דרוש מידע חלון מטבח בגובה העיניים קומת קרקע- מה מומלץ?

• הוסף לסימניות
יש לי חלון די גדול במטבח , בגובה יחסית נמוך, קצת מעל השיש ועד גובה 2 מטר בערך.
הבית הוא קרקע, ודלת הכניסה היא ממש ליד החלון הזה, כך שמי שבא לדפוק יכול לצפות לתוך המטבח בנוחות...
חשבתי על זכוכית צ'נצ'ילה, אבל היא ממש מכוערת לטעמי. זכוכית שקוף אטום,(רפלקטיבית, שמבחוץ היא כמו מראה ומבפנים כהה) הזגג הסביר שעוזר רק כשיש אור בחוץ. וגם כל סוג של זכוכית אטומה, מצד אחד לא תכניס לי מספיק אור למטבח, שזה מאד חשוב, ומצד שני כשאני אפתח את החלון שיכנס אויר, (ואני אפתח..) היא כבר לא תועיל.
חשבתי על זכוכית רגילה וצלון, אבל שוב כשהצלון סגור לא נכנס אור ואויר. וכשהוא פתוח, המטבח הוא חלון ראווה..
האם אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?..
יש פתרון שלא חשבתי עליו?..

• הוסף לסימניות
זכוכית חלבית.
למרות שאם את לא אוהבת את הצ'ינצ'ילה יש מצב שגם את זו לא תאהבי.
אולי תמצאי משהו מפה:
http://www.gilraphal.co.il/זכוכית סבתא.htm
אבל לפי הדרישות שלך, נראה לי את צריכה ללכת על סוג של משחק בזכוכית. כל השאר יחסמו לך את האור והאויר

• הוסף לסימניות
להורים שלי, יש חלון מעל השיש (הדירה בקומה שניה, המטרה היא להכניס אור למטבח)
ועוד חלון מעל הארונות,
יותר נכון זה פס צר בכל מקום שעשוי מאבנים מאריחי זכוכית, מה שכן זה מיועד להכנסת אור ולא לפתוח את החלון.
(לא הצלחתי למצוא תמונה מתאימה)

• הוסף לסימניות
את יכולה להתקין תריסי כנף - עם שלבים. את פותחת את השלבים באלכסון כך שנכנס אויר ואור ואיש לא יכול לתצפת לך.

• הוסף לסימניות
את יכולה להתקין תריסי כנף - עם שלבים. את פותחת את השלבים באלכסון כך שנכנס אויר ואור ואיש לא יכול לתצפת לך.
לא נכון.
תריס שלבים מטרתו למנוע חדירת קרני שמש - הוא גורם לצל.
הוא מונע ראיה ממי שגבוה ממנו (דיירים ממול בקומה ראשונה והלאה)

הפיתרון לפותחת האשכול: סגירה קבועה של החלק התחתון של החלון , כגון בעזרת פוליגל על הסורגים. באם יש בטן לסורג, הפוליגל יהיה במרחק מה מהחלון ויהיה עוד מקום לאויר להיכנס.
החלק שצריך להיסגר הוא בערך עד גובה 1.70.

• הוסף לסימניות
לא נכון.
תריס שלבים מטרתו למנוע חדירת קרני שמש - הוא גורם לצל.
הוא מונע ראיה ממי שגבוה ממנו (דיירים ממול בקומה ראשונה והלאה)

הפיתרון לפותחת האשכול: סגירה קבועה של החלק התחתון של החלון , כגון בעזרת פוליגל על הסורגים. באם יש בטן לסורג, הפוליגל יהיה במרחק מה מהחלון ויהיה עוד מקום לאויר להיכנס.
החלק שצריך להיסגר הוא בערך עד גובה 1.70.
לא פותר את בעיית האור בכלל.. אני נשארת כמעט בלי חלון, 1.7 משאיר לי 30 ס"מ חלון.
האם צלון יותר טוב מתריס שלבים, מבחינת האפשרות לצפות מבחוץ, כשפותחים את השלבים שלו?

• הוסף לסימניות
מקפיצה..
יש עוד רעיונות?..

• הוסף לסימניות
אולי להתקין תאורת חוץ מספיקה, וללכת על הרעיון של זכוכית כהה מבפנים ומראה מבחוץ?

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לפצל את החלון לרוחב - החלק למטה לא נפתח (או שלא תפתחי אותו..) והוא מזכוכית חלבית או מעוטרת (אפשר גם זכוכית רגילה עם טפט מטשטש), והחלק העליון נפתח - אפשר עם "קיפ" - פתיחה אלכסונית כלפי חוץ, למעלה או למטה כרצונך.
או, אם יש סורגים עם עובי - אז לכסות את הסורג מכל הצדדים חוץ מלמעלה - אפשר ע"י במבוק או צמח מטפס, אם יותר נעים לעין..

• הוסף לסימניות
לא פותר את בעיית האור בכלל.. אני נשארת כמעט בלי חלון, 1.7 משאיר לי 30 ס"מ חלון.
האם צלון יותר טוב מתריס שלבים, מבחינת האפשרות לצפות מבחוץ, כשפותחים את השלבים שלו?

מכיון שהפוליגל יהיה לבן ובהיר עדין תוכלי לקבל אור חלקי למטבח.
תחשבי על מה את מוכנה יותר לוותר: אור / אויר / פרטיות (הרי כל מי שמתקרב שומע כל מה שקורה בבית)

אם אפשרי, תוכלי לפרוץ את הקיר בחלון עד לתקרה, תרוויחי עוד מקום גדול לאויר ואור,
בחלק התחתון תחסמי ראיה. ועדין תהיה לך גישה לפתיחה וסגירה של החלון.

• הוסף לסימניות
תריס שלבים שהוא מוטה - א"א להסתכל פנימה דרכו ונכנס אור ואויר

• הוסף לסימניות
כפי שרשמתי לעיל,
הוא מסתיר את קרני השמש ולא את מבט האדם שעומד ממול
בדקי בדירות אחרות בקומת קרקע ותראי

מכירה מקרוב. ולכן אני אומרת. ממליצה לך פקאן, לבדוק את זה אולי אני טועה
אבל זכור לי שמבחוץ לא רואים, אלא אם כן את ממש עומדת ומציצה מכל הכיוונים. שאני לא מאמינה שמישהו יעשה את זה, אבל במבט שטחי זה מה שאני זוכרת - יכול להיות שאני טועה.

• הוסף לסימניות
וילון זברה. אפשר לשחק בכמות האור. והוא אטום להצצות. גם שהחלון פתוח ויש וילון נכנס אויר.

• הוסף לסימניות
פקאן, אחרי כל ההתייעצויות,
את מעלה לנו תמונות, שנראה איך יצא..;)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
פקאן, אחרי כל ההתייעצויות,
את מעלה לנו תמונות, שנראה איך יצא..;)
שרק נגיע לרגע הזה כבר...
באמת לא הייתי מסתדרת בלי היעוץ הפורה והנדיב בפרוג..
אז תודה!!

• הוסף לסימניות
השאלה אם באמת תאורת חוץ תספיק בשביל שבאמת לא יראו.
והזכוכית הזו גם לא כ"כ מכניסה אור.

• הוסף לסימניות
ה זה צלון זברה?
והאם אני חייבת חסין אש אם זה בכלל לא בכיוון של הכיריים?
היום יש אותו בכל חנות של כלי בית וילונות
יש 2 שכבות עם פסים והחפיפה בינהם נותנת שליטה על כמות האור
בד"כ זה מבד סינטטי ואז אין בעיה של דליק וכו

קבצים מצורפים

• וילון.jpg
    וילון.jpg
    KB 202 · צפיות: 72

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה