- הוסף לסימניות
היום הייתי בציונו של הרמב"ם.
קברו של הצדיק נמצא כידוע בסמוך לציונם של התנאים ושל השל"ה. האווירה שם מלאה באמונה שהכל יהיה בסדר.
מסביב למתחם ששופץ לפני מספר שנים, יש שלטים שמספרים בכמה מילים את הסיפור של האיש הגדול שכתב כל כך הרבה ספרים עמוקים ובה בעת כרופא טיפל ועזר לכול מי שצריך, עשירים כעניים.
בחוץ יש כיור יפהפה עשוי מאבן, היום הבחנתי בשקעים שנוצרו בו בגלל המים.
נזכרתי בסיפור על רבי עקיבא שהיה רועה צאן ולא האמין שיוכל ללמוד תורה, כי הרגיש שליבו אטום כמו אבן, ואז ראה אבן שנוצרו בה חריצים יפים.
"מי הצליח ליצור את הצורות היפות באבן?" שאל.
ענו לו הרועים: "טיפות המים שירדו במשך שנים בהתמדה".
אמר רבי עקיבא: "כשם שטיפות המים יכלו לחדור לאבן, דיברי התורה שנמשלה למים בוודאי יחדרו לליבי אם אשנן שוב ושוב".
באותו רגע נפלה בי הבנה, עם אמונה גדולה שהפכה לידיעה:
פעמים רבות התפילה נראית בעיני כ'סתם מילים':
האם מישהו שומע?
למה הדברים אינם כמו שאני רוצה?
למה אני מבקשת ואין תשובה?
אבל האמת שלמילים ולתפילה יש יכולת לעשות שינויים לטובה. לכל תפילה יש משמעות, לכל התחזקות, לכל דבר רוחני יש משמעות אדירה.
אנחנו לא יודעים עד כמה.
נמשיך, נתפלל מתוך אמונה גדולה שהתפילות מתקבלות באהבה ורחמים ושום תפילה לא חוזרת ריקם!
זה קצת קשה לשבת ולהתפלל כל הזמן, אפשר למלמל תפילה בכל מקום
התפילה מחוללת ישועות,
והעובדה שאנו לא רואים מיד עד כמה כל התחזקות וכל מילה ופסוק ואמונה ופרק מסייעים -
היא זו שמונעת מאיתנו למלמל כל היום תפילה ולהיות מחוברים כל היום לתהילים,
אבל האמת היא שהעולם משתוקק יותר מתמיד לתפילות שלנו.
בואו נתפלל מתוך אמונה גדולה שהטוב יגיע, והוא יגיע.
כי בורא עולם הוא האבא שלנו הוא כל יכול, הוא מצפה לתפילות שלנו כדי לזכות אותנו בניסים וישועות.
יהי חסדך עלינו כאשר ייחלנו לך,
לא נחדל לייחל, להאמין ולבקש.
הבורא רוצה את הלב שלנו, את התקווה שלנו ואת הנאמנות שלנו.
כשתבוא הגאולה יתכן ונראה עד כמה התפילה שלנו פעלה ישועות - ונשמח.
עכשיו זה הזמן לבקש בלי להפסיק, מתוך אמונה שהתפילות מתקבלות כולן ופועלות לקדם את הגאולה.
קברו של הצדיק נמצא כידוע בסמוך לציונם של התנאים ושל השל"ה. האווירה שם מלאה באמונה שהכל יהיה בסדר.
מסביב למתחם ששופץ לפני מספר שנים, יש שלטים שמספרים בכמה מילים את הסיפור של האיש הגדול שכתב כל כך הרבה ספרים עמוקים ובה בעת כרופא טיפל ועזר לכול מי שצריך, עשירים כעניים.
בחוץ יש כיור יפהפה עשוי מאבן, היום הבחנתי בשקעים שנוצרו בו בגלל המים.
נזכרתי בסיפור על רבי עקיבא שהיה רועה צאן ולא האמין שיוכל ללמוד תורה, כי הרגיש שליבו אטום כמו אבן, ואז ראה אבן שנוצרו בה חריצים יפים.
"מי הצליח ליצור את הצורות היפות באבן?" שאל.
ענו לו הרועים: "טיפות המים שירדו במשך שנים בהתמדה".
אמר רבי עקיבא: "כשם שטיפות המים יכלו לחדור לאבן, דיברי התורה שנמשלה למים בוודאי יחדרו לליבי אם אשנן שוב ושוב".
באותו רגע נפלה בי הבנה, עם אמונה גדולה שהפכה לידיעה:
פעמים רבות התפילה נראית בעיני כ'סתם מילים':
האם מישהו שומע?
למה הדברים אינם כמו שאני רוצה?
למה אני מבקשת ואין תשובה?
אבל האמת שלמילים ולתפילה יש יכולת לעשות שינויים לטובה. לכל תפילה יש משמעות, לכל התחזקות, לכל דבר רוחני יש משמעות אדירה.
אנחנו לא יודעים עד כמה.
נמשיך, נתפלל מתוך אמונה גדולה שהתפילות מתקבלות באהבה ורחמים ושום תפילה לא חוזרת ריקם!
זה קצת קשה לשבת ולהתפלל כל הזמן, אפשר למלמל תפילה בכל מקום
התפילה מחוללת ישועות,
והעובדה שאנו לא רואים מיד עד כמה כל התחזקות וכל מילה ופסוק ואמונה ופרק מסייעים -
היא זו שמונעת מאיתנו למלמל כל היום תפילה ולהיות מחוברים כל היום לתהילים,
אבל האמת היא שהעולם משתוקק יותר מתמיד לתפילות שלנו.
בואו נתפלל מתוך אמונה גדולה שהטוב יגיע, והוא יגיע.
כי בורא עולם הוא האבא שלנו הוא כל יכול, הוא מצפה לתפילות שלנו כדי לזכות אותנו בניסים וישועות.
יהי חסדך עלינו כאשר ייחלנו לך,
לא נחדל לייחל, להאמין ולבקש.
הבורא רוצה את הלב שלנו, את התקווה שלנו ואת הנאמנות שלנו.
כשתבוא הגאולה יתכן ונראה עד כמה התפילה שלנו פעלה ישועות - ונשמח.
עכשיו זה הזמן לבקש בלי להפסיק, מתוך אמונה שהתפילות מתקבלות כולן ופועלות לקדם את הגאולה.
הנושאים החמים