הנשר הגדול
משתמש צעיר
- הוסף לסימניות
תרשו לי קצת לחרוג מהנושא אבל זה מאוד קשוראם אין לנו איך לקרב אותם אז לפחות נתפלל עליהם ונרגיש קשר עמוק אליהם
בפגישה של החזו"א עם בן גוריון הוא משל לו את משל העגלה הריקה והמלאה וביאר שהכונה שהם צריכים להתגמש מאחר שאנו מחויבים למשהו בלי יכולת לשנות ושהם צריכים לתת כבוד למסורת בת אלפי השנים שלנו שכבר התגבשה ולא משהו חדש שניתן לשינוי כל רגע
עוד הוספה היתה שם זה שהשיח בנינו כל כך שונה שדברים שהם מגדירים למהות חייהם אנחנו מגדירים ככרת
הנושא היה בפגישה איך החרדים והחילונים יסתדרו יחד וזה היה בתקופה שדנו על חוקי גיוס למיניהם
אם אני יפריט מה אני מבין מהפגישה זה ככה ישבו חרדי וחילוני במשרד ויעבדו או יעשו עסקים יחד או קניות במכולת יחד זה לא בעיה ואין בניהם שום התנגשות
כל הנושא קיים בכמה בחינות דבר ראשון זה שיש מקרים מתנגשים כמו גיוס שרוצים לעשות אותו כללי וכדומה וכל מיני נושאים מפלים בגלל אורח החיים שלנו שהם צריכים להתגמש כיון שאנחנו לא יכולים להתגמש
דבר שני זה יחסי חבירות בנינו שזה לא יכול להיות כי המושגים ותפיסות העולם כל כך שונות וזה הרחק משכן רע
דבר שלישי זה יחסי כבוד הדדי שהחזו"א ענה לבן גוריון על טענותיו בזה שהם לא עגלה ריקה שהבחורים שלהם מקיזים דמם במלחמות וכדומה ענה לו החזו"א שכשהוא שומע מכוניות נוסעות לים בשבת זה שורף לו בלב וכונתו הייתה למה שאני יכבד את אורח חייכם והערכים שעליהם אתם מושתתים גם עם יוצא מזה דברים טובים למיניהם אם אתם לא יכולים לכבד אותי ושאני רוצה אוירה של שבת אני שומע מכוניות והכונה היא שצריך לכבד אותם על הדברים הטובים שהם עושים אבל הם צריכים לכבד אותנו ורק ככה נוכל לחיות יחד ללא חבירות בנינו עם יחס של כבוד שכל אחד לא מפריע לשני
עוד דבר זה מה שאמר החזו"א לקרבם בעבותות אהבה עם נקשר את זה למה שאמר שהיחס בנינו מתחיל רק בדברים מתנגשים כמו גשר צר אז כוונתו היא שלא נתערב אחד לשני בחיים וגם לא ננסה להשפיע על אף אחד לחזור בתשובה כי זה מפריע לדו קיום בנינו רק מה שאנחנו צריכים לעשות זה במקרה שמישהו רוצה להתקרב הדרך היא קירוב בעבותות אהבה ושאנו עושים יהדות בפרהסיא לעשות בדרך שמושכת אחרים ליהדות ולגרום ליהדות להיות אור לחילונים שכולם מעצמם ירצו להתקרב ליהדות ואף על פי שנפסק שבדברים שבין אדם למקום, אם לא חזר בו בסתר, מכלימין אותו ברבים, ומפרסמין חטאו, ומחרפין אותו בפניו, מבזין ומקללין אותו עד שיחזור למוטב, כמו שעשו כל הנביאים בישראל היום צריך לקרב בעבותות אהבה וכך כתב שהיום לא מענישים חוטאים כיון שזה לא ישיג קירוב לעבודת השם ויגרום להתרחק מעבירות אלא יגרום ריחוק וכל שכן שלא מקימים דין מורידין ולא מעלין ובלשונו אז ביעור הרשעים היה גידרו של עולם, שהכול ידעו כי הדחת הדור מביא פורעניות לעולם ומביא דבר וחרב לעולם ובזמן ההעלם שנכרתה האמונה מדלת העם אין במעשה ההורדה גדר הפרצה שיהא ביניהם כמעשה אלימות, וכיון שכל עצמו לתקן, עלינו להחזירם בעבותות אהבה ולהעמידם בקרן אורה במה שידינו מגעת
לסיכום צריך לחיות איתם אבל לא ביחסי חבירות ולדעת שגם לנו יש זכויות שמגיעות לנו מדין כיון שאין אנו יכולים להתפשר על ערכינו ועל כולם להבין ולכבד זאת והיחס בנינו שיהיה יחס של כבוד הדדי ללא נסיונות לפגוע באורח החיים של הצד השני ואף אסור לנו להתנהג בגדרי חז"ל לפושעים רק לקרב אותם בעבותות אהבה שירצו להכיר את הצד שלנו ולחזור בתשובה
אמנם צריך לדעת שעלינו לעמול גם כן על מחיצות בדעתנו ובמציאות כדי שנוכל לחיות איתם ולא להיות מושפעים ולכן שאנו רואים דבר כזה של מחיצות עלינו לשמוח כל עוד זה לא פוגע בדו קיום חרדים וחילונים רק איזה יחס של נתק אז זה בסדר וטוב ועלינו לדעת שאם לא נגביה אנו את המחיצות אז הם יגביהו אותם אז דבר כזה אמור להביא אותנו גם כן לחשבון נפש איפה אנחנו לא בסדר ולא הגבהנו את המחיצות והעיקר שאנו רואים עין בעין כי לא יטוש השם עמו ונחלתו לא יעזוב וכמו שאמרים שאם היהודי לא עושה קידוש הגוי עושה הבדלה
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //