כללי חפש והחלף באינדיזין- מרכאות רגילות בעברית""

• הוסף לסימניות
1. איך אני מבצע חפש והחלף של כל המרכאות שיהיה מודגש בטקסט רץ.

או לחילופין איך אני מגדיר את זה ב drop caps שבהתחלה יהיה מוגדש ולאחר המרכאות השניות יחזור לטקסט רץ רגיל כמו זה בראשית ברא את השמים וכו'

2. למה יש לי כותרת משנית שמוגדרת להישאר עם 2 שורות ויש כמה עמודים שזה יושב למטה ללא שורה של טקסט רץ ואין הגדרה באף פיסקה לשמור עם לפני בתודה

קבצים מצורפים

• כותרת משנית בודדת.PNG
    KB 45.2 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
לשאלה הראשונה -
אבל אם הציטוט הוא בתחילת פסקה דווקא - זה לא בעיה,
אבל כנראה שלא לזה התכוונת אלא שכל פעם שיש בטקסט ציטוט אז כולו, מתחילה עד סוף, יהיה מודגש - אז כנראה שצריך איזו נוסחא בגרפ

תשאלה השניה לא הבנתי.

• הוסף לסימניות
השאלה השניה היא למה הכותרת לא ממשיכה עם עוד מלל של הטקסט הרגיל והכותרת נשארת יתומה
ולגבי השאלה הראשונה אני רוצה לדעת איך מגדירים בdropcaps שהוא מגיע בטקסט רץ ל " הוא יגדיש אותו עד " הבא זאת אומרת מילה

• הוסף לסימניות
לגבי שאלה הראשונה.
אתה צריך לחפש גרשיים שהם בתחילת מילה, עד אחרי גרשיים בסוף מילה. ככה לא תסתבך עם ראשי תיבות.
החיפוש בגרפ יהיה כזה:
קוד:
\B".+?"\B
בכדי להגדיר את זה בסגנון מקונן, ייתכן וזה אפשרי, איך אין לי זמן כרגע לבדוק לעומק.

לגבי שאלה 2.
או שמוגדר לסגנון פסקה של טקסט רץ שישמור לפחות 2 שורות יחד Keep Lines Together שבתוך שורת Keep Options.
או שאין מספיק רווח אחרי הכותרת שייכנס לשם עוד שורה של טקסט רץ (כי הרי לכותרת יש רווח אחרי של כמה מ"מ)

• הוסף לסימניות
כותרות נשלפות

אני אני מצליח לעשות כותרת נשלפת?
שבכל פרק חדש הוא יקח לי את הפרק שהוגדר בסגנון פיסקה ככותרת ראשית ויעשה אותו ראשי בכל פרק שמשתנה.
אם אפשר להבין מה השלבים המדויקים מדובר על cs6 בתודה

• הוסף לסימניות
עדיף לפתוח אשכול חדש אם לא הזכרת את הנושא בתגובה הראשונה שלך באשכול.

Type > Text Variables > Define
בוחרים ב: Running Header ולוחצים על Edit.
ב:Name אתה יכול להגדיר שם, אופציונלי בלבד. אך אנחנו נקרא לזה: ParaSections
ב:Type אתה מגדיר האם זה יהיה מבוסס על סגנון פסקה או סגנון תו.
ב:Style אתה בוחן את הסגנון תו/פסקה שממנו הוא יקח את הכותרת הנשלפת.
ב:Use אתה מגדיר האם לקחת את הסגנון הראשון בעמוד או האחרון*.
סיימת? תלחץ על OK.
שום דבר עדיין לא קרה.

עכשיו תלך לדף האב. תעמוד במיקום הרצוי ששם אתה רוצה את הכותרות הנשלפות.
Type > Text Variables > ParaSections > Insert

בהצלחה.
(ואל תגיד לי שהאינדיזיין שלך בעברית :))

* זה רלוונטי בעיקר לאלו שעושים אינדקסים, ויש להם למעלה כותרת אדמה-אדמין, שזה כמובן בנוי מ2 סגנונות נשלפות כשהראשון לוקח לפי סגנון ראשון, והשני לפי אחרון, וככה אתה מקבל את התוצאה הרצוייה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה איש!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה