דרוש מידע חרדות / קושי חברתי ומה שזה לא יהיה - אני צריכה המלצות על מאבחנים בדחיפות

• פותח הנושא hds
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ילדה מתוקה בת 8,
עם קושי חברתי (חרדה חברתית?!) וחרדות נוספות מהחיים ובכלל. - פחד ממחלות ופחד מגנבים וחרקים ועוד כמה...
קצת מעבר לנורמלי.
אני צריכה בדחיפות מאבחן/נת מומלצים וזמינים אבל לא מקובעים
אני תמהה האם בימינו כל בעיה מגדירה את המתוקים האלו על רצף תקשורת? או שכל המאבחנים מכווני רצף? - אני לא מתנגדת לקבל את הסל שמצטרף לאבחון, אבל לפני הכל אני רוצה להבין איך אפשר לעזור לילדה שלי. לכן אני רוצה מאבחן טוב עם ראש פתוח.

עדיף לכאלה עם הסדר של מכבי. אבל הזמינות חשובה יותר.
אודה לכל מי שיכול לכוון אותי מנסיון.

• הוסף לסימניות
אולי עדנה גלבוע תוכל לעזור לך
אנחנו עכשיו באמצע טיפול אצלה לילדה בת 6 , לקראת סיום
שליחה מדהימה מדהימה!
כדאי לך לדבר איתה ישירות לשמוע אם תוכל לעזור
עדנה- 0528555902
מזכירה - 039522877

יש לה המון ניסיון (כ-50 שנה)
עובדת עם קופות חולים כולל מכבי
יחסית זמינה כי אחרי האיבחון שלה הרבה ממשיכות לטפל אצל תלמידות שלה, אני התעקשתי לטפל אצלה והסכימה.
ולמה חרדות זה על הרצף??? יכולות להיות סיבות רבות אחרות

הרבה נחת וסיעתא דשמיא

• הוסף לסימניות
תודה על התגובה -

מה התחום של עדנה גלבוע - פסיכולוגית?

השאלה היא לא למה חרדות =רצף.
אני פשוט רוצה להגיע לאבחון טוב אני מנסה לברר כבר תקופה ורב התגובות שאני מקבלת - "זה אולי רצף תקשורת?" והתחושה היא שהרבה מהאבחונים נוטים לכך. ואולי בצדק למרות שזה לא נראה מקרה קלאסי של תקשורת.

• הוסף לסימניות
האמת שלא בדקתי את התעודות כי הגעתי דרך קופ"ח
בקופה מגיעים אליה לטיפול רגשי כך שאין צורך בשום איבחון..
בפועל היא לא מטפלת רגשית אלא עובדת על המח -CBT וכו'
אם נח לך את יכולה להשאיר פרטי התקשרות וואוכל לפרט לך יותר לגבי התהליך אצלינו/ISPOILER]

• הוסף לסימניות
השאלה היא לא למה חרדות =רצף.
אני פשוט רוצה להגיע לאבחון טוב אני מנסה לברר כבר תקופה ורב התגובות שאני מקבלת - "זה אולי רצף תקשורת?" והתחושה היא שהרבה מהאבחונים נוטים לכך. ואולי בצדק למרות שזה לא נראה מקרה קלאסי של תקשורת.
לדעתי, ולפי ההמלצות שקיבלתי עליה - היא הכתובת לאיבחון מדויק .
אבל היא לא זולה, עולה כ-600 ש"ח איבחון

• הוסף לסימניות
לדעתי, ולפי ההמלצות שקיבלתי עליה - היא הכתובת לאיבחון מדויק .
עדנה ממש אבל ממש לא הכתובת לאבחנה מבדלת!
אבחנה מבדלת עושים רק אצל פסיכיאטר
אבחנה מבדלת היא אבחנה שבודקת מה המקור המדויק של הקושי. במקרה הזה -האם החרדות נובעות מקושי בתקשורת או עומדות לעצמן או נובעות ממשהו אחר.

• הוסף לסימניות
אולי האשכול הזה יוכל לעזור לך באנשי מקצוע:
הוא אמנם מיועד לאבחנה של אוטיזם, אבל יש שם הרבה מידע.

• הוסף לסימניות
אבחנה מבדלת היא אבחנה שבודקת מה המקור המדויק של הקושי. במקרה הזה -האם החרדות נובעות מקושי בתקשורת או עומדות לעצמן או נובעות ממשהו אחר.
ראיתי את התמונה שונה ממך
ולא הבנתי למה חרדות חברתיות או אחרות אמורות להיות קשורות לבעיות תקשורת על הרצף.
את צודקת, שאם יש חשש אמיתי לבעית תקשורת וצרילך אבחנה מבדלת , באמת לא חושבת שזה התחום של עדנה. (אישית לא מבינה בזה )
אבל אם מדובר בבעיה אחרת , בתחום שעדנה מתעסקת, היא מאד מדויקת באבחנות שלה.
וטוב שזה כתוב בפורום פתוח ואנשים יכולים לדייק ולתקן :)

כי הגעתי אליה גם על רקע של בעיות תקשורת, אבל ללא חשש לאוטיזם וכו בכלל

• הוסף לסימניות
ולא הבנתי למה חרדות חברתיות או אחרות אמורות להיות קשורות לבעיות תקשורת על הרצף.
פותחת האשכול היא זו שהתייחסה לרצף, ולכן התייחסתי אליו גם אני.
חרדה היא כמעט חברת בת של הרצף... זה לשאלתך למה הוא קשור לעניין.
אני מניחה, מתוך דבריה, שזרקו לה אפשרות שזה המקור לבעיה.
לטיפול (אצל עדנה או אחרים) הולכים אחרי שיש אבחנה ברורה וסדירה, לא כשעדיין מרחפים באוויר.

• תודה
Reactions: hds
  • הוסף לסימניות
לטיפול (אצל עדנה או אחרים) הולכים אחרי שיש אבחנה ברורה וסדירה, לא כשעדיין מרחפים באוויר.
אן לפני שיש חשש כזה וצורך באיבחונים ;)
מבינה אותך
וטוב שנשמיע את 2 הדעות...

• הוסף לסימניות
אז יש לך כתובת של פסיכיאטר / נוירולוג מומחה?
שמעתי כמה שמות אבל התור מינימום לעוד חצי שנה.

תודה

• הוסף לסימניות
אז יש לך כתובת של פסיכיאטר / נוירולוג מומחה?
אני חושבת שכדאי לך להתייעץ עם תחיה פוזן בעזר מציון - לפעמים יש להם אפשרות לזרז תורים, והם גם ממליצים על איש מקצוע טוב ומתאים שמכוסה ע"י קופת המבוטח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה