לימוד נהיגה חניה בטסט

• הוסף לסימניות
אז שהוא יחכה לך דקה,
או שהטסטר יאמר לך לבצע חנייה במקום אחר
שאלתי מה אני צריך לעשות.
ולא מה הטסטר יעשה, הרי בינינו הטסטר לא יגיד כלום, ורק יחכה לראות מה אני עושה, ואם אני יעשה משהו לא טוב, מיד יבלום אותי.

• הוסף לסימניות
שאלתי מה אני צריך לעשות.
ולא מה הטסטר יעשה, הרי בינינו הטסטר לא יגיד כלום, ורק יחכה לראות מה אני עושה, ואם אני יעשה משהו לא טוב, מיד יבלום אותי.
לא בטוח שהטסטר לא יגיד כלום,
זכור לי שלי במקרה כזה או דומה הוא אמר לי להמשיך ליסוע,
לא כולם בקטע להתקיל

• הוסף לסימניות
אם יש רק נתיב אחד, הטסטר פשוט לא יגיד לך לעשות חנייה ברחוב הזה!
כל עוד אתה בשלב הראשון של החניה, כשבכל תזוזה אתה מבליט יותר את האף של הרכב לכיוון הכביש, ברגע שיש רכב מאחוריך אסור לך לזוז כל עוד יש מרווח שניתן לעקוף, כי זה לא שונה מלהיכנס לנתיב שלו.
בשלב השני כשבכל תזוזה אתה הולך ונכנס אז תמשיך לבטח.
בכל מקרה תמיד תסתכל במראות כל הזמן כדי שלא יהיה לטסטר עילה לומר כל מיני דברים

• הוסף לסימניות
בלת"ק
ברגע שיש רכב שמתקרב צריך להפסיק ולחכות שיעבר.

• הוסף לסימניות
עובדה, כביש חד סטרי. ואגב בשלושת הטסטים שעשיתי החניה היתה בכביש חד סטרי.
אם זה כביש חד סיטרי ואין אפשרות לעבור יותר מרכב אחד אתה ממשיך בכניסה לחניה עד הסוף.
אם יש נתיבים ואתה נכנס לנתיב השני תוך כדי או אם יש אפשרות לרכב לעקוף אותך אתה נותן לו לעבור ואחכ ממשיך בכניסה לחניה.
זה ענין של הגיון שאתה בא לחנות ברחוב ומישהו מגיע מאחוריך אתה לא אמור ליסוע הלאה ולא לחנות בגלל שהוא הגיע אם יש לו אפשרות לעבור תן לו לעבור ואז תחנה.

• הוסף לסימניות
אם זה כביש חד סיטרי ואין אפשרות לעבור יותר מרכב אחד אתה ממשיך בכניסה לחניה עד הסוף.
אם יש נתיבים ואתה נכנס לנתיב השני תוך כדי או אם יש אפשרות לרכב לעקוף אותך אתה נותן לו לעבור ואחכ ממשיך בכניסה לחניה.
זה ענין של הגיון שאתה בא לחנות ברחוב ומישהו מגיע מאחוריך אתה לא אמור ליסוע הלאה ולא לחנות בגלל שהוא הגיע אם יש לו אפשרות לעבור תן לו לעבור ואז תחנה.
לא שאלתי מבחינת הגיון, אלא מבחינת החוק או מה שהבוחנים אומרים בד"כ.

• הוסף לסימניות
יש בטסט מלא שטחים אפורים שזה תלוי נטו בשיקול דעתו של הטסטר.
יש דברים שחלק מהטסטרים יגידו לך "למה לא עשית כך וכל" וחלק יכניסו ברקס במקום אם תנסה לעשות את זה.
אם מדובר על משהו שכבר היה, המקום ימלא חסרונך, רק במקום להתעסק בחובותיו של הטסטר כדאי שתזמין טסט חדש.
אם זה לא היה, אז חבל שאתה מלחיץ את עצמך בכל מיני סיטואציות שעלולות להיות בכביש.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לא שאלתי מבחינת הגיון, אלא מבחינת החוק או מה שהבוחנים אומרים בד"כ.
החוק מאפשר לך לחנות מה השאלה לא הבנתי?
הטסט הוא הכנה לחיים בכביש אם אתה עכשיו רוצה לחנות ברחוב חד סיטרי ומגיע רכב מאחוריך מה תעשה?
על פי זה ניתן להשיב מה הבוחנים אומרים בכזה מקרה.
לדעתי זה לא מקרה אפור אלא מקרה ברור מאוד מה צריך לעשות להמשיך בחניה (גם אם יש טור של 10 מכוניות שצופרות מאחוריך מה שלא יקרה בד"כ אל תבהל)ואין שום סיבה שהטסטר לא יגיד לבצע חניה ברחוב חד סיטרי.

• הוסף לסימניות
יש בטסט מלא שטחים אפורים שזה תלוי נטו בשיקול דעתו של הטסטר.
יש דברים שחלק מהטסטרים יגידו לך "למה לא עשית כך וכל" וחלק יכניסו ברקס במקום אם תנסה לעשות את זה.
אם מדובר על משהו שכבר היה, המקום ימלא חסרונך, רק במקום להתעסק בחובותיו של הטסטר כדאי שתזמין טסט חדש.
אם זה לא היה, אז חבל שאתה מלחיץ את עצמך בכל מיני סיטואציות שעלולות להיות בכביש.
בהצלחה
זה כבר היה, ואני מנסה ללמוד לפעם הבא........

• הוסף לסימניות
זה כבר היה, ואני מנסה ללמוד לפעם הבא........
מאוד דינאמי ותלוי בסיטואציה המדוייקת.
וכמו שכתבו כבר למעלה.
בגדול, כל זמן שיש מקום לעקוף אותך ואתה רואה מישהו נוסע/הולך באיזור שלך, לא נוסעים רוורס (ואגב, הכלל הזה חשוב לא רק בטסט).
אם אין מקום לעקוף, כמו שצויין למעלה. אתה אמור לחכות שהוא יעצור לתת לך להשלים את החניה, אם נתת איתות בזמן (טרם האטה) כל נהג ייתן לך לחנות בשלווה, כך שמקרה כזה לא אמור לקרות שוב.
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

בס"ד
למה חשוב להבין את הכישלון בטסט – ולא רק “לנסות שוב ושוב" ולקוות שאולי אליהו הנביא יהיה הטסטר הבא או שפשוט הוא יירדם בטסט שלכם ל 20 דקות...

כישלון בטסט נהיגה הוא רגע לא נחמד...
עבור תלמידים רבים זו תחושה של אכזבה, תסכול ולעיתים אפילו חוסר צדק ( הטסטר ... הרחובות ... השעה... הרכב... האישה שבחוצפתה רצתה לעבור מעבר חצייה...ועוד)

הטעות הנפוצה היא לחשוב שטסט הנהיגה בוחן רק אם הנהיגה הייתה בטוחה או חוקית. בפועל, הטסט בוחן דבר נוסף ועמוק יותר אף יותר איך הנהג מקבל החלטות בזמן אמת. הבוחן לא רק מסתכל על התוצאה, אלא על הדרך – על הביטחון, הזרימה, היכולת להשתלב, לבחור נתיב ולהגיב לסביבה בלי היסוס מיותר.

לעיתים, היסוס קטן בהשתלבות לנתיב, או תיקון קל בהגה, לא גורמים לשום הפרעה לתנועה. אף רכב לא בלם, אף נהג לא נפגע – ובכל זאת, בטסט זה יכול להירשם ככישלון. למה?!

כי מנקודת מבטו של הבוחן, זה סימן לחוסר ביטחון או לחוסר שליטה במצב שבגינו התלמיד/ה לא זכאי לעלות לכביש לבד...

כאן נכנסת החשיבות של הבנת התבחינים ( מניסיון אחוז אפסי של תלמידים באמת מסתכלים עליהם וחבל...)

כאשר תלמיד יודע מה בדיוק נרשם בדוח הטסט, ואיך הבוחן מפרש את הסיטואציה, הכישלון מפסיק להיות “גזירת גורל” והופך לכלי לימודי. במקום לקבל את ההודעה שלא עברת את המבחן המעשי, אפשר להבין למה, איפה, ומה צריך לשנות בפעם הבאה.

למידה מתוך טעויות –דרך צפייה בסרטונים, שחזור מצבים והסבר מקצועי עם המורה – מאפשרת לתלמיד לפתח ביטחון אמיתי. לא ביטחון מזויף, אלא ביטחון שמבוסס על הבנה, על תרגול נכון ועל קבלת החלטות בזמן.

הכנה טובה לטסט אינה מסתכמת רק בעוד סיבוב בכיכר או עוד חניה היא כוללת גם עבודה מנטלית, להבין איך לחשוב כמו בוחן, איך לזהות רגעים קריטיים ואיך לפעול בהם בצורה ברורה ובטוחה.

בסופו של דבר, מי שמבין את הטסט – לא רק מגדיל את הסיכוי לעבור, אלא גם יוצא ממנו נהג טוב יותר, רגוע יותר, מודע יותר, ובטוח יותר בעצמו על הכביש.

בהצלחה ושבוע טוב מלא תשובות "עברת את המבחן המעשי בהצלחה"!
0 תגובות
בס"ד

כמה פעמים שמעתי תלמידים אומרים:
"אני נוהג/ת טוב... אבל בטסט התבלבלתי."
"אם רק הייתי רגוע יותר, הייתי עובר."
"לא ישנתי בלילה לפני…"
לחצנו ביחד על הברקס...
איזה עומס היה בכביש...
רק אם היה טסטר נחמד...
ועוד הברקות...

אז בואו נגיד את זה רגע בצורה הכי כנה –
לנהוג טוב זה שלב אחד. לעבור טסט? זה שלב אחר לגמרי.
זה לדעת לשמור על שיקול דעת גם כשהלב דופק.
זה לזכור לאותת גם כשהידיים רועדות.
זה לקבל החלטה נכונה גם כשיש מישהו מאחור שמלחיץ.

ובגלל זה – טסט זה לא רק מבחן טכני. זה מבחן של נוכחות. של שליטה עצמית. של ביטחון.

וכדי להגיע לרגע הזה מוכנים – לא מספיק לדעת לנהוג. צריך להכיר את עצמכם.
לדעת מתי אתם נלחצים. ממה אתם נבהלים. ואיך מרגיעים את עצמכם כשזה קורה.

וכשזה קורה – כשמגיע תלמיד או תלמידה ומבצעים טסט מתוך נוכחות רגועה, גם אם לא מושלמת – שם קורה הקסם.
שם עוברים. כי הטסטר מחפש לא רק כישרון נהיגה. הוא מחפש אחריות, שיקול דעת, ושליטה.

תזכרו!!!
להתכונן לטסט, זה לא רק לחדד את ההיגוי או את ההתמקמות בכביש ולעצור איפה שצריך ...
זה לעבוד גם על הלב, על הראש, על ההרגלים לחפש את הבעיות בכביש ולתת להם פתרון ראוי לפני שהבעיות ימצאו אתכם ויהיה מאוחר...

ומי שעובד על זה באמת – עובר.
לא כי הוא מושלם. אלא כי הוא מוכן.

סיפור טרי של פ ששווה ללמוד ממנו ...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה