התייעצות חרדי? אז תגור בזבל!

מצב
הנושא נעול.
בני ברק היא באמת מקום מזעזע בפער. גרתי שם חמש שנים אחרי החתונה ועפתי משם לאן שתישאני הרוח (ומה שהזוי זה שהרבה בני ברקים בטוחים שככה זה גם במקומות אחרים ולא מבינים מה הבעייה) העניין הוא שעד שלא יהיו בחירות אמיתיות לרווחת התושבים ולא יסתובבו ראשי ערים שבטוחים שכולם בכיס שלהם, לא יהיה שיפור אמיתי

באלעד יש בחירות (מכוערות להפליא...אבל זה כבר עניין אחר...) והעיר נקיה ומטופחת , כל ראש עיר חרד לנפשו שה5% שמצביעים בגלל ניקיון ותחזוקת העיר יצביעו למעומד המתחרה, מה שמכריע את הבחירות בקרב צמוד כמו באלעד.
הלוואי ואלעד ייתה נקיה
לכו לאחיסמך שזו שכונה חרדית פר אקסלנס ותראו מה ההבדלים.
בכל מקרה מי שעוד מאמין בפוליטיקאים שיהיה לו בהצלחה.
אם רק הייתם רואים איך תופרים מכרזים לכל המקורבים

בכל הערים החרדיות אין איכות חיים
הוספות בניה כל יומיים,ריבוי דיורין ,הרבה לכלוך
בסוף התשתיות קורסות מעומס לא מתוכנן מראש
אבל השכנות החרדיות בערים המעורבות נראות מצוין ונקיות ג"כ.
ולא מדובר על עיריות מאוד עשירות (לוד לדוג')

האמת שקראתי את האשכול בעניין רב.
גדלתי בבני ברק, כיום, אני לא שם [ההורים שלי כן]
אף פעם המצב לא היה כמו ברמת גן השכנה, אבל לא היה זוועה וסירחון כמו בשנים האחרונות [זוכר מקרה אחד של שביתה אצל פרנקטהל שהיה סירחון כללי]
ההורים שלי שפעם אהבו את המקום, היום ממש סובלים ממנו.
הבני ברקים לא יותר מלוכלכים מאשר הירושלמים או אחרים, זה עניין של אלמלא מוראה של מלכות,
אין קנסות ואכיפה, יש שוחד לעברות בניה וחניה, אז המקום מלוכלך ולאנשים כבר אין עניין לשמור
אני ממש זוכר מילדותי איך פירקו למישהו "סוכה" על ברזלים שהוא בנה באמת רק לסוכות ולא עזר לו שום התחננויות
להיזכר בזה היום ולחייך בעצב.
זה הסיבה שירושלים שונה, אנשים יודעים שלכל חריגה יכול להיות מחיר, ועל לכלוך יכולים לשלם.
השינוי חייב לבוא מלמעלה, והוא לא צפוי כ"כ מהר כמו שהאריכו פה. חבל.
גם אני חושבת ככה
גרה כבר הרבה שנים בבני ברק ולאחרונה נהיה ממש נורא
חושבת שגם לכל הפינוי-בינוי/שכונות חדשות יש השפעה רבה
זה הוסיף המון תושבים, צפיפות, פסולת בנייה וכו בלי תשתית מתאימה

מי שרוצה לראות הזיה בהתגלמותה, מוזמן ללכת לשטח שמאחורי רחוב גניחובסקי
היציאה האחורית של בית חנוך, איפה שהיה פעם הבילונה
העירייה נתנה שם הקצאה למוסדות אבל שכחה שילדים לא יכולים לעוף באויר
וצריכים לעבור בדרך נוראית שאין לי מילים לתאר
ואחרי הגשם השבוע אתם יכולים רק לדמיין איך זה נראה
שלוליות ענקיות, ביצות, ערימות זבל, מלא רכבים ישנים, ערימות של ברזלים, פיגומים.. ובין לבין אוטובוסים ומשאיות נוסעות והילדים הולכים בינהם
פשוט אין מילים לתאר
והנקודה הכי בעייתית זה שאף אחד לא מופתע :(

מבחינה מעשית
אולי כדאי כאן באשכול להעלות תלונות ספציפייות הטעונות שיפור
ככל שהאשכול יצבור תאוצה, העירייה תהיה חייבת לתת מענה ופתרון

אני אתחיל,
ברחוב בר אילן בשיכון ה' הציבו מיגונית
המטרה מצויינת
תוך כמה דקות מרגע הנחתה הגיעו בחורים ופרצו את הנעילה
אין צורך בכלל לאמר עד כמה הסכנה גדולה
ילד ננעל בכזה מקום
או אנשים מפוקפקים שישתמשו במיגונית למטרות לא טובות
הבנתי שהותקנו עוד ברחבי העיר
דורש טיפול מיידי

אצלנו, (עיר לא חרדית שגרים בה חרדים) כדי לבנות עברתי תהליך מטורף של שמונה שנות הוצאת אישורים.
וכל חריגה הכי מינימלית דרשה אישור או פירוק הבניה (כמובן שלא העזתי לחרוג)
מה קורה בב"ב?
איש הישר בעיניו יעשה...
פלא שהעיר נראית כמו שהיא נראית.
מעבר לכך שפעם זה לא היה כך. עד לפני שלושים שנה הייתי בני ברקית, העיר לא היתה נראית כפי שהיא נראית היום, ריבוי האוכלוסיה, לצד בניה שלא נגמרת לצד תשתיות לקויות מוביל לתוצאה אחת.

מה תכלס' ?
לשחרר קיטור זה נחמד .
יש דרך לשפר את העיר הזאת ?
אולי לפתוח קבוצה שיתעדו ויעלו מפגעים?
וזה יעזור?...
שנים של הזנחה לא נגמרים בזה, צריך משהו מהשורש, והשאלה היא מה,
אבל באמת אני בתור אחת מעיר אחרת ממש לא קורץ לי להגיע אל העיר הזאת אך ורק מהסיבות הנ"ל

באופן כללי מאז ומתמיד היה מוסכם אצל ציבור שומ"ת שכל החלטה ציבורית שאינה נחלת הפרט, חייבת להיות מוכרעת ע"י הרבנים,
זו הסיבה שבכל השנים היה כח פרלמנטרי חזק לחרדים בכנסת ובעיריות, הם היו תמיד באים בכח מאוחד מול רסיסי מפלגות שעשויים מאנשים שכל אחד אחראי לקבל החלטות על עצמו,
אין מצווה להאמין לכל מה שמספרים לך
מותר לפקוח קצת עיניים לאינטרסים של אלו שמספרים את זה
(או שאתה שייך לחוג שהרוויח יותר מהמצב פעם...)

אולי במקום ל... בואו נרים את הכפפה ונתחיל למנות כאן כשלים שיש בעיר אולי מישהו יראה את זה
באזור שלי רמת אהרן כל מקמות החניה ברחוב הפכו למחסנים ע"ג נגררים יש חברת הפקה שיש להם שלושה נגררים ברחוב יצחק מאיר הכהן ומשם הם מנהלים את כל החברה שלהם בלי לשלם שקל על אחסנה
וכן ברחוב סורוצקין יש את החנות אופניים שחוץ ממה שהוא השתלט על חלק מהמדרכה ( בשיתוף ביה"כ וואסלוי והמספרה שיש שם )הוא גם משתמש באופן קבוע במקומות החניה ממול לחנות לאחסון הטרקטרונים שלו
כל מילה!!!!!!!!!!!!!

ואני חושבת שכל אמא שהבן שלה זורק את העטיפה על הרצפה במקום לפח האשפה, וכל בחור שמפצח גרעינים על הרצפה יקבלו קנס של 500 ש"ח, וכל דרדק ששם את שקית הזבל על הרצפה במקום לטמון, הוריו יקבלו קנס, העיר תהייה נוצצת!! פתאום תגלו שזה לא קשור, לא לראש העיר הנוכחי ולא לקודם, זה קשור לחינוך!
לא יתכן שחצי שעה אחרי שניקו גינה היא כבר מלוכלכת ומסריחה כאילו מעולם לא נוקתה!
העיר לא תהיה נוצצת אם העירייה תמשיך בצורה הזאת נא להפסיק להאשים את הילדים או את הוריהם כנראה אתם גרים בעיר אחרת ולכן אתם לא מבינים את הענין והמצב.. עכברים זה גם ילדים? ביוב מידי פעם שעולה זה גם ילדים? תפסיקו.

ברור אבל שהבעיה השורשית זה עצם העניין שהחרדים לא מסוגלים לעבור לגור בפרפרייה ובונים עוד ועוד יחידות שנבנות בלי חשבון ובלי דין ודיין. המצב בבני ברק זוועה מכל התוספות בנייה וגם ביתר עילית צועדת לשם בצעדי ענק! וכשיש כ"כ הרבה אנשים והתשתיות של העיר לא מתוכננות לכך, הכל קורס. הביוב, אין חניות, (וזה בלי העניין שעל כל מגרש חנייה מניחים קראוון..) אין מספיק גינות ציבוריות ומה שיש מפוצץ בטירוף והבלאי במתקנים וכד' הוא גבוה מאד הכבישים מלאים והכל פקוק בהגזמה, יש מחסור במוסדו לימוד וגנים עירוניים והכל בקריסה.
ביום שחרדים יתחילו לעבור בכמויות גדולות לאיזורים קצת יותר רחוקים (ואני מדבר על קהילות מגובשות וגדולות שיכולים ליישב אלפי משפחות בכמה שנים) ויבינו שלא חייבים לגור רק בבני ברק/ירושליים/ביתר העסק יתחיל קצת להתאזן.

העיר לא תהיה נוצצת אם העירייה תמשיך בצורה הזאת נא להפסיק להאשים את הילדים או את הוריהם כנראה אתם גרים בעיר אחרת ולכן אתם לא מבינים את הענין והמצב.. עכברים זה גם ילדים? ביוב מידי פעם שעולה זה גם ילדים? תפסיקו.
מאיפה החלטתם שאני לא גרה בעיר? אני גרה בעיר, וגרה מעל גינה. ומה שאני רואה מהבית הוא מחריד!!
יתכן ויש מקום להגברת הניקיון בעיר, אבל, אין סיכוי בעולם, גם אם ינקו את הגינות פעמיים ביום שהעיר תהייה נקיה בלי חינוך מינימלי של מבוגרים וילדים כאחד! לא עובר חצי שעה מאז שניקו את הגינה שרואים עטיפות/ שאריות אוכל / קליפות פיצוחים שאנשים זורקים - לא שעפות ברוח!!!

מאיפה החלטתם שאני לא גרה בעיר? אני גרה בעיר, וגרה מעל גינה. ומה שאני רואה מהבית הוא מחריד!!
יתכן ויש מקום להגברת הניקיון בעיר, אבל, אין סיכוי בעולם, גם אם ינקו את הגינות פעמיים ביום שהעיר תהייה נקיה בלי חינוך מינימלי של מבוגרים וילדים כאחד! לא עובר חצי שעה מאז שניקו את הגינה שרואים עטיפות/ שאריות אוכל / קליפות פיצוחים שאנשים זורקים - לא שעפות ברוח!!!
אשפה בגינה זה דבר רע!
אבל זה נטו חינוך, בעיר שהמוטו הוא "שלי שלי ושלך שלי" אין מה לעשות עם זה.

הבעיה זה התשתיות שגוררות מפגעי תבוראה של עולם שלישי,
בשבת שבעברה במרכז העיר:
בלילה חולדות בגודל של חתולי רחוב..פחד אלוקים
בבוקר ביוב זורם ברחובות מפגע ראשון במעלה א.ב של תחזוקת תשתיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה