- הוסף לסימניות
שקדים בכלל אגוזים.שקדים
כמדומני שאכן יש בזה אגוזים, ולכן תלוי בהנ"ל [לענין תערובת אגוזים].אוי - אז מה עם שוקולד נוגט - שקניתי לקידוש , ועכשיו כשאני חושבת על זה - יכול להיות בעיה..
(נוגט זה לא אגוזי לוז טחונים?)
שקדים בכלל אגוזים.שקדים
כמדומני שאכן יש בזה אגוזים, ולכן תלוי בהנ"ל [לענין תערובת אגוזים].אוי - אז מה עם שוקולד נוגט - שקניתי לקידוש , ועכשיו כשאני חושבת על זה - יכול להיות בעיה..
(נוגט זה לא אגוזי לוז טחונים?)
למיטב ידיעתי לא בכל המנהגים.שקדים בכלל אגוזים.
היכן? [מלבד המצוטט להלן]כמדומני שהפסקי תשובות מתיר אפילו קרם נוגט וכ"ש חמאת בוטנים
צוטט לעילנראה שאין להחמיר בזה
פסקי תשובות אורח חיים סימן תקפג אות ז
ומ"מ בעוגה או תבשיל שמעורב בו אגוזים טחונים שאינם ניכרים כ"כ ורק טעמם ניכר קצת יש39 להתיר, אבל גם בזה נהיגי40 עלמא להחמיר, והמחזיק41 במנהג תבוא עליו ברכה.
לכאו' כלול באגוזים.מה לגבי קוקוס?
שכידוע סימנא מילתאאיך אפשר ראש השנה בלי במבה?![]()
מהיכי תיתי?לכאו' כלול באגוזים.
באתי להעיר אבל אני רואה שכבר הוספת תן צ'אפ,אם כבר מדברים על במבה....
בבתי כנסת גדולים יש סיכוי גדול שמישהו אלרגי לבמבה.
לא בטוח שהוא יגיד לכם משהו, ואולי זה לא הורג אותו רק מכניס אותו להתקף עיטושים ודמעות סדרתיות, או לפריחה מגרדת בטירוף.
אבל אם לא קשה לכם, אולי תחליפו את הבמבה מראש בחטיף דובונים/ תן צ'אפ?
לא ממש הבנתי את ההערה, יש לציין.באתי להעיר אבל אני רואה שכבר הוספת תן צ'אפ,
אני אישית אוכל חוג חת"ס ב"ב אבל כמובן שצריך לשים לב שדובונים זה בהכשר שלהם ולא בהכשר העדה"ח.
חדש! דובונים של אסם הם בהשגחת שארית ישראל וחוג פ"תבאתי להעיר אבל אני רואה שכבר הוספת תן צ'אפ,
אני אישית אוכל חוג חת"ס ב"ב אבל כמובן שצריך לשים לב שדובונים זה בהכשר שלהם ולא בהכשר העדה"ח.
ההערה לא כוונה אליך.לא ממש הבנתי את ההערה, יש לציין.
לא ביקשתי לחלק למתפללים....
ברור שכל אחד קונה את חטיפיו בהכשר המקובל עליו.
אפשר באותה מידה גם פוף, אגב.
אכן ראיתי [בגליון אזמרה של הגרע"פ] שאינו נכלל באגוזים, [אלא כשאר פיצוחים שתלוי אם מרבים כיחו וניעו].למיטב ידיעתי לא בכל המנהגים.
סליחה על ההקפצה,אם כבר מדברים על במבה....
בבתי כנסת גדולים יש סיכוי גדול שמישהו אלרגי לבמבה.
לא בטוח שהוא יגיד לכם משהו, ואולי זה לא הורג אותו רק מכניס אותו להתקף עיטושים ודמעות סדרתיות, או לפריחה מגרדת בטירוף.
אבל אם לא קשה לכם, אולי תחליפו את הבמבה מראש בחטיף דובונים/ תן צ'אפ?
ממש עצובסליחה על ההקפצה,
אבל כותבת את ההודעה הזאת מתוך תסכול וכאב.
קניתי מקום בבית כנסת במחיר מלא,
ע"מ להתפלל (בעיקר) תפילת מוסף בציבור.
אישה אחת נחמדה הגיעה עם הילד שלה לשמוע תקיעות, והיה לו במבה בשקית.
בנס זה נגמר "רק" בקוצר נשימה חריף וכאבי בטן,
שאיכשהוא עם הרבה תפילות ,נשארתי בבית ולא הייתי צריכה להתפנות למיון,
אבל זה היה ממש קרוב.
וכן, זה ממש דפק לי את החג,
לא שמעתי תקיעות,
לא היתה לי אפשרות להישאר להתפלל ובקושי לאכול סעודת חג עם כל המשפחה.
ולא, אין לי דרך להסתובב עם שלט נא לא לאכול לידי בוטנים.
בבקשה!
אני חייבת את העזרה שלכם לשמור על החיים שלי!
אף פעם אל תכניסו מאכלים אלרגניים למקומות סגורים!!
בתודה,
בשמי, ובשם עוד אנשים וילדים שסובלים...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים