חניית נכים בבית משותף

• הוסף לסימניות
מספר חניות בבית המשותף מסומנות כחניית נכים.
מה המשמעות של הסימון הזה ולמה הקבלן סימן חניית נכים בחניון של הבית?
אם יש נכה הוא חונה שם בנוסף לחניה שיש לו?
תודה מראש על כל הסבר.

• הוסף לסימניות
חניות נכים מחושבות בתוך כמות החניות המחויבת בתקן.
(לכל מבנה יש תקן של מספר חניות לפי קריטריונים שונים, ומתוכן - X חניות צריכות להיות חניית נכה)
חניות הנכים כמובן קרובות לכניסה לבנין כדי להקל על הנכה להתנייד.
זו לא חניה בנוסף לחניה שיש לו, זו החניה שלו.

• הוסף לסימניות
יזם מחויב ע"פ חק לספק כמות יחסית מסוימת מהחניות כחניות נכים. הוא יכול להצמיד אותה לאחת הדירות (גם אם הוא לא נכה) אבל במידה והגיע קונה נכה הקונה הראשון מחויב לוותר על זכותו והנכה מקבל זכות ראשונים על חניה זו. במידה ואין נכה החניה תשמש את אחד הדירים האחרים והוא ירויח חניה גדולה ונוחה במיוחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nori;2047527:
יזם מחויב ע"פ חק לספק כמות יחסית מסוימת מהחניות כחניות נכים. הוא יכול להצמיד אותה לאחת הדירות (גם אם הוא לא נכה) אבל במידה והגיע קונה נכה הקונה הראשון מחויב לוותר על זכותו והנכה מקבל זכות ראשונים על חניה זו. במידה ואין נכה החניה תשמש את אחד הדירים האחרים והוא ירויח חניה גדולה ונוחה במיוחד.

תודה רבה!
גם אם הנכה קנה את דירתו כמה שנים לאחר הדייר שאליו מוצמדת החנייה ושאינו נכה?
החניות רשומות בטאבו לפי הדירות, גם שם יעשה שינוי ברישום?

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת. אני חושבת שזה תלוי ממי הוא קונה. אם נשארה לדוג' דירה ליזם ומכר אותה לנכה לאחר כמה שנים אז לדעתי כן, היזם יצטרך לעשות שינוי בטאבו (בד"כ לוקח לא מעט זמן עד שרושמים בטאבו, ובפרק זמן הזה נמכרות כל הדירות) במידה וקונים כבר יד שניה את הדירה אני חושבת שאין דרך לחיב. אבל אנסה לברר ואם יהיה לי מידע נוסף ארשום כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nori;2049183:
במידה וקונים כבר יד שניה את הדירה אני חושבת שאין דרך לחיב. אבל אנסה לברר ואם יהיה לי מידע נוסף ארשום כאן.

תודה.
זו בדיוק הסיטואציה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה