חלות שנקרעות

• הוסף לסימניות
מה עושים לחלות שבזמן האפיה כביכול נקרעות??

• הוסף לסימניות
לבצק טוב יש מספר גורמים:
טריות הקמח: בקמח יש גלוטן, המהווה "רשת" הכלאה לגזים הנפלטים מהשמרים וכולא אותם פנימה וכך הבצק תופח.
במאפיות מכובדות יש בקרת איכות הקמח ולכן בד"כ הם מוסיפים גלוטן חיצוני.
(מכאן מגיע האבסורד של "נטחן לאחר הפסח: וכדומה בעוד שהגלוטן לא נוצר אחרי הפסח).
לכן חשוב לקנות קמח במקום שיש תחלופה גבוהה וטרייה.

סוג הלישה: לישה ידנית שהיא מומלצת יותר, או חשמלית. (בזה עצמו יש כמה סוגים של מערבלים כמו "בוש" או קנווד" שעובדים על שיטה שונה של ערבול רשת הגלוטן שבבצק). בערבול חשמלי כדאי אחר הלישה ללוש מעט ידנית.

משך זמן הלישה: הממוצע הוא כ10 דקות.
זמו התפחה הראשוני: כ50 דקות.

חלוקה של X חלקים עבור לחמניה או צמה.
רק אחרי שהכנתי את כל הצמות, אני ניגש לצמה הראשונה שהספיקה לקבל קצת התפחה וקולע אותן לצורה הרצויה.
כמו"כ, לא להדק את קליעת הבצק. לתת לה קצת "אויר" לתפוח.
התפחה נוספת של שעה ורק אז להכניס לתנור.

אגב, יש אתר שנקרא "במיקסר" של עודד פישר. יש שם טיפים מדהימים ללישת החלות וקליעתן.

• הוסף לסימניות
ללוש הרבה זמן (במיקסר אני משאירה 15 דקות), ולא למתוח את הרצועות של הבצק בזמן הקליעה.

• הוסף לסימניות
זה קשור לשמרים, כנראה את שמה הרבה מידי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;1267964:
זה קשור לשמרים, כנראה את שמה הרבה מידי

אם זה היה הרבה שמרים, היו מרגישים טעם חמצמץ.
זה שהבצק נקרע, זה אומר שהבצק לא מספיק גמיש ובמקום להתנפח הוא פשוט נקרע.
הערה חשובה. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלא הייתה שגיאה בכמויות של החומרים של הכנת הבצק.

• הוסף לסימניות
טעם חמצמץ מרגישים אולי בשמרים לחים, בשמרים יבשים אין את הטעם לואי הזה.
כתבתי את הנ"ל מתוך נסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;1267985:
תלוי לכמה זמן את נותנת לזה לתפוח, אם זה תופח הרבה זמן יהיה את הטעם הזה גם משמרים יבשים.

• הוסף לסימניות
תפיחת יתר של החלות.

• הוסף לסימניות
אולי הבצק כבר יחמיץ מרב זמן....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;1267985:

כמה שמרים את שמה?
קוביה או שקית (50 גרם) לקילו קמח?

• הוסף לסימניות
מנסיון!
כשמגלגלים את הרצועות לפני הקליעה, להפעיל לחץ על המרכז או בצדדים כפי הנדרש ולא למשוך/לסחוב את הרצועה לצדדים כדי שתתארך.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
זה בגלל שהבצק תפח מידי הרבה זמן. בדוק!
בחורף זה כמעט לא קורה, רק בקיץ.
אל תתנו לבצק לתפוח יותר ב-3 שעות גג!

• הוסף לסימניות
משהו שגיליתי לאחרונה:
המזגן לא טוב לבצק.
בזמן הרידוד והקליעה, כבו את המזגן.

(הוא מייבש את הקרום החיצוני של הבצק)

• הוסף לסימניות
מניסיוני, הבצק נקרע כהוא יבש מדי, וכשלא מגלגלים מספיק את הבצק בזמן הכנת הנקניקיות.

כדי שחלות תצאנה אווריריות וגמישות, צריך לוודא שהבצק רטוב כשמסיימים את הלישה. הוא צריך להיות עדיין דבק לידיים ואם הוא נלוש בקלות בלי להדבק, סימן בד"כ שהוא יבש מדי.

חשוב כל חצי שעה/שעה ללוש את הבצק שוב להוריד לו את ההטפחה.

ככל שלשים בצק יותר הוא נעשה גמיש יותר ואוורירי יותר

• הוסף לסימניות
ועוד דבר. אני משתמשת בשמרים יבשים [בערף 2 כפות לקילו].
אני משרה אותם במים פושרים עם כף סוכר כדי שיתססו לפני שאני מכניסה אותם לקמח.
זו דרך נוספת לבדוק שהם עדיין פעילים

• הוסף לסימניות
כבר פתחו פה פעם אשכול בעניין, מאז ניסיתי הרבה דברים
מה שפתר לי את הבעיה זה להשאיר את החלות כשהם כבר קלועות שוב להתפחה לפחות לשלשת רבעי שעה, ברגע שהבצק תפח כשהוא כבר קלוע, מורחים את הביצה ומכניסים לתנור על 200 מעלות וטורבו
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה