר פרספקטיבה למדוד מה ישר ומה עקום, בבקשה תגיד לי אתה מה ישר.

1.

צפה בקובץ המצורף 91792

2.

צפה בקובץ המצורף 91793

אני עכ"פ כשצילמתי יישרתי לפי העצים.

מעניין..

נסגור על פשרה כזו?:) (יישור עדין יותר, גם העצים הסכימו..)
צפה בקובץ המצורף 91794

ועדיין מציק לי בעין..
טוב, כנראה שהנחלים / אגמים אצלכם קצת עקומים:D

קבצים מצורפים

• ‏‏עותק של IMG_7672.JPG
    KB 121.8 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
מסגרת עבה ועבותה לאגם המציץ. -איזה יופי!

• הוסף לסימניות
תמונה יפה מאד,

לכאורה MS צודק!
פני המים הם המדד לישר, עצים בהחלט צומחים עקום ובוודאי במורד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;566009:
מעניין..

נסגור על פשרה כזו?:) (יישור עדין יותר, גם העצים הסכימו..)
צפה בקובץ המצורף 91794

ועדיין מציק לי בעין..
טוב, כנראה שהנחלים / אגמים אצלכם קצת עקומים:D

אפשר טיפה יותר לשמאל אם זה עושה לך את זה, לא מדובר ביצירה סימטרית לחלוטין ואפשר לשחק עם העצים קצת.

לדעתי זו אשליה אופטית. התמונה לדעתי ישרה בלי נטיה משמעותית. בגלל שהאגם לא סימטרי והוא מתפשט לכיוון עומק התמונה (השפיץ הקטן בסוף הולכת העין) ושם הגדה מתחילה שוב לחזור, זה יוצר אשליה כאילו הצילום עקום כי קו הגדה לכאורה לא ישר. אך באמת קו הגדה לא יהיה ישר ברגע שלוקחים רק חתיכה קטנה ממנו כשהו בזוית ובפרט כשזה מצולם מגובה במקום שהוא מתפשט למרחק, ומה שמוסיף לתחושה הזאת זה העץ התחתית המסגרת שבחלקו הימני ניתן לראות את האגם ובחלקו השמאלי לא וזה משבש את האיזון וגורם לחשוב שזה עקום, כך נראה לענ"ד...

הנה תמונה שהוספתי לה כמה קווים שאולי יעזרו לקבל פרספקטיבה של מה שגם מוסתר מאחורי העצים.

צפה בקובץ המצורף 91803

נכתב ע"י mig;566125:
תמונה יפה מאד,

לכאורה MS צודק!
פני המים הם המדד לישר, עצים בהחלט צומחים עקום ובוודאי במורד.

תודה!

נכון שעצים צומחים עקום - וגם לא במורד, אבל לא נראה לי שכאן הם עד כדי כך עקומים:)

• הוסף לסימניות
השניה,
צודק.

• הוסף לסימניות
הדוגמא שהבאת שונה, הראשונה לא נראית מאוד עקומה, שמים לב שזה נראה די הגיוני.
אם כי הסברת את עצמך מצויין, וזה בהחלט עניין של זוית.

בכל מקרה, בצילום בזוית כזו שגורמת לחשוב שמשהו עקום, גם אם הוא אינו כך במציאות - זה עדיין בעייתי במקצת, לא?
התמונה תישפט לפי איך שהיא נראית, ואתה לא יכול להצמיד אליה עו''ד..

במיוחד אם אפשר 'ליישר' באופן כזה שזה יראה מושלם (בשונה מה'יישור' בדוגמא שלך, שמיישר את קו האופק על חשבון מראה כללי לא נכון)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;566162:
הדוגמא שהבאת שונה, הראשונה לא נראית מאוד עקומה, שמים לב שזה נראה די הגיוני.
אם כי הסברת את עצמך מצויין, וזה בהחלט עניין של זוית.

בכל מקרה, בצילום בזוית כזו שגורמת לחשוב שמשהו עקום, גם אם הוא אינו כך במציאות - זה עדיין בעייתי במקצת, לא?
התמונה תישפט לפי איך שהיא נראית, ואתה לא יכול להצמיד אליה עו''ד..

במיוחד אם אפשר 'ליישר' באופן כזה שזה יראה מושלם (בשונה מה'יישור' בדוגמא שלך, שמיישר את קו האופק על חשבון מראה כללי לא נכון)

אתה צודק ואני צודק, שנינו צודקים ואף אחד לא צודק.

ישר זה ישר.

אבל זה גם עקום...

אני מסכים שצריך להתחשב בתוצאה בשעת הצילום ולא ללכת ישר ראש בקיר.

גם בפשרה שהצעת אפילו אתה ציינת שזה עדיין מציק לך בעין.

לכן אני מעדיף את היישור הנכון לפי העצים, ולא לישר לפי קו האופק של האגם שזה גם לא נכון ולדעתי זה גם יראה פחות טוב עם עצים עקומים בצורה לא הגיונית.

בכל מקרה תודה על הערתך ועל הדיון המעניין!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;566168:
אתה צודק ואני צודק, שנינו צודקים

מאיר תמיד צודק

נכתב ע"י כדרלעמר;566168:
גם בפשרה שהצעת אפילו אתה ציינת שזה עדיין מציק לך בעין.

'כואב אבל פחות..'

• הוסף לסימניות
האגם נראה אולי עקום בגלל זרימת המים לכיוון מסוים מהשפיץ ואילך ועם השתקפות השמים באגם נוצרת טעות אופטית כאילו האגם נטוי.
זה קורה הרבה בתמונות נחלים עם זרימה הפוך מהמצלם.

התמונה פסטורלית ויפה. חסר לי שם רק ספסל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה