דרוש מידע חצבת- היית מחסנת?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מה קשור?
שום אדם- לא אחות ולא רופא הוא לא כל יודע
אבל הגבת בלי קשר לתגובה שלי
לא כתבתי עם מי להתייעץ אם לחסן או לא
אלא נניח אשה חיסנה את הילד שלה
אחרי חודשיים היא חושדת שיש לו אוטיזם
היא פונה לאחות בטיפת חלב? בעיניי אשה נורמטיבית- לא
היא פונה לנוירולוג
אז אני שוב שואלת- איך האחות המדופלמת בעלת ההכשרה לחסן ילדים בטיפת חלב יודעת על ההשפעות החמורות שנגרמות מחיסונים?
לא מעניין אותי מה החיסונים מכילים אלא איזה השפעות מזיקות יש להם ולכן לא משנה מי יודע מה החיסון מכיל...
איך את יודעת מה ההשפעות המזיקות דל חיסונים?
מי אמר לך שיש קשר לאוטיזם? איך את יודעת שהוא צודק?

• הוסף לסימניות
אני באמת בהתלבטות גדולה מאוד עכשיו ילדתיואני ממש לאיודעת אם לחסן .את שתי הגדולים שלי חיסנתי ומאז הקורונה קיבלתי פחד לחסן ולכן את השלישי שלי לא חיסנתי בכלום והוא חלה בשעלת וזה היה ככ מפחיד וככ הלחיצו אותי בבית חולים שאמרתי ילד הבא אני מחסנת ועכשיו הגעתי למצב שאני מפחדת משניהם מצד אחד לא לחסן וחס ושלום ילד נידבק במשו מסוכן זה כביכול באשמתי ..וגם לא לחסן אני מפחדת כי אין לי מספיק מידע בנושא הזה בישביל לקבוע שזה באמת מסוכן..
לכן אשמח אם לך או למישהי באשכול יש מידע מסוים לגביי חיסונים לתינוקות אשמח לקבל אפילו למייל ..אם באמת יש לך אשאיר לך כאן כתובת

• הוסף לסימניות
אני חושב שיש לי מה להוסיף בנידון מנסיון אישי.
ובכן, יש לנו שתי ילדים עם אוטיזם, האחד מהגדולים, והשני מהקטנים בבית. הגדולים קיבלו חיסון הקטנים לא. (האשמים הם הצדיקים האלו שמנצלים את הבהלה הטבעית שיש להורים עם ילד עם אוטיזם, שהצליחו לצערי להפחיד את ההורה השני...) ובכן, לאחר שאמרו שאצל הילד הגדול זה מה שהביא האוטיזם, הילד השני שלא חוסן, איך הוא עם אוטיזם??? ובכן, כרגע אין לנו יום ולא לילה, כי הילדים הקטנים נדבקו בחצבת, וזה לא קל בכלל בלשון המעטה, שה' ישלח דברו וירפאם.

• הוסף לסימניות
נטו דעה אישית
איש מקצוע שנוטה להאמין בחיסונים יקרא מאמרים שתומכים בהם ולהפך.
אני לא מתכוונת לזלזל אבל לא נראה לי שהייתי מתייעצת עם אחות בנושא כזה.

מאוד נכון:
היות שחיסונים ניתנים בשנים הראשונות לחיים, כל בעיה רפואית שתתגלה תהיה מתישהו אחרי חיסונים

• הוסף לסימניות
אני באמת בהתלבטות גדולה מאוד עכשיו ילדתיואני ממש לאיודעת אם לחסן .את שתי הגדולים שלי חיסנתי ומאז הקורונה קיבלתי פחד לחסן ולכן את השלישי שלי לא חיסנתי בכלום והוא חלה בשעלת וזה היה ככ מפחיד וככ הלחיצו אותי בבית חולים שאמרתי ילד הבא אני מחסנת ועכשיו הגעתי למצב שאני מפחדת משניהם מצד אחד לא לחסן וחס ושלום ילד נידבק במשו מסוכן זה כביכול באשמתי ..וגם לא לחסן אני מפחדת כי אין לי מספיק מידע בנושא הזה בישביל לקבוע שזה באמת מסוכן..
לכן אשמח אם לך או למישהי באשכול יש מידע מסוים לגביי חיסונים לתינוקות אשמח לקבל אפילו למייל ..אם באמת יש לך אשאיר לך כאן כתובת
למה את קוראת לזה "כביכול"?
גם אם לא תתני תרופה להורדת חום והילד יקדח תגידי "כביכול בגלל זה"?

• הוסף לסימניות
מבינה אותך מאוד הייתי במצב דומה של חוסר אונים
(עכשיו אני בטוחה ב100 אחוז שהחיסון יותר מסוכן מהסיכוי להידבק)
הפיתרון הראשון שהייתי עושה הוא להתפלל לה' מכל הלב שיאיר את עינייך מה האמת וירפא וימנע מחלות כי הוא כל יכול.
ובנוסף הייתי שואלת רב שלדעתך באמת הוא בין הצדיקים שבדור (עדיף הכי צדיק:)

• הוסף לסימניות
(עכשיו אני בטוחה ב100 אחוז שהחיסון יותר מסוכן מהסיכוי להידבק)
על סמך מה? הייתי מזמין אתכם לבא לראות איך הילדים שלי נראים כעת ואיך הם מרגישים לאחר שנדבקו... לעומתם הילדים שחוסנו ב"ה בסדר גמור. (וגם אני חוסנתי בילדותי) לא מבין על סמך מה ובאיזה אחריות נכתבה השורה הזאת

• הוסף לסימניות
על סמך מה? הייתי מזמין אתכם לבא לראות איך הילדים שלי נראים כעת ואיך הם מרגישים לאחר שנדבקו... לעומתם הילדים שחוסנו ב"ה בסדר גמור. (וגם אני חוסנתי בילדותי) לא מבין על סמך מה ובאיזה אחריות נכתבה השורה הזאת
זה לא מוכיח שום דבר
רפואה שלמה בקרוב!

• הוסף לסימניות
לא אוהבת להתערב בויכוחים. אבל כדי להרגיע אותך: תשאלי רב.
אם הרבנים קבעו שמחובת ההשתדלות היא להתחסן (בחיסוני השיגרה) אני לא מאמינה שיהיה נזק לילדים שלי שלא נגזר משמים, גם אם יש הטוענים שיש סיכון.
(דעתי האישית שבכל מקרה יש סיכון, ואכן יש לחברות התרופות יש השפעה על משרד הבריאות, אבל הנזק החמור יותר עלול להיות מהידבקות ללא חיסון, ואולי מי שחי בריא באמת- כמעט חסר סיכוי בדורינו, בטח ילדים- יש לו פריבילגיה "לסמוך" על הגוף שלו שיתגבר על המחלה, אבל כל השאר- עדיף לקבל את הנזק מאשר את הסיכון. ובכל מקרה- דעתי לא באמת משנה...)
ועוד משהו- שכשאני הולכת עם הילדים לקבל חיסון- אני אומרת איתם/ במקומם- יהי רצון שיהא עסק זה... כמו שאומרים בלקיחת תרופה
רפואה שלימה והחלטות קלות לכולם:)

• הוסף לסימניות
אני יודעת על גדולי ישראל שכל המגזרים הסכימו שהם גדולי ישראל שאם הצליחו לשאול אותם ללא עזרת המשבכי"ם (ככה כותבים?)
הם אמרו לא להתחסן
(ואם שאלו את המשב"כ (העוזר של הרב) הוא אמר להתחסן)

• הוסף לסימניות
אני מנסה להפעיל את ההיגיון ולחשוב מה יכולים להיות האינטרסים של המתנגדים לעומת המחייבים לעשות חיסונים
לשני הצדדים יש אינטרסים כלכליים מובהקים.

כולם יודעים לספר על תעשיית התרופות שמרוויחה הון עתק החיסונים, והאינטרס שלה בסיפור ברור.

אבל גם בצד השני מתגלגל המון כסף.
החל בטיפולים אלטרנטיביים שאמורים להחליף את החיסונים
וכלה בתביעות פיצויים על נזקי חיסונים לכאורה.
(התפיסה שיש קשר בין חיסונים לאוטיזם נוצרה בעקבות מאמר מדעי שפורסם באחד מכתבי העת הכי נחשבים, ובו החוקר הראה שיש קשר ביניהם.
בהמשך התברר שהמחקר מומן על ידי עורך דין שייצג משפחות שתבעו את מערכת הבריאות על הנזק שלכאורה נגרם מהחיסון,
והתגלה שמפרסם המאמר עשה כמה שינויים בהצגת הנתונים, כדי שיתאימו למה שהוא רצה להוכיח.
המאמר בוטל, אבל התפיסה כבר השתרשה בציבור)

• הוסף לסימניות
את מחסנת כרגיל בטיפת חלב ובבית הספר?
אם כן היא מכוסה לכל שנות הילדות.
סתם לידיעה,
זה ממש לא חד משמעי.
תלוי בפגיעה, אם מדובר בחתך עמוק ועבר מספיק זמן מהחיסון כיום כבר נותנים שוב אפילו מוקטן.
לא יודעת להסביר למה ואיך זה עובד בדיוק-דברים שראיתי והודרכתי במלר''ד בפועל.
ספציפית, אוטיזם זה דבר מולד.
אנשים נוטים לקשר את זה לחיסונים של גיל שנתיים, כי זה הזמן שהתקשורת מאוד מתפתחת, ולכן זה הגיל שהרבה "עולים" על התקשורת.
אבל אין לזה קשר לחיסונים.
וגם גנטי,
כיום יש הוכחות ממשיות לכך,
ככה שלקשר אוטיזם לחיסון זה נראה לי הדבר הכי רחוק שאפשר ללכת אליו.
עם כל הכאב שבדבר,
אוטיזם זאת ההפרעה הכי קשה בחנ''מ, ובנוסף היא מתגלה בגיל מאוחר יחסית, ולכן להורים קשה מאד מאד לקבל את זה, ולא פעם מעלים כל מיני קונספירציות של אשמים.
זה מובן אולי אבל לא נכון בעליל.

• הוסף לסימניות
ומה האינטרסים של רבנים שאוסרים לחסן?

ומה האינטרסים שלהן?
ומה האינטרס של רבנים המעודדים לחסן, גם בלי ששאלו אותם ישירות?

ומה האינטרס של כל אלו שכתבו באשכול שברור שצריך לחסן?

כנראה שאחד מהצדדים בדיון הזה משקר, או מעוות נתונים, מאינטרס כלכלי ברור.
אותו צד מצליח להשמע מספיק משכנע, כך שיהיו הרבה אנשים שיאמינו לו.
לאותם אנשים כבר אין אינטרס לרמות את הציבור.
הם פשוט באמת מאמינים במה שהם אומרים.

אני בכוונה לא נכנסת לשאלה מי הצד שמשקר פה.
רק מציבה מראה למה שנכתב פה, שזה יכול להיות גם הצד השני.

• הוסף לסימניות
תשאלי את הרופא ילדים שלך אם הוא יודע מה יש בחיסון ומה כל דבר כזה עושה.
את אותו דבר אפשר לומר על תרופות!!!
למה חיסונים מפחדים לתת ותרופות פחות?
את יודעת ממה מורכבת התרופה?

• הוסף לסימניות
ומה האינטרס של רבנים המעודדים לחסן, גם בלי ששאלו אותם ישירות?

ומה האינטרס של כל אלו שכתבו באשכול שברור שצריך לחסן?

כנראה שאחד מהצדדים בדיון הזה משקר, או מעוות נתונים, מאינטרס כלכלי ברור.
אותו צד מצליח להשמע מספיק משכנע, כך שיהיו הרבה אנשים שיאמינו לו.
לאותם אנשים כבר אין אינטרס לרמות את הציבור.
הם פשוט באמת מאמינים במה שהם אומרים.

אני בכוונה לא נכנסת לשאלה מי הצד שמשקר פה.
רק מציבה מראה למה שנכתב פה, שזה יכול להיות גם הצד השני

גם אם אין לצד הממליץ אינטרסים ואני מדברת על הניקים שממליצים לחסן
זה יכול לבוא מחוסר ידע ומאמון מלא במערכת שחינכה אותנו כך כל השנים

למערכות הממשלתיות נשמע לך הגיוני שיש אינטרס כל שהוא?
או שאת מאמינה שהם אנשים יראי שמיים ללא טיפת אינטרס?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני חושב שיש לי מה להוסיף בנידון מנסיון אישי.
ובכן, יש לנו שתי ילדים עם אוטיזם, האחד מהגדולים, והשני מהקטנים בבית. הגדולים קיבלו חיסון הקטנים לא. (האשמים הם הצדיקים האלו שמנצלים את הבהלה הטבעית שיש להורים עם ילד עם אוטיזם, שהצליחו לצערי להפחיד את ההורה השני...) ובכן, לאחר שאמרו שאצל הילד הגדול זה מה שהביא האוטיזם, הילד השני שלא חוסן, איך הוא עם אוטיזם??? ובכן, כרגע אין לנו יום ולא לילה, כי הילדים הקטנים נדבקו בחצבת, וזה לא קל בכלל בלשון המעטה, שה' ישלח דברו וירפאם.
וואוו. התמודדות לא קלה.
רפו"ש לכולם.

• הוסף לסימניות
גם אם אין לצד הממליץ אינטרסים ואני מדברת רק על הרבנים והניקים שממליצים לחסן
זה יכול לבוא מחוסר ידע ומאמון מלא במערכת שחינכה אותנו כך כל השנים

למערכות הממשלתיות נשמע לך הגיוני שיש אינטרס כל שהוא?
את שאת מאמינה שהם אנשים יראי שמיים ללא טיפת אינטרס?
בכנות, אומר לך שמתנגדי החיסונים מעוררים תמיהה גדולה הרבה יותר בצעקות שלהם בנושא.

הרי לו הייתי חכמה כל כך ומבינה כל כך בביולוגיה ורפואה, והסתברויות ועוד כל מיני תחומים כאלה שאין לי יד ורגל בהם.
ונניח שהייתי מגיעה למסקנה הנחרצת שחיסונים הם נזק לילד שלי
הרי הייתי צריכה להיות טיפשה גדולה בשביל לצעוק את זה.

ולמה?
כי גם מתנגדי החיסונים מעדיפים שלא תהיה הדבקה באזור שלהם, נכון?
אז בשבילם כל הורה שכן מחסן זה מצוין. ככה יש פחות הדבקות, וככה הילדים שלהם הרבה יותר מוגנים מפני המחלה.
בדיוק כמו עם הקורונה.

למעשה המתחסנים עושים להם את העבודה.
ובמקום להודות ולסתום, הם צועקים להם: תפסיקו, תפסיקו לבטח את הילדים שלי מפני הדבקה. אל תתחסנו גם אתם, ובואו ביחד נידבק ונדביק את כולם.

תמהני כמה אדם צריך להיות טיפש בשביל לעשות זאת
או שדווקא הוא זה בעל האינטרסים פה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה