דרוש מידע חצי ממה שכתוב בעיתון אמיתי..

• הוסף לסימניות
ראשית גילוי נאות: אנחנו מכירים את המנוח ובני משפחתו וגם השתתפנו בהלוייתו בבית העלמין בבני ברק בערב החג. הצער היה גדול עקב הפתאומיות שבפטירה, כשנוסף לזה היתה אתמול חתונה של נכד.

לגופה של תלונה, את ההודעה על בן 70 שהתמוטט קיבלנו גם אנחנו כלשונה במבזק חדשות בערב החג, ולא קישרנו אותה עם פטירתו של המנוח למרות שבן משפחתנו שהיה נוכח במקום בשעת הפטירה סיפר לנו כבר אודותיה. להשערתי מערכת עיתון שמקבלת ידיעה כזאת לא תמיד יש לה האפשרות להתחיל לברר ולחקור מה בדיוק היה שם, מי המנוח ומה גילו. בפרט כשמדובר בזמנים לחוצים של ערב חג. זו הסיבה שהמערכת מנויה על החדשות המגיעות מסוכנויות הידיעות. ואם הגיעה ידיעה בלתי מדויקת לא הם האשמים.

בדרך כלל ככה זה הולך. גם בידיעה על התמוטטות ופטירת האדם בן ה80 בחג השבועות באומן (שבעצם היה בן 89), עד עכשיו אין אחד שיכול לספר לנו מי האדם, יודעים רק שהוא חרדי מארץ ישראל. ככה זה במקרים כאלה.

מקובל שמשפחה שרוצה ליידע את הציבור על פטירת יקירה כותבת מאמר ומצרפת תמונה ושולחת למערכת, והכתבה מתפרסמת על בסיס מקום פנוי, לפעמים גם אחרי שבוע. (רק היום התפרסמה כתבה על פטירת אברך ממודיעין עילית, שנפטר גם הוא בערב החג).

מי שמכיר יודע שככה זה הדינמיקה בעיתונות החרדית, לטוב ולמוטב.

מן השמים תנוחמו.

ואגב, אלו שהכירו את המנוח ואת מסירות נפשו לטבילת טהרה מדי יום למרות הקושי העצום הכרוך במוגבלות שלו, ידעו לומר שלא סתם זכה לעלות למרומים מיד אחרי שטיהר את עצמו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ראשית גילוי נאות: אנחנו מכירים את המנוח ובני משפחתו וגם השתתפנו בהלוייתו בבית העלמין בבני ברק בערב החג. הצער היה גדול עקב הפתאומיות שבפטירה, כשנוסף לזה היתה אתמול חתונה של נכד.

לגופה של תלונה, את ההודעה על בן 70 שהתמוטט קיבלנו גם אנחנו כלשונה במבזק חדשות בערב החג, ולא קישרנו אותה עם פטירתו של המנוח למרות שבן משפחתנו שהיה נוכח במקום בשעת הפטירה סיפר לנו כבר אודותיה. להשערתי מערכת עיתון שמקבלת ידיעה כזאת לא תמיד יש לה האפשרות להתחיל לברר ולחקור מה בדיוק היה שם, מי המנוח ומה גילו. בפרט כשמדובר בזמנים לחוצים של ערב חג. זו הסיבה שהמערכת מנויה על החדשות המגיעות מסוכנויות הידיעות. ואם הגיעה ידיעה בלתי מדויקת לא הם האשמים.

בדרך כלל ככה זה הולך. גם בידיעה על התמוטטות ופטירת האדם בן ה80 בחג השבועות באומן (שבעצם היה בן 89), עד עכשיו אין אחד שיכול לספר לנו מי האדם, יודעים רק שהוא חרדי מארץ ישראל. ככה זה במקרים כאלה.

מקובל שמשפחה שרוצה ליידע את הציבור על פטירת יקירה כותבת מאמר ומצרפת תמונה ושולחת למערכת, והכתבה מתפרסמת על בסיס מקום פנוי, לפעמים גם אחרי שבוע. (רק היום התפרסמה כתבה על פטירת אברך ממודיעין עילית, שנפטר גם הוא בערב החג).

מי שמכיר יודע שככה זה הדינמיקה בעיתונות החרדית, לטוב ולמוטב.

מן השמים תנוחמו.

ואגב, אלו שהכירו את המנוח ואת מסירות נפשו לטבילת טהרה מדי יום למרות הקושי העצום הכרוך במוגבלות שלו, ידעו לומר שלא סתם זכה לעלות למרומים מיד אחרי שטיהר את עצמו.
אגב, הנפטר בחג השבועות באומן, ר' בן ציון רוזנפלד ז"ל (בעל צרכניית ברסלב במא"ש), לא היה לא בן 80 ולא בן 89 כפי שפורסם פה ושם, אלא בן 73 'בלבד'.

אלו טיבן של שמועות.

• הוסף לסימניות
א. ככל שקראתי כמה פעמים את המודיע, זה עיתון שיחסית נותן חופש פעולה בדעות בעיתון. ואין רק דעה אחת.
ב. לי זה כן משנה האם הוא היה בן 70 או 89, כי בן 70 כמו שכתבו פה, זה עדיין יותר צעיר מ89 שזה זקן, - ואולי זה גםן עניין של חרדה... שאדם אומר לעצמו אם זה קרה לאדם בן 70 ואני או אבא שלי בסביבות הגיל הזה אז זה מלחיץ הרבה יותר אנשים. כנ"ל לגבי האם נפל מסולם או ממגלשה. זה משנה על מה פתאום בן אדם מתחיל ליזהר.

אז שורה תחתונה מי שמתעניין בזה צריך לבדוק דברים לאשורם.
בשורות טובת

• הוסף לסימניות
שבוע שעבר לצערנו סבא שלי נפטר. (ר' שלמה לונדנר ז"ל משיכון ויז'ניץ)
היה בן 89 בפטירתו. הוא התמוטט בבית כנסת בבית שמש שם שהה
אתמול אנחנו רואים בעיתון המודיע "קשיש בן 70 התמוטט ברחוב יהושע בבית שמש והיה שם עוד כמה פרטים ממש מסולפים
מבירור מול העיתון מתברר שזה אכן כתוב עליו אך הפרטים מסולפים לגמרי
כגון : נפטר בגיל 70. בעוד שנפטר בגיל 89 (20 שנה הפרש ..)
והיה שם עוד כמה סילופים
בקיצור מסקנה : תקחו בערבון מוגבל מה שכתוב בעיתונים.
אמרנו למערכת :"סליחה אתם בודקים בכלל לפני שאתם מכניסים הודעה לעיתון"?
הם אמרו :לא. אנחנו אוספים מאתרי חדשות וכו'..
אמרנו להם: אז תכניסו מודעה נוספת עם פרטים מדויקים
הם אמרו " אין בעיה נכניס ביום שישי בתשלום אם תרצו"
איך זה נשמע לכם? מקומם ממש. לא?
מה אכפת לכם?

• עצוב
Reactions: %;
  • הוסף לסימניות
א. ככל שקראתי כמה פעמים את המודיע, זה עיתון שיחסית נותן חופש פעולה בדעות בעיתון. ואין רק דעה אחת.
ב. לי זה כן משנה האם הוא היה בן 70 או 89, כי בן 70 כמו שכתבו פה, זה עדיין יותר צעיר מ89 שזה זקן, - ואולי זה גםן עניין של חרדה... שאדם אומר לעצמו אם זה קרה לאדם בן 70 ואני או אבא שלי בסביבות הגיל הזה אז זה מלחיץ הרבה יותר אנשים. כנ"ל לגבי האם נפל מסולם או ממגלשה. זה משנה על מה פתאום בן אדם מתחיל ליזהר.

אז שורה תחתונה מי שמתעניין בזה צריך לבדוק דברים לאשורם.
בשורות טובת
אבל איש הצלה שמדווח על קשיש שלא הצליחו להצילו, מאיפה הוא ידע את הגיל של הקשיש? כתוב לו על המצח תאריך לידה? אז הוא נותן הערכה ואומר טיפלתי באדם שנראה בן שבעים ומעלה. אחר כך כבר אין מי שיבדוק ויתקן את הדיווח כי עברו כבר למקרה הבא.

• הוסף לסימניות
בתור אחת שסיפורה ותמונות משפחתה היו על עמודים ראשונים בעיתונים (לפני כמה שנים טובות) אני יכולה להגיד שהיום כשאני קוראת עיתון/ כתבה/ חדשות כלשהן אני יודעת שאפשר לקחת הכל בערבון מוגבל.
כל פרט - גם אם לא היה במציאות אבל יכול לתת איזה רייטינג- נכתב.
אהה... ועוד משהו, לא כל תמונה שפורסמה בעיתון בהקשר לסיפור כזה או אחר קיבלה את אישור המשפחה...

• הוסף לסימניות
אמר פעם מישהו שכל הידיעות שאתה מכיר אתה רואה שכולם ממש לא מדוייקות (בלשון המעטה) תקיש לכל הידיעות שכולם ללא יוצא מהכלל לא מדוייקות ואתה עדין מייחס רצינות היה כתוב בעיתון....
מדויק.
אנחנו ממשיכים להתייחס ברצינות כי לאות המודפסת יש כוח, וכי קשה לנו להיות במצב שהכל מסביב לא אמין ולא אמיתי.
הרצון הבסיסי שלנו לאמת ולאמון טבוע בנו. על זה בנויה הרבה מהיכולת לחיים תקינים, ועל זה גם מבוססת היהדות. וחשוב שנשמר את הכוח הפנימי הבסיסי הזה.
לכן כל-כך נורא כל החוסר אמת מסביב, ואם כי אין לנו כל-כך מה לעשות מבחינה פרקטית, אך לפחות לשמר את התחושה הפנימית של סלידה מכל ההמצאות, ולהשתדל אנחנו להיות אמיתיים ומדויקים.

• הוסף לסימניות
בתחום הכלכלי כתוב הרבה דברים לא מדוייקים.
למשל ראיתי היום כותרת כזאת

לראשונה מזה 8 שנים תגלית גז טבעי חדשה במימי ישראל​

מדובר על תגלית של חברת אנרג'יאן שדווחה לבורסה ב6/10/22

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
זה עוד קל
סבא שלי נפטר בחתונות בנו
הוא היה חולה, והגיע לחתונה ברכב הוא לא יצא מהרכב ונפטר בפנים!
בעיתונים תיארו ברגש את הריקוד האחרון של האב עם בנו , שלא היה ולא נברא.
ושמו תמונה של החתן רוקד עם חמיו / ראש הישיבה לא זוכרת
בקיצור, לקחת הכל בערבון מוגבל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה