חלות חצי מתוקות

• פותח הנושא chyz
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני אופה חלות מקמח מלא כל שבוע, יוצא מדהים ויפה, מרקם מצוין.
בעיה אחת יש לי: כמויות של מלח וסוכר.
ניסיתי כמעט את כל מה שראיתי (כולל מהפורום הזה) ולדעתי זה יוצא תפל.

למי שיש מידות מדוייקות של מלח וסוכר, שיצא כמו החצי מתוק שקונים בחנות
אשמח לשמוע, אבל רק מנסיון.
תודה

• הוסף לסימניות
אני שמה לשני קילו קמח כוס ו4\3 סוכר לחלות מתוקות, לחלות רגילות אני שמה כוס סוכר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1452239:
אני שמה לשני קילו קמח כוס ו4\3 סוכר לחלות מתוקות, לחלות רגילות אני שמה כוס סוכר.

והמלח?
אני מחפשת את האיזון.
כשאני מוסיפה מלח, חסר לי סוכר
וכשאני מוסיפה סוכר חסר לי מלח.
:(:(

• הוסף לסימניות
אני מחפשת כבר זמן רב מתכון לאפיית חלות מקמח מלא אשמח מאד מאד אם תעלו לכאן מתכון שמצליח

• הוסף לסימניות
מה עם ברכה?
לפי חלק מהדעות (בעיקר לספרדים - לפי הרב עובדי'ה)
יש בעי'ה לברך המוציא על חלה מתוקה, שמורגש בה הסוכר.
עדיף לאכול אותה באמצע הסעודה...

• הוסף לסימניות
חלה מקמח מלא לא תהיה אף'פעם בטעם של החלות החצי מתוקות שעשוית מקמח לבן שנמכרות בחנויות
כי הטעם של הקמח המלא שונה (לטעמי ולטעם ילדיי עשיר וטעים יותר. אבל עדיין שונה)

וכמו שושיה אני שמה כף מלח ו1/2 כוס סוכר ל1 ק"ג
לגבי מתכון אני משתמשת במתכון שע"ג האריזה של קמח רובינפלד 80% (משתמשת גם בקמח שלהם) רק כמויות המים שונות (בד"כ צריך להוסיף אבל עושה זאת בהדרגה לפי המרקם) יוצא מקסים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה