התייעצות חסכון לטווח ארוך

• הוסף לסימניות
יש לי 50,000 ש"ח לפתיחת קופה להשקעה לטווח ארוך,
עם הפקדה חודשית לאחמ"כ של 300 ש"ח

מה אתם ממליצים?

האם שווה לפתוח עוסק פטור (אני לומד עם תלמידים כרגע) ולפתוח קרן השתלמות? האם יש אפשרות בקרן ההשתלמות להפקיד סכום גדול בהתחלה?

ואם במסחר עצמאי עסקינן, יש לי כבר חשבון, ולפי הבנתי כשמדובר לטווח ארוך בלי עיסוק יומיומי ממליצים לשים בs&p 500 האם לשים עכשיו אחרי העליה הגדולה שלו או לחכות שהוא יירד קצת ואז להיכנס?

אל תייעצו תמליצו...

• הוסף לסימניות
יש לי 50,000 ש"ח לפתיחת קופה להשקעה לטווח ארוך,
עם הפקדה חודשית לאחמ"כ של 300 ש"ח

מה אתם ממליצים?

האם שווה לפתוח עוסק פטור (אני לומד עם תלמידים כרגע) ולפתוח קרן השתלמות? האם יש אפשרות בקרן ההשתלמות להפקיד סכום גדול בהתחלה?

ואם במסחר עצמאי עסקינן, יש לי כבר חשבון, ולפי הבנתי כשמדובר לטווח ארוך בלי עיסוק יומיומי ממליצים לשים בs&p 500 האם לשים עכשיו אחרי העליה הגדולה שלו או לחכות שהוא יירד קצת ואז להיכנס?

אל תייעצו תמליצו...
יש כאן הרבה היבטים מלבד ההיבט הכלכלי שגם הוא שנוי במחלוקת לפי חלק מהדעות

היו אשכולות דומים בעבר - חפש

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מה אתם ממליצים?
אין כאן אף אחד עם רשיון אז אסור להמליץ.
האם שווה לפתוח עוסק פטור (אני לומד עם תלמידים כרגע) ולפתוח קרן השתלמות?
אם יש לך עוסק פטור כדאי לפתוח. יש עלויות קלות. אם זה רק בשביל הקהש לדעתי לא כדאי סתם מכביד והרשויות לא אוהבות את זה.
האם יש אפשרות בקרן ההשתלמות להפקיד סכום גדול בהתחלה?
כן אבל הפטור ממס רווחי הון הוא רק עד הפקדה של 20 אלף בשנה.
והכסף יהיה נעול ל 7 שנים ואם תוציא תמוסה גבוה.
כמה זה יירד קצת? אתה באמת חושב שעוד 20 שנה תזכור אם קנית ב 6300 נקודות או 5900?
ואם זה מטריד אותך אז אמנם אתה משקיע טווח ארוך אבל עדיין מטריד אותך הטווח הקצר. זה נורמלי בפרט למתחיל.

• הוסף לסימניות

כעצמאי בהחלט אפשר לפתוח קרן השתלמות, אבל חשוב לשים לב:
נכון לשנת 2025 התקרה להפקדה שמזכה בפטור ממס רווחי הון היא 20,520 ₪ לשנה.

כל סכום שתפקיד מעבר לתקרה - יהיה חייב במס רווחי הון, ובפועל מאבד את כל היתרון של קרן השתלמות.
מעבר לתקרה זה כבר סתם נעילה של כסף ל־6 שנים ללא שום הטבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה