דרוש מידע חלות לשבת - שיפור

• הוסף לסימניות
עד היום הכנתי בצק מאד בסיסי - קמח, שמרים, מלח סוכר ומים
אני לא אוהבת שיוצאות חלות מתוקות ומרגישים שאוכלים דג עם עוגה
יוצא לי ממש כמו לחם - רך ודחוס, אבל טעם מאד ניטרלי
אני מנסה להפוך את החלות שיצאו לכיוון היותר מלוח - טעמתי חלות מלוחות אצל מישהי ונהניתי מהרעיון
יש למישהי מושג איך הופכים את הבצק למלוח?
אני לא יודעת אם טוב להוסיף עוד מלח, זה מחליש את הבצק - לא?

• הוסף לסימניות
כמה סוכר וכמה מלח את שמה בבצק?

• הוסף לסימניות
ככל שתורידי יותר את הסוכר תרגישי יותר את המלח
אני שמה 2 כפות שטוחות סוכר לקילו וכף מלח ומרגישים יותר את המלח

• הוסף לסימניות
אני שמה 2 כפיות מלח ו2 כפות סוכר
וזה יוצא לא מתוק ולא מלוח
כמו לחם

• הוסף לסימניות
אני רואה את הכמויות שאתן רושמות וחושבת אולי משהו אצלי לא בסדר, אבל המציאות בשטח מוכיחה, יוצאות לי חלות מוצלחות במיוחד גם בטעם וגם במרקם, ואני יכולה בהחלט להיות גאה בהם, אבל עבדתי קשה בשביל זה, אני 9 שנים מכינה חלות כל שבת למעט מקרים מיוחדים, ואני יכולה לומר שמתוכם 5 שנים של ניסוי ותעיה לא ככ מוצלחים.... אז ככה: אני שמה 2 כפות מלח ו3/4 כוס סוכר חום, הטעם משגע!!! הכמויות לקילו אחד כמובן.(כוסמין לבן) אם תרצי הוראות יותר מדויקות אתן בשמחה!

• הוסף לסימניות
אני רואה את הכמויות שאתן רושמות וחושבת אולי משהו אצלי לא בסדר, אבל המציאות בשטח מוכיחה, יוצאות לי חלות מוצלחות במיוחד גם בטעם וגם במרקם, ואני יכולה בהחלט להיות גאה בהם, אבל עבדתי קשה בשביל זה, אני 9 שנים מכינה חלות כל שבת למעט מקרים מיוחדים, ואני יכולה לומר שמתוכם 5 שנים של ניסוי ותעיה לא ככ מוצלחים.... אז ככה: אני שמה 2 כפות מלח ו3/4 כוס סוכר חום, הטעם משגע!!! הכמויות לקילו אחד כמובן.(כוסמין לבן) אם תרצי הוראות יותר מדויקות אתן בשמחה!
אני חושבת שזה המון 2 כפות מלח לקילו אחד לא?
אני עם המתכון המאלף של אמא שלי שמה 2.5 כפות מלח וכוס סוכר ל2.5 קילו קמח לבן ( אני עושה כוסמין מלא)

• הוסף לסימניות
3/4 כוס סוכר חום? כוס סוכר?
נשמע לי המון
כמו שכתבתי בהתחלה, אני סולדת מחלות מתוקות
אין לאף אחת רעיון?
שאנסה לשפוך עוד מלח וזהו?

• הוסף לסימניות
תנסי: כף שטוחה מאד של סוכר
וכף גדושה מאד של מלח
זה מה שאני עושה
יוצא מצויין

• הוסף לסימניות
אני הגעתי למסקנה שלקמח מלא צריך יןתר מלח מלקמח לבן אני שמה שלוש כפות סוכרלקילו וכף וחצי מלח וכן 1 ביצה

• הוסף לסימניות
3/4 כוס סוכר חום? כוס סוכר?
נשמע לי המון
כמו שכתבתי בהתחלה, אני סולדת מחלות מתוקות
אין לאף אחת רעיון?
שאנסה לשפוך עוד מלח וזהו?
זה לא מתוק, אני גם לא אוהבת מתוק... הענין הוא הפרופורציות בין המלח לסוכר ככה נראה לי... לגבי הסוכר מדובר בכוס חד פעמית והמלח לא בכפות גדושות ממש. כנראה הכמות של המלח והסוכר שנכתבו כאן זה הסיבה שיוצא חלות טפלות.. אולי תפזרי יחד עם השומשום שעל החלה קצת מלח גס

• הוסף לסימניות
זה לא מתוק, אני גם לא אוהבת מתוק... הענין הוא הפרופורציות בין המלח לסוכר ככה נראה לי... לגבי הסוכר מדובר בכוס חד פעמית והמלח לא בכפות גדושות ממש. כנראה הכמות של המלח והסוכר שנכתבו כאן זה הסיבה שיוצא חלות טפלות.. אולי תפזרי יחד עם השומשום שעל החלה קצת מלח גס
רעיון
תודה
אולי בכל אופן תתני לי כמויות מדויקות אם לא יוצא לך מתוק?
אני עובדת עם קמח לבן, לא עם כוסמין

• הוסף לסימניות
גם לי לא יוצא מתוק, יוצאות לי חלות משגעות, כבר שנים אותו מתכון. אבל 2 כפות סוכר? איך יש לחלה טעם בכלל? אני שמה 3/4 כוס סוכר וכף גדושה מלח לכל קילו (חצי לבן וחצי מלא)

• הוסף לסימניות
למיטב זכרוני, הסוכר לא נועד רק כדי להמתיק את החלה. הוא מתסיס את השמרים והשילוב ביניהם יוצר את ההתפחה המעולה והאוורירית ואת הטעם המיוחד הזה שיש רק למאפי שמרים...

• הוסף לסימניות
חחחחחח אמרת את מה שלא רציתי להגיד בקול, אוקי אז אני לא המטורפת היחידה...

• הוסף לסימניות
מתכון לחלות:
1 ק"ג קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח תפו"א
1 כף מלח
מים חמימים להתחיל עם 2 וחצי

הוראות:
להמיס את השמרים עם מעט מים חמימים וכף סוכר להמתין לתפיחה קלה
לשים בקערה את כל החומרים מלבד השמן
להזהר ממגע של המלח והשמרים
כשמתחיל להיות בצק להוסיף את השמן
אם יש צורך [תלוי בסוג הקמח ובמזג האויר] נתין להוסיף מים
הבצק אמור להיתר נעים למגע ומעט מעט דביק
לתת למיקס לעבוד כ5 דקות
לאחר כ10 דק' לתת למיקסר לעבוד עוד כ2 דק'
לכסות את הבצק ולהתפיח עד להכפלת הנפח [כשעה]
להוריד את נפח הבצק ע"י תחיבת האצבעות... ללוש מעט עם היד ולהתפיח שנית [כחצי שעה]
לחלק את הבצק ל12 חלקים שווים ליצור 3 חול קלועות על 4 [אם אתם קולעים על 3 יש לחלק את הבצק ל9]
למרוח ביצה ולפזר שומשום או לחילופין לטבול את החלה במים ואח"כ בכלי עם שומשום [למי שאוהב חלות עם המוווון שומשום]
להתפיח שוב[
1f630
]עד כמעט הכפלת הנפח
להכניס לתנור קר ולאפות בחום 190 עד להשחמה נאה
ניתן להתפיח בתנור על חום של 70 מעלות ואז לעלות את חום התנור וכו'
לא לשכוח להגיד : לכבוד שבת קודש!

• הוסף לסימניות
על כל ק"ג קמח, כף מלח ו2/3 כוס חד פעמית סוכר.
יוצא מעולה.
(כמובן בהתחשב בנתונים נוספים בבצק...)

• הוסף לסימניות
בכל מקרה, המתכון הוא כזה:
2 כפות מלח לא גדושות
קילו קמח,
3/4 כוס סוכר חום אולי תתחילי עם חצי כדי לראות אם זה הכוון שלך.
2 כפות גדושות שמרים
2.5/3 כוסות מים, תתחילי עם 2.5 ואם עדיין יבש תוסיפי את החצי השני.
1/2כוס שמן
ללוש בין 6 ל10 דקות להתפיח עד שיכפיל את הנפח, להכין את הצורה ולהתפיח שוב, ולאפות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה