חידות תורניות חנוכה וראש השנה

• הוסף לסימניות
באחד החדרים המלמד היה אומר לילדים כל יום תשובות על קושית הבית יוסף כמספר הנרות שמדליקים באותו היום.
שנה אחת הוא אמר 32 תשובות.
באיזה יום היה ראש השנה?

• הוסף לסימניות
כמדומה שרק בחו"ל.
אתה מתכוין דווקא בא"י? בכל שנה שפסח חל בשבת, כ"ט אייר חל ביום שני ופרשת נשא קוראים בשבת ה' סיוון.
ובחו"ל שדוחים בגלל שמיני של פסח לכאו' לא יתכן?

• הוסף לסימניות
אתה מתכוין דווקא בא"י? בכל שנה שפסח חל בשבת, כ"ט אייר חל ביום שני ופרשת נשא קוראים בשבת ה' סיוון.
ובחו"ל שדוחים בגלל שמיני של פסח לכאו' לא יתכן?
לא, אני מתכוון, שאם שבועות ברביעי אין אתה יודע אם זה שני שלפני שבועות או חמישי שאחרי שבועות, כפי המנהג לא לומר תחנון עד יג סיון, אבל בחו"ל זה יו"ט שני, אבל עתה שמתי לב שמכל מקום אין אתה יודע אולי זה חמישי ג' סיון בא"י בזש"ה או בח"ה או גם בחו"ל חמישי ב סיון בהח"א .

• הוסף לסימניות
לא, אני מתכוון, שאם שבועות ברביעי אין אתה יודע אם זה שני שלפני שבועות או חמישי שאחרי שבועות, כפי המנהג לא לומר תחנון עד יג סיון, אבל בחו"ל זה יו"ט שני, אבל עתה שמתי לב שמכל מקום אין אתה יודע אולי זה חמישי ג' סיון בא"י בזש"ה או בח"ה או גם בחו"ל חמישי ב סיון בהח"א .
אה... התכוונתי שאם כן אומרים תחנון אפשר לדעת את התאריך (כמו בפרשיות נח ונשא)

• הוסף לסימניות
כדי לתת הזדמנות לעוד גולש.
לא נראה לי שיש עוד מה לצפות.
שכחתי להדגיש כמובן שהשאלה 'איזה מפטיר' הכוונה היא על פסוקי התורה, ולא על ההפטרה שהיא במקרה יכולה להיות בעוד הזדמנות.
התשובה היא מפטיר של פרשת ויקהל, שהוא חל רק באדר א' (בשנה פשוטה הוא ביחד עם פקודי או שמפטירים בו פרה).
וא"א ששנה מעוברת תחול בהפרש 18 שנה, שהרי זה שנה לפני מחזור 19 שנה. ומי שנולד באדר רגיל, ימלאו לו בשנה מעוברת רק באדר ב'.
(ההפטרה של ויקהל, יכולה להיות גם בשבת שניה של חנוכה "ויעש חירם")

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה