חידות תורניות חנוכה וראש השנה

• הוסף לסימניות
באחד החדרים המלמד היה אומר לילדים כל יום תשובות על קושית הבית יוסף כמספר הנרות שמדליקים באותו היום.
שנה אחת הוא אמר 32 תשובות.
באיזה יום היה ראש השנה?

• הוסף לסימניות
באחד החדרים המלמד היה אומר לילדים כל יום תשובות על קושית הבית יוסף כמספר הנרות שמדליקים באותו היום.
שנה אחת הוא אמר 32 תשובות.
באיזה יום היה ראש השנה?
חמישי. וחנוכה מתחיל ביום רביעי. אז ביום שמדליקים 4 נרות זה שבת. 36-4=32
אפשר לשפר את החידה:
כמה תירוצים הוא יאמר שנה הבאה?
זה לא מוכרח יכול להיות ששבת חנוכה יהיה נר שישי או נר שביעי וא"כ 29 או 30 תירוצים.

• הוסף לסימניות
אני אתן עוד 2 חידות על לוח השנה.

א. היה אדם שהתעורר מתרדמת ארוכה, הוא לא ידע איזה יום היום בשבוע ומה התאריך, רק ראה לפי ההתנהלות שזה יום חול. הוא נכנס לבית הכנסת, שמע משהו אחד שגרם לו לדעת איזה יום בשבוע. וזה לא היה שיר של יום וגם לא סליחות.

ב. היה קהילה שהעלתה למפטיר מי שמלאו לו י"ח שנים באותו שבוע, כדי לרמז שבקרוב יישא אשה ויעלה למפטיר בתור חתן.
איזו עליית מפטיר לעולם לא יעשו את הטקס הזה?

• הוסף לסימניות
נכון שזה לא מוכרח אבל זה האופן היחיד שיש רק שתי אפשרויות.
גם אם חנוכה מתחיל ביום חמישי, אז יש 2 אפשרויות לשנה הבאה או ביום שני (אם זו לא שנה מעוברת) או ביום רביעי (אם זו שנה מעוברת).

• הוסף לסימניות
אני אתן עוד 2 חידות על לוח השנה.

א. היה אדם שהתעורר מתרדמת ארוכה, הוא לא ידע איזה יום היום בשבוע ומה התאריך, רק ראה לפי ההתנהלות שזה יום חול. הוא נכנס לבית הכנסת, שמע משהו אחד שגרם לו לדעת איזה יום בשבוע. וזה לא היה שיר של יום וגם לא סליחות.

ב. היה קהילה שהעלתה למפטיר מי שמלאו לו י"ח שנים באותו שבוע, כדי לרמז שבקרוב יישא אשה ויעלה למפטיר בתור חתן.
רמזים?

• הוסף לסימניות
בטח זה היה יום שני, אבל הוא לא יכל לדעת את התאריך המדוייק.

• הוסף לסימניות
מקץ, אבל אני חושב שאם הוא נשאר עד אחרי קריאת התורה הוא יכול לדעת היטב גם את התאריך
יש עוד קריאות שאם אני אדע את היום אני אדע את התאריך. (למשל וילך).
העניין הוא שמקץ זו הפרשה היחידה שלא יכולה להיקרא ביום חמישי.

• הוסף לסימניות
יש עוד קריאות שאם אני אדע את היום אני אדע את התאריך. (למשל וילך).
העניין הוא שמקץ זו הפרשה היחידה שלא יכולה להיקרא ביום חמישי.
כוונתי שאם יאמרו אחרי הקריאה יה"ר סימן שהוא חמישי ד תשרי ואם לא יאמרו סימן שהוא שני כט אלול.

• הוסף לסימניות
אם היו נוהגים גיל 20 לא היה פתרון

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה