דרוש מידע חרדה ממחלות. מה עושים?

• הוסף לסימניות
מחזיקה לך אצבעות!
אין לי צל ספק שזה מחוסר ידיעה
אבל לפחות שגם אחרים יידעו.
הביטוי הזה הוא בעצם מסמן על צליבה של שני אצבעות והוא בא להחליף את המילה אני אתפלל עליך רק שאצל הנוצרים מתכונים אני אצטלב ח''ו.
מחוסר ידיעה זה לפעמים נכנס לציבור שלנו וזה ממש צורם.

• הוסף לסימניות
בלת''ק חלקי.
מניסיון אישי, לא בדיוק אותו מקרה אבל סגנון דומה, נמנעתי הרבה זמן מללכת לטיפול.
בהתחלה לא חשבתי שזה כזה רציני ומצריך בדיקה, ואחר כך היה יחסית שקט כי הייתי עסוקה.
ופתאום קלטתי שבזמנים שאני קצת פחות עמוסה מהרגיל ויש לי זמן, אז זה חונק אותך!
וכל הדיבורים ההגיוניים, וה' משגיח ושומר וכו', חיזקו אותי מאוד אבל לא מנעו לחלוטין את הבעיה.
אז לקח עוד קצת זמן אבל בסוף הלכתי לטיפול.
אני לא אגיד לך שזה היה טיפול שניים, כי זה יהיה שקר.
אבל הלכתי בערך 7-8 פעמים עד שהרגשתי שאני מספיק בטוחה להתמודד לבד עם הכלים שקבלתי.
ועכשיו ההיגיון גם עוזר לי לנהל את עצמי בכאלו מקרים.
ממליצה לך בחום לעשות את זה גם!
אם תגיעי לאחת מומחית ומוצלחת את בס''ד לא תתחרטי שעשית את זה!

• הוסף לסימניות
אמונה פשוטה. להתחזק בזה ,זו עבודה, ואפשר להתקדם עוד ועוד
לקרא ולשמוע את הרב בידרמן שליט"א, הרב יגאל כהן שליט"א, כל אחת למה שמתחברת.
וזו המתנה הכי טובה לחיים,
בלעדיה לא יודעת איך שורדים.

ובפן הרפואי-
שמעתי מרופא בכיר בתחום- שהגוף של כולנו מייצר כל הזמן "גידולים, שונים,
אלא שהמערכת החיסונית מתגברת ומחסלת אותם.והאדם אפילו לא יודע מכך. על ניסך שבכל יום עימנו.
חבל לחשוש ולהפסיד את החיים היפים.
הרופאים אומרים איזה בדיקות סקר לעשות ובאילו גילאים, מעבר לכך- חבל לסבול כאבים נפשיים שהם גרועים מכאבים פיזיים.

• הוסף לסימניות
הפחד מ'הסיטואציה המפחידה' גדול לעיתים מ'הסיטואציה' עצמה.
מאז שאני זוכר, אשתי (כמו הרבה נשים) פחדה פחד מות מ'המחלה', עד שהמחלה דפקה על דלתנו...
ואז גילנו יחדיו, שהקושי של ההתמודדות עם המחלה, רחוק מאוד מהפחד מ'הגוש השחור' הלא נודע, שחששנו ממנו כל השנים.
מה שהביא אותנו למסקנא, "שהפחד מהפחד, גדול מהפחד עצמו",
לכן טיפ קטן שלי ל'אדם החרד' תנשום עמוק, ותשנן לעצמך, שהפחד מהסיטואציה, קשה מהסיטואציה עצמה, ובמציאות כשמגיע קושי או אתגר, אנחנו מתמודדים אתו, כמו כל דבר בחיים, עם אמונה, ונשימה עמוקה...
כל מילה!

• הוסף לסימניות
כדור ציפרלקס אחד ליום יעשה את העבודה מעולה-
ללא תופעות לואי
רופא משפחה מספיק לעניין
סליחה. אבל זה כבר מצחיק.
למה להציע בלי להכיר (!!!!) כדורים כאילו זה משחק...
במידת הצורך אם יפגע לה גם בשמחה ובתפקוד משמעותי תמליצו לה ללכת לרופא כי יש מה לשקול.
לא כל מצב רגשי ונפשי מיתרגם מיד לכדורים.
חבל על זה.

• הוסף לסימניות
CBT/TAT ואם לא עוזר, פסיכיאטר. לא ביג דיל.
רפואה שלמה!

• הוסף לסימניות
בלת"ק
יש לי חברה שסובלת מזה גם וזה דבר שמאוד יכול להפריע לתפקוד.
יש לה מזל שהיא חושבת שאני רופאה וכמה פעמים ביום היא שולחת לי תמונות של פצעים ועקיצות שהיא מגלה על העור, וכשאני אומרת לה שאין מה לדאוג, היא בד"כ מקבלת את זה.
אני מאוד ממליצה לגשת לטיפול כדי לשפר את איכות החיים שלך.

• הוסף לסימניות
סליחה. אבל זה כבר מצחיק.
למה להציע בלי להכיר (!!!!) כדורים כאילו זה משחק...
במידת הצורך אם יפגע לה גם בשמחה ובתפקוד משמעותי תמליצו לה ללכת לרופא כי יש מה לשקול.
לא כל מצב רגשי ונפשי מיתרגם מיד לכדורים.
חבל על זה.
תבדקי בגוגל כמה הכדור הזה נמכר.. כמעט כמו אקמול....
ואם הוא עוזר או משהו קליל אחר כמו רגיעון אז למה לא?
הסבל הוא סבל גם אם אין פצע או חום...

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
אם זה עוזר - לדעתי צריכה להיות 'נוסחה' של "מתי הולכים לרופא":
1. כשיש תסמין חריג מאוד, משהו ממש לא שגרתי ולא נורמאלי
2. כשיש תסמין שגרתי שמתמשך הרבה זמן ולא עובר

כל מה שלא נכנס לאחת משתי ההגדרות האלו - אז "נחכה ונראה, אם לא יעבור תוך שבוע-שבועיים נלך לבדוק"...

• הוסף לסימניות
מסכימה מאד .מילוני אנשים בעולם לוקחים ציפרלקס והוא עושה עבודה מעולה .הוא מעלה את רמות הסרוטונין במוח .הוא לא משנה את המחשבות שלנו אבל הוא מרחיק את החרדה .
כדור ציפרלקס אחד ליום יעשה את העבודה מעולה-
ללא תופעות לואי
רופא משפחה מספיק לעניין

• הוסף לסימניות
נראה לי שיש לי חרדה ממחלות.
כל פצע חדש, כל כאב מקפיצים לי את הלב ואותי לרופא.
עושה מלא בדיקות ועדיין, יש כל כך הרבה סוגים שזה לא עוזר...
כבר מתביישת ללכת לרופא משפחה לשאול אותו שוב ושוב.
וד"ר גוגל רק מוסיף נפט למדורה.

אני לא יודעת אם הבעיה שאני עוקבת אחרי כל שינוי בגוף או שאני מתייחסת לכל פצע ברצינות. רק לי גדלים פצעים בכל מיני מקומות?? או שאנשים פשוט מתעלמים?

יש כל כך הרבה סיפורים על ההוא שכאב לו הרגל ובסוף זה היה סרטן והוא נפטר, או ההוא שהיה לו פצע בפה ובסוף זה היה סרטן בפה ואם היו מגלים את זה בזמן היה סיכוי אבל...
ויש גם את הצעירים שקורסים פתאום מדום לב ה' ישמור...

מה עושים?? למישהו יש עצה מעשית? אני משתגעת מזה... :cry::cry::cry:
קוראים לזה מחשבות טורדניות ..ברגע שזה מפריע לך לתפקד ..כבר לא נהנת מדברים שפעו אהבת לעשות או להיות .מחליפה חרדה בחרדה ..נרגעת מהראשונה כי הרופא הרגיע עד לפעם הבאה ?זה הזמן לטיפול תרופתי שוט ושגרתי שגם רופא משפחה היום נותן ..

• הוסף לסימניות
ואז מה ?כדור לתפקוד בלוטת התריס לא לוקחים כל החיים ?הסבל הזה של החרדות משפיע ככ על בן הזוג ועל הילדים ..כמה שיותר להפטר מזה ומהר
אם אפשר בלי להתמכר....למה לא הכדורים האלו לא הכי בריאים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה