התייעצות חרדי? אז תגור בזבל!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש קשר.
חצי שייך למודיעין עילית וחצי שייך לבנימין. קל מאד לזהות לפי מסלול קו 11 ולפי הטיפוח..

בחשמונאים יש 2 שכונות
רמת מודיעין - דתי לאומי שייך למטה בנימין
גני מודיעין - חרדי ספרדי במשך 20 שנה הם היו משויכים לק.ס
ורק לפני כמה שנים אחרי מאבקים רבים הם עברו למטה בנימין
מענין, לא הכרתי.

• הוסף לסימניות
אותי מעניין מה קורה בעיר שלי, לאן הולך הכסף במקום למטרות שישמשו את כלל תושבי העיר. כסף הוא לא הכל בחיים אבל הוא יכול לתת מענה להרבה בעיות מובנות בעיר.
הכסף הולך לבריכה עירונית, שפתוח/סגור - מקורבים/לא מקורבים.

• הוסף לסימניות
לא נעים לכתוב...
יש כמה פרפריות שממש נקיות, חוץ חודש אב---

לי זה נראה אך ורק חינוך!
כמו שלא זורקים לכלוך בבית על הריצפה ככה לא ברחוב.
זבל יוצא מהבית בשקית  קשורה בלבד.
שקית זבל  בתוך הפח ולא ליד (לכן לרוב בן 5 לא יכול להוריד זבל, זה גרימת נזק ולכלוך לרבים!)

אבל כידוע יותר קל לקנות אתרוג ממהודר מלהכניס את הזבל לפח, זה יותר הרגשה נוצצת של צדיק גדול

• הוסף לסימניות
לא נעים לכתוב...

לי זה נראה אך ורק חינוך!
כמו שלא זורקים לכלוך בבית על הריצפה ככה לא ברחוב.
זבל יוצא מהבית בשקית  קשורה בלבד.
שקית זבל  בתוך הפח ולא ליד (לכן לרוב בן 5 לא יכול להוריד זבל, זה גרימת נזק ולכלוך לרבים!)

אבל כידוע יותר קל לקנות אתרוג ממהודר מלהכניס את הזבל לפח, זה יותר הרגשה נוצצת של צדיק גדול
אני זוכר שאחיות שלי בכיתה ג' או ד' קבלו מהבית ספר היה איזה שיעור על איכות הסביבה וניקיון וחברים טובים שלנו בבניין (פלג) מאוד התרעמו שמחנכים (בנות!!!) למשהו שהוא נושא חילוני ועוד ועוד לכן אני חושב שאנחנו כחרדים צריכים לחנך את ילדינו ולא לדאוג שהמערכת תעשה את זה כי המערכת רועדת מפחד לגעת בתכנית הלימודים שלא יקפצו הקיצוניים

• הוסף לסימניות
אני זוכר שאחיות שלי בכיתה ג' או ד' קבלו מהבית ספר היה איזה שיעור על איכות הסביבה וניקיון וחברים טובים שלנו בבניין (פלג) מאוד התרעמו שמחנכים (בנות!!!) למשהו שהוא נושא חילוני ועוד ועוד לכן אני חושב שאנחנו כחרדים צריכים לחנך את ילדינו ולא לדאוג שהמערכת תעשה את זה כי המערכת רועדת מפחד לגעת בתכנית הלימודים שלא יקפצו הקיצוניים
יש משהו ששכחנו בדור הזה.

אנחנו כהורים אמורים לחנך את הילדים שלנו, ולא להתלונן כל היום על המוסדות חינוך!!!
לכן כתבתי כמו שבבית לא זורקים לכלוך, זה אנחנו אמהות והאבות אמורים ללמד....

• הוסף לסימניות
לא נעים לכתוב...
זה לא נכון
לכי במוצ''ש לפארקים בתל אביב - יפו. ובכל עיר אחרת חילונית
לכי לחוף הים אחרי יום שברור שלא היו חרדים. (מוצ''ש מוצאי יום העצמאות וכו')
מלוכלך שם הרבה יותר מכל פארק חרדי.
רק מה? הייתי ביפו בשעה 2 בלילה במוצ''ש והיו שם מנקים שניקו את כל הפארק באמצע הלילה. לא תמצאי כ''כ הרבה מנקים במקומות חרדיים.
היית בפארק רעננה בזמן לא של חרדים? יש שם כמה מנקים שמסתובבים . אבל בחול המועד ובבין הזמנים הם לא שם .
כך שהבעיה היא לא בציבור אלא הניקיון אחריהם .

• הוסף לסימניות
זה לא נכון
לכי במוצ''ש לפארקים בתל אביב - יפו. ובכל עיר אחרת חילונית
לכי לחוף הים אחרי יום שברור שלא היו חרדים. (מוצ''ש מוצאי יום העצמאות וכו')
מלוכלך שם הרבה יותר מכל פארק חרדי.
רק מה? הייתי ביפו בשעה 2 בלילה במוצ''ש והיו שם מנקים שניקו את כל הפארק באמצע הלילה. לא תמצאי כ''כ הרבה מנקים במקומות חרדיים.
היית בפארק רעננה בזמן לא של חרדים? יש שם כמה מנקים שמסתובבים . אבל בחול המועד ובבין הזמנים הם לא שם .
כך שהבעיה היא לא בציבור אלא הניקיון אחריהם .
מזל שבבני ברק גרים חרדים, אחרת אפשר היה להאשים את החילונים בלכלוך שלה...

לא מענייןאותי ציבור חילוני, לא כתבתי שהציבור החרדי מלכלךיותר.
כתבתי על פרפריות  חרדיות שכל השנה מצוחצחות ובחודש  אב התושבים לא מוציאים את האף.
שני הצדדים חרדים. התושבים והתיירים.

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
זה מצחיק ומגוחך לשמוע שיש כאלו אנשים שחושבים שבני ברק היא עיר עם תקציב קטן.
כנראה הם חושבים שאם זאת עיר חרדית כנראה אין להם כסף (כי הרי רק החרדים הם עניים, לא ?)
תפקחו עיניים, תראו כמה מגדלי משרדים יש כאן בעיר בני ברק, איזה אזור מסחרי עצום, מז'בוטינסקי עד איפה שמתחיל תל אביב, עד הירקון. רוב מגדלי בסר, צמפיון ועוד ועוד.
העיר בני ברק היא אחד העיריות עם התקציב הכי גדול במדינה יחסית לתושבים שגרים שם.

ומה שכתבו שכל עיר חרדית נראית ככה. זה פשוט עלילה. זה לא נכון עובדתית
תסתובבו באשדוד (בכל הרובעים החרדיות) במודיעין עילית, בירושלים ובכל הערים
אפי' בשבתות שאי אפששר לנקות זה רחוק מאד מלהיראות כמו בני ברק, אבל באמצע שבוע זה יפה ונקי, ורק בני ברק משום מה נראית .... כמו שזה נראית... לצערנו...

כל התירוץ הזה של ילדים שהם מלכלכים, ובבני ברק יש הרבה ילדים. התירוץ הזה רלוונטי רק בשבת ורק לגבי הניקיון.
מה עם כל הימים בשבוע ? ומה עם כל התחזוקה של העיר שלא קשורה כלל וכלל לניקיון ?
למה כל המדרכון אמורות להיות שבורות ? כאילו שהילדים שוברים אותם ? כאילו שהילדים סודקים את כל הכבישים ?

בקיצור - חבל מאד שעירייה עם כל כך הרבה תקציבים מקצה כל כך מעט משאבים לתושבים.
אפשר לסכם שהאגף היחיד בעירייה שמתפקד כמו שצריך הוא - איך לא אגף ההכנסות - ארנונהג
מי שטוען את כל הטענות הנ"ל כנראה לא גר בב"ב או שהוא גר באזור מטופח במיוחד כמו גני טל וכדו'
המציאות של פחים באמצע המדרכות בקביעות לא קשור לילדים! המציאות של הררי זבל ליד הפחים שכנראה לא מספיקים... וכן שמונצעס שכל מיני תמהונים מוציאים לרחוב לא קשור לילדים! רכבים שחונים על המדרכות וגורמים להורים עם ילדים קטנים לרדת לכביש צר ומסוכן מחוסר ברירה כל זה קשור לעירייה שצריכה לטפל בזה בהקדם.

• הוסף לסימניות
הראש עיר שם חרדי, אז לא הצלחתי להבין למה הוא לא עושה כלום, אני הולך לשם לסבוב ומתחרט שישר שהגעתי לכזה מקום, מה יש בין בנין לבנין??? עוד בנין, והכל שם מגעיל, שוב, לא בהכל זה ככה אבל יש שכונות שמזבלה!!! למה הראש עיר לא עושה אם זה כלום?? ולא דיברתי עכשיו על הנזקים שזה גורם לאנשים, אבל מה הוא עושה חוץ מלתת דוחות על חניות??
לתת דוחות חניה זה מצוין כי אחרת אנשים עושים מה שרוצים חוסמים מדרכות צרות של ב"ב ומסכנים את שלום הציבור , זה נכון שצריך לטפל בנושא הנקיון דחוף אבל לא לזלזל בדבר אחד כן טוב שהעיריה עושה וחבל שהיא לא עושה זאת יותר כי הרכבים בב"ב שחושבים שהמדרכה שלהם זה זוועה.

• הוסף לסימניות
אולי להציף את העייריה בפניות? (ולאיים בפנייה לתקשורת - כמובן אך ורק באישור רב!!)
כשהכל מתועד קל יותר לעבוד

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לתת דוחות חניה זה מצוין כי אחרת אנשים עושים מה שרוצים חוסמים מדרכות צרות של ב"ב ומסכנים את שלום הציבור , זה נכון שצריך לטפל בנושא הנקיון דחוף אבל לא לזלזל בדבר אחד כן טוב שהעיריה עושה וחבל שהיא לא עושה זאת יותר כי הרכבים בב"ב שחושבים שהמדרכה שלהם זה זוועה.
ברור שזה טוב שנותנים דוחות ככה אין פקקים ככה אין בלגן אם משיאות וזה מונע מלא דברים, אבל אם אתה עושה משהו תעשה עד הסוף - אתה לא מסכים איתי?

• הוסף לסימניות
זה בכלל לא קשור לחרדים:
יש ערים ושכונות חילוניות במצב תחזוקה ירוד יותר(כמו תל אביב בת ים חולון ועוד בחלקים מסוימים), ויש שכונות חרדיות חדשות (כמו רמה ג' ד' או ה' בבית שמש, או מודיעין עילית ביתר עילית ירושלים חלקים מסויימים) שהן נקיות, מרווחות ומסודרות כיוון שנבנו בסטנדרטים חדשים ולפי חוק התכנון.
סתם נחיתות.
ברור שיש כאלה, וברור שיש כאלה, בסוף הנושא הוא כמה אינטרס יש לעירייה שהמצב יהיה טוב, בירושלים יש שכונות זוועתיות, כי חלק גדול ממשאבי העירייה מופנים לבניית פרויקט הכניסה לעיר החדשה, וכדו'
בבני ברק ושאר הערים החרדיות אין להם שום אינטרס כי לא אתה תקבע מי יהיה ראש העיר הבא, אלא רב.

• הוסף לסימניות
זה בכלל לא קשור לחרדים:
יש ערים ושכונות חילוניות במצב תחזוקה ירוד יותר(כמו תל אביב בת ים חולון ועוד בחלקים מסוימים), ויש שכונות חרדיות חדשות (כמו רמה ג' ד' או ה' בבית שמש, או מודיעין עילית ביתר עילית ירושלים חלקים מסויימים) שהן נקיות, מרווחות ומסודרות כיוון שנבנו בסטנדרטים חדשים ולפי חוק התכנון.
סתם נחיתות.
תסתובב בשכונות ותיקות בירושלים כולל בעיר העתיקה
הכל נקי, מטופח ומתוחזק
צודק שאין קשר לחרדים, יש קשר לשחיתות

• הוסף לסימניות
מזל שבבני ברק גרים חרדים, אחרת אפשר היה להאשים את החילונים בלכלוך שלה...

לא מענייןאותי ציבור חילוני, לא כתבתי שהציבור החרדי מלכלךיותר.
כתבתי על פרפריות  חרדיות שכל השנה מצוחצחות ובחודש  אב התושבים לא מוציאים את האף.
שני הצדדים חרדים. התושבים והתיירים.
זה קיים בכל מקום, מטבע האדם הוא מגיע לחופש, הוא מגיע לחופש גם מניקיון וסדר...

• הוסף לסימניות
לדעתי הכל פה עניין של סדר עדיפויות של הציבור אצליהם איכות חיים במקום הראשון ואצלינו סליחה אבל להביא ילדים זה במקום הראשון (לא לקחת קשה) וזה מתנגש עם סדר וניקיון כי גם אם תביא 1000 פועלים שזה לא הגיוני משום כיוון לנקות את העיר אחרי כל צהריים הגינות ייראו כמו מזבלה וכמובן גם המדרכות, ולכן גם אם היינו שמים במקום הראשון רצון לעיר יפה זה היה מצריך משאבים שכל עיר אחרת לא נצרכת לה אין מה לעשות זאת המציאות ותראו גם למשל שכונות של אנשים מבוגרים חוץ מהבניינים הישנים יותר נקי עד מתי? עד שבת כי ברגע שמגיעים הנכדים הם דואגים לעשות את כל המקום מזבלה (רמת אלחנן של לפני כמה שנים וגם רמת אהרון קצת)
זה שיש הרבה ילדים זה לא מצדיק בשום אופן אי חינוך לניקיון
זה תירוץ מצוין ...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה