בקשת תפילה חנוכה - זמן המסוגל לתפילה על רפו"ש !

• הוסף לסימניות
הרבה אשכולות נפתחים כאן על בקשת רפואה.
וזכינו להיות חלק מתפילת רבים.
ועכשיו בימים הקדושים שאנחנו עומדים,
חשוב לדעת שהם ימים המסוגלים לרפו"ש.
מקור הדברים הוא בעל הבני יששכר
ומחמת חשיבותם ותועלתם העתקתי את דבריו :
מאמרי חודש כסלו - טבת מאמר ד - הלל והודאה אות קלט.
אודך כי עניתני ותהי לי לישועה [תהלים קיח כא]. ונ"ל לפרש על פי מה שקבלנו בפסוק מהולל אקרא י"י ומן אויבי אושע [שם יח ד], כי המשכיל לא יצטרך לבקש בקשתו מאת הש"י דרך בקשה רק דרך שבח, בדמיון אם יצטרך לבקש רפואה, יודה וישבח להש"י שהוא רופא חולים ותיעשה בקשתו ממילא (בלי קטרוג, והבן, כתבתי בזה במקום אחר) וזהו שאמר מהולל אקרא י"י אקרא להש"י דרך הילול ולא דרך בקשה, ותיכף ומאויבי אוושע, וזהו שיש לפרש גם בכאן, אודך כי עניתני ("כי" יתפרש בלשון כאשר, רצ"ל בעוד אני בעניי אודה לך בהודאה, ותיכף) ותהי לי לישועה בזולת בקשה, הבן.
חידש לנו הרב,
שהמזמור של חנוכה ע"י שאנחנו משבחים בו את השי"ת אנחנו זוכים לרפו"ש !
בתוך שאר חולי ישראל.

• הוסף לסימניות
החידוש בדבריו הוא גדול.
מלבד מה שלמדנו שחנוכה זה זמן המסוגל לרפו"ש,
למדנו שבשונה משאר ימות השנה,
שכדי לזכות לרפו"ש צריך להתפלל,
בחנוכה ע"י שמודים לקב"ה על הנסים והנפלאות,
זוכים לרפו"ש !!!
חנוכה שמח.

• הוסף לסימניות
הרבה אשכולות נפתחים כאן על בקשת רפואה.
וזכינו להיות חלק מתפילת רבים.
ועכשיו בימים הקדושים שאנחנו עומדים,
חשוב לדעת שהם ימים המסוגלים לרפו"ש.
מקור הדברים הוא בעל הבני יששכר
ומחמת חשיבותם ותועלתם העתקתי את דבריו :
מאמרי חודש כסלו - טבת מאמר ד - הלל והודאה אות קלט.
אודך כי עניתני ותהי לי לישועה [תהלים קיח כא]. ונ"ל לפרש על פי מה שקבלנו בפסוק מהולל אקרא י"י ומן אויבי אושע [שם יח ד], כי המשכיל לא יצטרך לבקש בקשתו מאת הש"י דרך בקשה רק דרך שבח, בדמיון אם יצטרך לבקש רפואה, יודה וישבח להש"י שהוא רופא חולים ותיעשה בקשתו ממילא (בלי קטרוג, והבן, כתבתי בזה במקום אחר) וזהו שאמר מהולל אקרא י"י אקרא להש"י דרך הילול ולא דרך בקשה, ותיכף ומאויבי אוושע, וזהו שיש לפרש גם בכאן, אודך כי עניתני ("כי" יתפרש בלשון כאשר, רצ"ל בעוד אני בעניי אודה לך בהודאה, ותיכף) ותהי לי לישועה בזולת בקשה, הבן.
חידש לנו הרב,
שהמזמור של חנוכה ע"י שאנחנו משבחים בו את השי"ת אנחנו זוכים לרפו"ש !
בתוך שאר חולי ישראל.

כתב בדמיון בדברי רפואה, כלומר שהכוונה לכל עניין שנזקקים בו לישועה.

• הוסף לסימניות
רק חשבתי שכך המשתמע.

אח"כ נזכרתי שיש עוד ווארטים על שחנוכה הוא זמן לרפואה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
פרק קכד:
א) שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי ד' שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל: ב) לוּלֵי ד'שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם: ג) אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ: ד) אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ: ה) אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים: ו) בָּרוּךְ ד' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם: ז) נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ: ח) עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם ד' עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
• • • • • •
לתשומת לבכם, אשכול זה נועד לבקשות תפילה בלבד. פטפטת ודיונים עלולים לגרום לנעילת האשכול או חסימת המשתמש. בברכת רפואה שלימה!

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה