קורונה חסדי ד'- העקומה ממשיכה להשתטח

• הוסף לסימניות
אני חושב לארגן עוד כמה שחושבים כך
ונכניס אותם ביחד עם כמה חולי קרונה
כי ממילא .....
את כול השטויות האלה שמענו מ-מטרמפ וחכמים נוספים
ומדינות שלהם מתים ומתים בחדר לבד כמו כלב

וחבל שמזלזלים במאמץ של כול עם ישראל ומדינת ישראל

למה שלא נגיד את האמת
ברוך ה"עם ישראל שומר על הכללים והחיים

מיותר להגיד מה קורה בכול העולם
מזמור לתודה
אם תקרא שוב את הנכתב ולגבי מה הוא נכתב, בלי ניסיון להכניס מילים לפה, כדי לכתוב את הגיגיך..
תיווכח שתגובתך לא קשורה לתגובתי בכהוא זה.

ואני מוחה על הניסיון הפסול שלך להדביק לתגובתי זלזול בהוראות.

• הוסף לסימניות
אני מעוניין להתחיל את הסיכומים שלי דווקא מהמצב באיטליה (ממטרה שתבואר להלן):
לפני 3 שבועות ביום פורים דמוקפין הוכרז סגר כללי באיטליה,
באותו יום עמד מס' החולים על 12,462 ומניין המתים היה 827 בלבד,
באותו יום לבד נוסף נתון זוועתי (נכון לאותו יום) 2,313 חולים ו-196 מתים (כשיום קודם נוספו כמחצית מכך),
מאז ב-10 ימים שעברו המצב התדרדר מאוד כשהשיא היה מעל 6,500 חולים ומעל 900 מתים ליום,
לפי החישוב הראשי שזמן דגירת הנגיף הוא שבועיים בלבד - היינו צריכים לראות בשבוע האחרון ירידה דרסטית במספרים -
אך לא זה מה שקרה - אלא מס' המתים ליממה נעצרה על כ 750-800 ומניין החולים ירד קצת ועומד כל יום על 4,000-5,000 חולים חדשים,

הנתונים האלו בתוספת נסיון לחזות את העתיד באיטליה על פי מה שידוע לי מסין ודרום קוריאה מכניס אותי לדאגה עצומה בנוגע למצב בארצנו הק' שעיני ה' אלוקינו בה תמיד -
בהסתמך על נתוני העבר - קצב היעלמות המגפה במדינה שמבצעת סגר מלא הוא ''כחודשיים'' לפחות וזה מה שהיה בסין, וזה מהסבר פשוט שהסגר כמה שהוא סוגר והאנשים הכי מחמירים בהנחיות בכל זאת יוצאים לקניות ויש חיכוך קצת בשכנים וזה מאט מאוד את עצירת המגיפה,
אפי' בסין שעבדו באגרסיביות יתירה לעצור את המגיפה זה לקח חודשיים !!!

וזה נתון ראשון שמדאיג אותי מאוד,

הנתון השני והעיקרי יותר הוא העובדה שאין התפטרות מליאה מהמגיפה (כל זמן שלא יבודדו את כל 8 מיליארדי הברואים שבעולם כל אחד בחדר נפרד לכ-3 שבועות...) ואני מסתכל על סין ודרום קוריאה שכבר חגגו בשמחה רבה את הנצחון על המגיפה - ואני רואה:
1. כל יום מתווספים עשרות חולים חדשים וכן כמה מתים,
2. עד היום (3 חודשים מפרוץ המגיפה) הם עוד לא חזרו לשיגרה מליאה (ולא נראה באופק חזרה כזאת),
הם איפשרו למפעלים לחזור לעבוד כדי שלא תקרוס הכלכלה שלהם - אבל זה רק בהנחיות מחמירות מאוד למניעת ההתפרצות - שגם זה מאט את החזרה לשיגרה.

אני מקווה שמישהו יוכל לחלוק על דבריי ולהרגיע קצת ואשמח מאוד בזה.

• הוסף לסימניות
כצת סדר.

העקומה לא ממשיכה להשתטח, היא בירידה!!!
ולמה?
כי היא כוללת כמה נתונים משתנים:
א. כמות הבדיקות.
ב. קצב עליית מספר הנדבקים.
וכיום נערכות הרבה יותר בדיקות, ובאיזורים יותר מוחלשים, חרדים \ ערבים, ואעפ"כ העקומה לא עלתה אלא נשארה שטוחה, מה שאומר שהיא בירידה.
אם כשכמות הבדיקות אחזה על 500 ליום למשל, ונמצאו כל יום 100, והבדיקות נערכו לאיזורים חזקים ושמורים.
ולמחרת נערכו 1000 בדיקות, וגם לאיזורים מוחלשים, והתוצאה היא 100, הוי אומר שהעקומה נפלה בהרבה!!!
תודה לה'. זה הכל.
לא מדוייק.
א. אמנם כל יום בודקים יותר בדיקות, אבל בודקים גם אנשים שכמעט אין להם תסמינים, ולכן סביר להניח שהם לא נדבקו.
ב. המצב ממש לא טוב, כי אם לפני שבועיים בדיוק היה בישראל 213 מאובחנים, והיום לאחר שבועיים יש מעל 5,000 רח"ל, לפי החשבון אני לא רוצה לרשום איפה אמורים להיות בעוד שבועיים.

• הוסף לסימניות
בנוגע לשיטוח העקומה שאנחנו שומעים עליה ב''ה מדי יום למרות העליה במס' החולים החדשים - אני רוצה להביא לפניכם את נתוני העליה השבועית (בגלל שסיכום יומי ''מזייף'' כאן - יום עולה יום יורד...)
ובכן:
(אני מונה שבועות לפי יום האתמול כיוון שאינני יודע מה יילד יום)
יום שלישי לפני 4 שבועות (3/3) 12 חולים
לפני 3 שבועות (10/3) 70 חולים
גידול של 480 %
לפני שבועיים (17/3) 337 חולים
גידול של 380 %
שבוע שעבר (24/3) 1,930 חולים
גידול של 473 % (עליה מול שבוע קודם !)
אתמול (31/3) 5,358 חולים
גידול של 178 % בלבד ב''ה,
יצויין שעדיין אי אפשר לסכם כלום בעניין הנפטרים רח''ל כי זה עדיין זז בקצב לא הנדסי (יום אחד 5 ויום אחד 1),
וגם אי אפשר לדמות כלום לאחוזי התמותה במדינות אחרות שעומדות בשלבים אחרים בקצב ההתפשטות של המגיפה,
אני כן עשיתי סיכום אחוזי תמותה אבל רק במטרה להראות את השוני במדינות אירופה עצמן וכן קצב התמותה גדל בקצב דרסטי מחמת איבוד השליטה,
וע''ז בהודעה נפרדת.
עוד הבהרה: יש הטוענים שבאמת הגידול הוא עוד יותר פחות ממה שמתפרסם, והסיבה שרואים יותר גידול הוא מחמת ריבוי הבדיקות - לדעתי (האישית - לא מקצועית) זה לא נכון, כי גם היום כשמתבצעים מעל 5,000 בדיקות ביום וגם בעבר כשבוצעו פחות מ700 בדיקות ליום - תמיד התשובות היו כ-80 עד 90 % שלילי וכ-10-20 % חיובי.

• הוסף לסימניות
באותו יום לבד נוסף נתון זוועתי (נכון לאותו יום) 2,313 חולים ו-196 מתים (כשיום קודם נוספו כמחצית מכך),
מאז ב-10 ימים שעברו המצב התדרדר מאוד כשהשיא היה מעל 6,500 חולים ומעל 900 מתים ליום,
לפי החישוב הראשי שזמן דגירת הנגיף הוא שבועיים בלבד - היינו צריכים לראות בשבוע האחרון ירידה דרסטית במספרים -
אך לא זה מה שקרה - אלא מס' המתים ליממה נעצרה על כ 750-800 ומניין החולים ירד קצת ועומד כל יום על 4,000-5,000 חולים חדשים,

הנתונים האלו בתוספת נסיון לחזות את העתיד באיטליה על פי מה שידוע לי מסין ודרום קוריאה מכניס אותי לדאגה עצומה בנוגע למצב בארצנו הק' שעיני ה' אלוקינו בה תמיד -
בהסתמך על נתוני העבר - קצב היעלמות המגפה במדינה שמבצעת סגר מלא הוא ''כחודשיים'' לפחות וזה מה שהיה בסין, וזה מהסבר פשוט שהסגר כמה שהוא סוגר והאנשים הכי מחמירים בהנחיות בכל זאת יוצאים לקניות ויש חיכוך קצת בשכנים וזה מאט מאוד את עצירת המגיפה,

הנתון השני והעיקרי יותר הוא העובדה שאין התפטרות מליאה מהמגיפה (כל זמן שלא יבודדו את כל 8 מיליארדי הברואים שבעולם כל אחד בחדר נפרד לכ-3 שבועות...) ואני מסתכל על סין ודרום קוריאה שכבר חגגו בשמחה רבה את הנצחון על המגיפה - ואני רואה:
2. עד היום (3 חודשים מפרוץ המגיפה) הם עוד לא חזרו לשיגרה מליאה (ולא נראה באופק חזרה כזאת),
הם איפשרו למפעלים לחזור לעבוד כדי שלא תקרוס הכלכלה שלהם - אבל זה רק בהנחיות מחמירות מאוד למניעת ההתפרצות - שגם זה מאט את החזרה לשיגרה.

איטליה במחילה היא לא המדד לשום דבר מבחינת הקורונה, למעט זה שהיא ממחישה את התרחיש האיום של המגיפה בבחינת קריסת בתי החולים וכו', כך שלהביא ממנה ראיה זאת לא הדוגמא הנכונה, ועיין ערך אחוזי התמותה שם שלא מתקרב לשום מדינה אחרת.
צריך גם להפריד בין מדינות שהחליטו לטפל ב א מ ת בנגיף, לבין מדינות שמעודדים את האזרחים שלא להכנס לפאניקה והכל בשליטה (מי אמר טראמפ?), אפשר לראות את זה באחת ההצהרות הראשונות של ביבי שנאם בפאתוס מול האומה את דברי מרקל על כך ש60% ידבקו, זאת יום יומיים אחרי שמרקל עצמה אמרה זאת בישיבה סגורה והיה בלגן עם כך שהנתון דלף לתקשורת...
לסיכום בסופו של דבר הקורונה שואלת אותנו שאלה מאד פשוטה - מה חשוב לכם יותר, הכסף או הבריאות?, כל מדינה תבחר כיצד להשיב בדרכה שלה...

• הוסף לסימניות
איטליה במחילה היא לא המדד לשום דבר מבחינת הקורונה, למעט זה שהיא ממחישה את התרחיש האיום של המגיפה בבחינת קריסת בתי החולים וכו', כך שלהביא ממנה ראיה זאת לא הדוגמא הנכונה, ועיין ערך אחוזי התמותה שם שלא מתקרב לשום מדינה אחרת.
צריך גם להפריד בין מדינות שהחליטו לטפל ב א מ ת בנגיף, לבין מדינות שמעודדים את האזרחים שלא להכנס לפאניקה והכל בשליטה (מי אמר טראמפ?), אפשר לראות את זה באחת ההצהרות הראשונות של ביבי שנאם בפאתוס מול האומה את דברי מרקל על כך ש60% ידבקו, זאת יום יומיים אחרי שמרקל עצמה אמרה זאת בישיבה סגורה והיה בלגן עם כך שהנתון דלף לתקשורת...
לסיכום בסופו של דבר הקורונה שואלת אותנו שאלה מאד פשוטה - מה חשוב לכם יותר, הכסף או הבריאות?, כל מדינה תבחר כיצד להשיב בדרכה שלה...
סליחה,
אבל אתה מדבר על איטליה ומביא ראיות מארה''ב ???
למה איטליה לא המדד ????
קצב העליה אצלה דומה מאוד לקצב העליה ברוב מדינות העולם !!!
ההבדל היחיד (בינתיים !!!) היא שהם איבדו כבר את השליטה - ומדינות אחרות (בינתיים) לא.

• הוסף לסימניות
בנוגע לשיטוח העקומה שאנחנו שומעים עליה ב''ה מדי יום למרות העליה במס' החולים החדשים - אני רוצה להביא לפניכם את נתוני העליה השבועית (בגלל שסיכום יומי ''מזייף'' כאן - יום עולה יום יורד...)
ובכן:
גידול של 480 %
גידול של 380 %
אתמול (31/3) 5,358 חולים
יצויין שעדיין אי אפשר לסכם כלום בעניין הנפטרים רח''ל כי זה עדיין זז בקצב לא הנדסי (יום אחד 5 ויום אחד 1),
וגם אי אפשר לדמות כלום לאחוזי התמותה במדינות אחרות שעומדות בשלבים אחרים בקצב ההתפשטות של המגיפה,
אני כן עשיתי סיכום אחוזי תמותה אבל רק במטרה להראות את השוני במדינות אירופה עצמן וכן קצב התמותה גדל בקצב דרסטי מחמת איבוד השליטה,
וע''ז בהודעה נפרדת.
עוד הבהרה: יש הטוענים שבאמת הגידול הוא עוד יותר פחות ממה שמתפרסם, והסיבה שרואים יותר גידול הוא מחמת ריבוי הבדיקות - לדעתי (האישית - לא מקצועית) זה לא נכון, כי גם היום כשמתבצעים מעל 5,000 בדיקות ביום וגם בעבר כשבוצעו פחות מ700 בדיקות ליום - תמיד התשובות היו כ-80 עד 90 % שלילי וכ-10-20 % חיובי.
יש לי בעיה מחמטית בחישובים שלעיל:
במחשבון שלי 337:70=4.81 דהיינו 481%
1930:337=5.727 דהיינו 572.7%
5358:1930=2.776 דהיינו 277.6% (כמובן, מחקתי את המקומות העשרוניים הנוספים)
אשמח לדעת איפה טעיתי.

• הוסף לסימניות

באיטליה זה מה שנקרא ששיטחו את הגרף.
קצב העליה במספר החולים הפסיק לזנק והוא במצב שטוח.
יש משמעות רבה לשיטוח הגרף בגובה נמוך ולא בגובה שמערכת הבריאות קורסת כמו אצלם.

את הנצחון אי אפשר לחגוג בשום אופן עד שתהיה מסת הידבקות מספקת בשביל חסינות עדר (70 אחוז מהאוכלוסיה) - אחרת אם תנסה לחזור לשיגרה - תזניק מחדש את העקומות.
ככל שמשטחים את הגרף בשלב מוקדם יותר - יותר חולים יקבלו טיפול מיטבי , אך מטבע הדברים השגת חסינות העדר תארך זמן רב יותר.
וזה מה שרוצים להשיג כאן בארץ.

הנעלם הגדול שיביא לירידה ולא רק השטחה באיטליה - הוא כמה אנשים עברו את המחלה בקלות / ללא רישום - כדי להביא למצב של חסינות עדר.

כל זה מתוך תקווה שהוירוס השם ישמרנו לא תוקף פעמיים ...

• הוסף לסימניות
יש לי בעיה מחמטית בחישובים שלעיל:
במחשבון שלי 337:70=4.81 דהיינו 481%
1930:337=5.727 דהיינו 572.7%
5358:1930=2.776 דהיינו 277.6% (כמובן, מחקתי את המקומות העשרוניים הנוספים)
אשמח לדעת איפה טעיתי.
דיברתי על עליה של x אחוזים,
לא על כמה אחוזים זה שבוע שעבר מתוך החולים של השבוע.

• הוסף לסימניות
באיטליה זה מה שנקרא ששיטחו את הגרף.
קצב העליה במספר החולים הפסיק לזנק והוא במצב שטוח.
יש משמעות רבה לשיטוח הגרף בגובה נמוך ולא בגובה שמערכת הבריאות קורסת כמו אצלם.

את הנצחון אי אפשר לחגוג בשום אופן עד שתהיה מסת הידבקות מספקת בשביל חסינות עדר (70 אחוז מהאוכלוסיה) - אחרת אם תנסה לחזור לשיגרה - תזניק מחדש את העקומות.
ככל שמשטחים את הגרף בשלב מוקדם יותר - יותר חולים יקבלו טיפול מיטבי , אך מטבע הדברים השגת חסינות העדר תארך זמן רב יותר.
וזה מה שרוצים להשיג כאן בארץ.

הנעלם הגדול שיביא לירידה ולא רק השטחה באיטליה - הוא כמה אנשים עברו את המחלה בקלות / ללא רישום - כדי להביא למצב של חסינות עדר.

כל זה מתוך תקווה שהוירוס השם ישמרנו לא תוקף פעמיים ...
שיטוח העקומה במצב של קרוב ל-1000 מתים ליום זה לא בשורה משמחת...

• הוסף לסימניות
סליחה,
אבל אתה מדבר על איטליה ומביא ראיות מארה''ב ???
למה איטליה לא המדד ????
קצב העליה אצלה דומה מאוד לקצב העליה ברוב מדינות העולם !!!
ההבדל היחיד (בינתיים !!!) היא שהם איבדו כבר את השליטה - ומדינות אחרות (בינתיים) לא.
כשמדינה מאבדת שליטה היא מפסיקה להיות מדד בכל נתון!, יותר מתים! יותר נדבקים!, ופחות בידוד על חולים למרות ההסגר! כך שאי אפשר ללמוד ממנה על השלכות ההסגר ויעילותו על העקומה.

• הוסף לסימניות
כמה נקודות:
א. הסגר משפיע על מס' החולים החדשים שבועיים אחרי ועל מס' המתים אמור להשפיע רק חמישה שבועות אחרי! (כי עד המוות יכול לקחת כשלושה שבועות עד המות רח"ל)
ב. זה שמס' החולים החדשים המשיך לעלות גם שבועיים אחרי הסגר, יתכן גם מכיוון שהם לא השתלטו עם כמות הבדיקות, ולכן לקח זמן עד שהם בעצם 'גילו' את כל החולים. היום כבר רואים ירידה בכמות החולים.

• הוסף לסימניות
ובכן:
גידול של 480 %
גידול של 380 %
אתמול (31/3) 5,358 חולים
וע''ז בהודעה נפרדת.

לענין ההברה:\
אני חולק.
אני טוען כבר מתחיל האשכולות הקודמים שהגידול הוא X5 לשבוע.
(אני בודר מהיום שיש 70 חולים)
וכך גם במקומות אחרים.

ובאמת אתה רואה שיש ירידה.

והגדלת היקף הבדיקות - כל זה הביא בק"ו
כי בכל מקום הגדילו את הבדיקות.
(וכנל את הסגר אין להביא כי בכל מקום הגידול אף על פי הסגר,
ומכאן אתה לומד שX5 - או מספר אחר - הוא כל זה הביא בק"ו.

לענין החזלש
כבר אמר ראש המל"ל - שגם מתי שיחזרו לשיגרה הוא יהיה שיגרה שונה לגמרי.
או כמו שאמרו כולם מראש
העולם אחרי לא יהיה בידיוק כמו העולם לפני.
נצטרך איכשהו להתרגל.

• הוסף לסימניות
כמה נקודות:
א. הסגר משפיע על מס' החולים החדשים שבועיים אחרי ועל מס' המתים אמור להשפיע רק חמישה שבועות אחרי! (כי עד המוות יכול לקחת כשלושה שבועות עד המות רח"ל)
ב. זה שמס' החולים החדשים המשיך לעלות גם שבועיים אחרי הסגר, יתכן גם מכיוון שהם לא השתלטו עם כמות הבדיקות, ולכן לקח זמן עד שהם בעצם 'גילו' את כל החולים. היום כבר רואים ירידה בכמות החולים.

1. מקובל כ16 יום - 7-10 יום לפיתוח תסמינים נשמתיים קשים
ועוד כמה ימים בהנשמה

• הוסף לסימניות
הפסקתי לאחוז ראש,
היום לא היתה איזושהיא קפיצה משמעותית?

• הוסף לסימניות
גידול של 480 %
גידול של 380 %
אתמול (31/3) 5,358 חולים
גם במספרים שלך רואים במפורש את השטחת העקומה, בעיקר כשבועיים אחרי ההגבלות החדשות.
להגיע לפחות ממחצית האחוזים זה יפה מאוד!

לגבי הנפטרים-
א. לרוב, כל מי שנפטר היום, נדבק כבר לפני כשלושה שבועות לפחות.
ב. זה פחות קשור לנתון גיאומטרי, כי זה גם קשור את מי בדיוק הנגף תקף. לרוב צעירים ללא מחלות רקע, לא מתים מזה.

עוד נתון חשוב לגבי הנפטרים!
שמעתי מפי אחד הרופאים המומחים
שבישראל לא מתנתקים כ"כ מהר מכונת הנשמה (מה שא"כ במדינות העולם)
ולכן חלק מאלה שמוגדרים היום כחולים קשה, אם היו חיים במדינה אחרת, הם כבר היו בגדר ז"ל, והם ישארו מחוברים למכונת הנשמה עד סוף חייהם וד"ל.

• הוסף לסימניות
כשמדינה מאבדת שליטה היא מפסיקה להיות מדד בכל נתון!, יותר מתים! יותר נדבקים!, ופחות בידוד על חולים למרות ההסגר! כך שאי אפשר ללמוד ממנה על השלכות ההסגר ויעילותו על העקומה.
איטליה איבדה את השליטה רק על הטיפול בחולים ולכן אחוזי התמותה מגיעים ל-12 % וזה עוד לא סוף פסוק,
בנוגע לקצב התחלואה -להיפך- בהטלת הסגר איטליה לראשונה השיגה שליטה על המצב - לאחר תקופה שהמצב לא היה בשליטה וקצב החולים גבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה