Tweenset
משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
•
- הוסף לסימניות
יש לי המון מה לענות לך על זה.לגבי מי ישקיע ומי לא, זה עניין של משמעת כלכלית עצמית.
לגבי האם לפדות את הכסף לחתונה, כמו שאמרתי הילד הוא בעל השליטה ומסוגל לסרב לכך, את יכולה להפעיל סנקציות כאלה ואחרות אבל זה בשליטתו.
כהורה אני חושבת שכסף שההורים עובדים עליו ושמים לילדים בצד, רק הם יחליטו מה יעשו איתו.
הצעירים היום מבולבלים, חסרי כל ניסיון כלכלי וכולם נוסעים על רכבי ליסינג מפוארים ויוצאים פעמיים בשנה לחופשות בחו"ל או בארץ, מניין הכסף?? מההורים שנתנו את נשמתם לדירה, ובמקום שהילדים יחסכו מה שהם יכולים, הם מעדיפים לבזבז על שטויות.
אז שאני כהורה אתן לזה יד??
אני גם בעד שכל דירה שהורים קונים לילדיהם, תהיה עם הערת אזהרה להורים למשך כמה שנים טובות מאוד, רק ככה הצעירים לא ימשכנו דירות שנקנו בדמים (דמם של ההורים) לטובת פתיחת עסקים כושלים עם אפס ניסיון, או פירמידות למיניהם.
אבל זה קודם כל תלוי בחינוך של ההורים!
ילדים שחונכו לחסוך כסף, ולא לבזבז על שטויות יחשבו פעמיים לפני שיוציאו חסכון. נכון שאת לא יכולה לשלוט בכסף וזו גם לא המטרה.
ואם הילד יבזבז את הכסף ואז יאכל את עצמו למה הוא בזבז - לפחות זה היה בכסף שהוא חסכון ולא מהלחם והחלב. והוא למד את השיעור שלו, שהוא יותר יעיל מכל שיעור אחר שתנסי ללמד אותו על כסף.
באופן ציני אבל אמיתי להחריד - אם בנאדם אמור לפשוט את הרגל, מומלץ שיעשה זאת לפני גיל 30 שאז יש לו סיכויים טובים להתאושש
הנושאים החמים