התייעצות חרדי? אז תגור בזבל!

מצב
הנושא נעול.
סתם באופן כללי, לדעתי איכות חיים זה "בראש", כלומר יכול להיות מישהו בבני ברק שמרגיש שהחיים שלו הכי איכותיים לא רק מבחינה רוחנית גם מבחינה גשמית (שמח בחלקו), ויכול להיות מישהו שחי בסביון ומרגיש שאין לו שום איכות חיים כי יש איזה עלה יבש על המדרכה.
השמח בחלקו בבני ברק לא ממציא שיש לו איכות חיים
הוא כן יכול להתמקד ולשמוח בדברים אחרים שיש לו .

נכון יכול להיות יותר טוב, אבל יחסית ללפני 100 שנה, היום יש הרבה יותר "איכות חיים".
זה נכון מאוד
לברון רוטשילד היה עגלה בלי בולמי זעזועים ובלי מיזוג עם 6 סוסים
והוא בטח חש על גג העולם
אם מבט ללפני 100 שנה זה המדד שלך אז מובטח לך חיוך ענק בכל רגע .

רעיון מצויין
נוער השוליים הולך ומתרבה,אפשר לעשות איתם פלאות
במקומם מביאים בני מיעוטים שבהמות זה מילה יפה בשבילם
נוהגים בטרקטורונים לתוך הגינות ומתנהגים בבריונות מפחידה
רעיון נפלא
גם ככה הדימוי העצמי והכבוד האישי בשפל, בואו נהרוג אותם סופית!
אולי שיסתובבו עם טלאי ”אני נער שוליים יושב ברזלים”

התכבדי בבקשה להציע הצעות שרק אם את ההית מוכנה לבצע אותם - תנדבי לאחרים

או כמו שההורים הירושלמיים?
לא יכולה שלא להיזכר,
הלכתי ברחוב, ילדה הלכה לפני, גמרה את האיגלו וזרקה לרצפה,
אמרי לה: חמודה, נפל, לך.
בלי להתבלבל- היא מחזירה לי: כן, אני יודעת.
(לא בבני ברק....)
נכון שהערים החרדיות, והעיריות והכל-
אבל לכו לערים חילוניות מטופחות,
ותשוו בין כלל העיר לשכונות החרדיות שבה,
זה לפחות 50% מהעבודה.
כשאני מגיעה לתחנת אוטובוס בבני ברק, ואין שם פח (כן, כן, מחדל חמור מצד ה-עי-ר-י-ה!)
- אני אקח את הזבל שלי עד הבית. ולא אזרוק על הרצפה. מסתבר שהרוב לא.
יש גם הבדל ענק בכמות האנשים המאכלסים רחוב בשכונה חילונית לכמות שיש בשכונה חרדית

יש גם הבדל ענק בכמות האנשים המאכלסים רחוב בשכונה חילונית לכמות שיש בשכונה חרדית
לא נכון.
יש בהרבה אזורים חילוניים מגדלי מגורים עם 20 קומות ומעלה, לדוגמא: אם המושבות בפתח תקווה.

בשורה התחתונה כשעיר בנויה על תילה ומתוחזקת באופן יומיומי זה גורם לה להיראות טוב יותר ⬅️ עיר שנראית טוב יותר גורמת לאנשים בה פחות ללכלך ⬅️ למחרת מנקים שוב והעיר יפה ונקיה ⬅️ אנשים מסתובבים ויש קצת לכלוכים ⬅️ עובדי העיריה מנקים .......וחוזר חלילה.

ואם תגידו שזה תלוי אך ורק בתושבים אז אתן דוגמא נוספת: בירושלים בחול המועד יש עשרות אלפי אנשים שמסתובבים ברחובות ואוכלים ומלכלכים ונשפך להם ונפל להם וכו', ולמחרת בבוקר העיר נקיה.

בבני ברק אין כזאת כמות תיירים והעיר מלוכלכת מאד (לפחות ברחוב שלי) גם בערב החג.

הכול נכון
השאלה אם אתה היית רה"ע של ב"ב, עם התקציב היחסית קטן, עם ההוצאות המחויבות הגדולות שלה שאין בכל עיר (מסיבות שונות), עם הצפיפות ריבוי הילודה התשתיות והתנאים המקוריים שלה, ועם עוד שלל סיבות, האם העיר הייתה במצב שונה.
אני לא יודעת, אולי באמת מנהיגי העיר מזניחים מעצלות וחוסר דאגה, אבל אולי יש אילוצים.
זה מזכיר לי את כל אלו שבטוחים שאם מישהו אחר היה רה"מ כבר מזמן חמאס היה גמור ולא מבינים שגם כשאתה הכי מוכשר ומוצלח זה רק לדעת איך להתנהל טוב במסגרת הנתונים.
הקטן יחסית?
עיריית בני ברק נחשבת לעירייה מאד עשירה!
אני ממליץ לעקוב אחרי דברים שמפרסם מידי פעם חבר מועצת העיר יעקב וידר מהליכוד, שאמנם הוא לא מהברנז'ה, אבל הוא חושף דברים מרתיחים ביותר על התנהלותה התקציבית של עיריית בני ברק, על השחיתות החוגגת, ועל סכומי עתק שנעלמים תחת קריטריונים מוזרים להפליא (כמו כיבוד לראש העיר - סכום של עשרות אלפי ש"ח לשנה)

הקטן יחסית?
אני ממליץ לעקוב אחרי דברים שמפרסם מידי פעם חבר מועצת העיר יעקב וידר מהליכוד, שאמנם הוא לא מהברנז'ה, אבל הוא חושף דברים מרתיחים ביותר על התנהלותה התקציבית של עיריית בני ברק, על השחיתות החוגגת, ועל סכומי עתק שנעלמים תחת קריטריונים מוזרים להפליא (כמו כיבוד לראש העיר - סכום של עשרות אלפי ש"ח לשנה)
776,000 שקל .

אפשר לחשוב. בירושלים אפשר להיתקע שעה בפקקים בתוך העיר (כמובן קשה עכשיו הקלה אחר כך, עוד 100 שנה) בבני ברק לפחות רוב העיר הרבה יותר נגישה ברגל.
קצת קשה ללכת כשמזיעים.. גם כשזה קרוב
סתם להשוואה שכונת רמות בירושלים יותר גדולה בשטח מכול ב"ב!! כולל כל המגדלים והאזורים החדשים

אגב נתון מעניין נוסף עיריית ב"ב זו העירייה היחידה שגם מקבלת מליארדים מארנונה וגם מענקי השלמה ממשרד הפנים... בגלל שרוב התושבים זכאים להנחה אז משרד הפנים משלים

אשמח לעצתכם בבקשה..
קצת נמאס לי מזה שאני גר בבני ברק והכל פה כלכך מזוהם ולא מתוחזק כראוי.
מה, זה שאני חרדי אומר בהכרח שאני מוכן לחיות בזבל ?
למה אצל חילונים הכל מלבלב, יפה ומשופץ?
מרגיש פה כמו חיים בעזה.
לפני כמה זמן לקחתי את הילדה לגן ובאמצע הדרך היא "עפה" מהעגלה כתוצאה ממדרכה שבורה.
שלחתי כלכך הרבה מיילים לעירייה על שלל מחדלים שיש ברחבי השכונה שלי,
ביקשתי והתרעתי - ואף אחד לא עושה כלום.
חצי שנה בטרם האירוע של המדרכה, עצרתי את הניידת של הרובע והתרעתי בפניהם על המדרכה וצילמו והבטיחו...
אבל כמובן שלא קורה כלום!
אני בטוח שחילונים כבר מזמן היו עושים בלאגן ומרעידים את העירייה.
אבל בחברה שלנו משום מה מקבלים את זה בהבנה כאילו נועדנו לחיות בזבל ולקבל את זה באמונה.
יש מה לעשות ?!??
באמת מבאס שככה זה צריך להיות.
עצה קטנה לגבי הילדה ש'עפה' מהעגלה - פשוט לחגור אותה

לא נכון.
יש בהרבה אזורים חילוניים מגדלי מגורים עם 20 קומות ומעלה, לדוגמא: אם המושבות בפתח תקווה.

בשורה התחתונה כשעיר בנויה על תילה ומתוחזקת באופן יומיומי זה גורם לה להיראות טוב יותר ⬅️ עיר שנראית טוב יותר גורמת לאנשים בה פחות ללכלך ⬅️ למחרת מנקים שוב והעיר יפה ונקיה ⬅️ אנשים מסתובבים ויש קצת לכלוכים ⬅️ עובדי העיריה מנקים .......וחוזר חלילה.

ואם תגידו שזה תלוי אך ורק בתושבים אז אתן דוגמא נוספת: בירושלים בחול המועד יש עשרות אלפי אנשים שמסתובבים ברחובות ואוכלים ומלכלכים ונשפך להם ונפל להם וכו', ולמחרת בבוקר העיר נקיה.

בבני ברק אין כזאת כמות תיירים והעיר מלוכלכת מאד (לפחות ברחוב שלי) גם בערב החג.
בירושלים בערב פסח לדוגמא ברחוב נידח פינו זבל 3 פעמים ביממה לפני החג
כשבבני ברק יש רחובות שפינו אולי פעם אחת בשבוע לפני החג

רק קנסות
יגרמו לעיר להיות נקייה
המצב היום בבני ברק שקנסות לא מצליחות להרתיע כמעט כי כל מי שיש לו דודה שיש לה בת דודה שעבדה פעם בעירייה יכולה לבטל בקלות את הדוח
כך שזה לא כזה אפקטיבי

הקטן יחסית?
בנוגע לשורה האחרונה, מדובר בפופוליסטיות לשמה של וידר
כשמגישים תקציב, צריך להגיש אותו מאוזן, כלומר הסכום של ההכנסה וההוצאה צריך להיות מאוזן.
מכיוון שגובה ההכנסה וגם ההוצאה הוא משוער, אז תמיד רוצים לשמור קצת עודף
ברוב המקומות הפחות מסודרים, רושמים סעיפים בלי קשר למציאות, וכך זה מתאזן.
בעיריית בני ברק דווקא נהגו בהוגנות, ורשמו סעיפים יחסית מאוזנים גם להכנסה וגם להוצאה
והוסיפו סעיף פקטיבי שמשמש כרזרבה.
את הסעיף הזה אי אפשר להכניס במחלקו השונות (למרות שגם במחלקות יש בדר"כ סעיפים שנופחו מראש כדי שאפשר יהיה לנתב משם את הכסף לסעיפים הנצרכים), כי אז מנהל האגף ישתמש בה (ואם הוא לא ישתמש, אז זה יחשב שהוא לא ניצל את התקציב, ושהוא מנהל לא טוב)
ולכן מקובל במקרים מסוג זה להכניס את הסעיף במקום חסר משמעות, כמו כיבוד לראש העיר, כך שזה נמצא קרוב אליו.
בשביל לבדוק האם יש כאן שחיתות, לא מספיק לבדוק האם קיים סעיף של כיבוד או סעיף של משכורת לשוחט העיירה
אלא צריך לבדוק גם את הפרוטוקולים של הביצוע, ולראות האם אכן השתמשו בסעיף הזה או לא.
כמובן שהיה נכון לרשום סעיף רזרבה תקציבית, אבל הסעיף הזה לא קיים

וידר גם לא טורח להראות נתוני ביצוע משנים עברו, וזאת למרות שביחד עם ספר התקציב, הוא גם מקבל את נתוני הביצוע (המלאים או הזמניים) של השנה שעברה.

אני לא ראיתי את ספר התקציב, ויתכן והעירייה מושחתת, ויתכן גם שלא
אבל מוידר לא ניתן להביא ראיה.

כשמגישים תקציב, צריך להגיש אותו מאוזן, כלומר הסכום של ההכנסה וההוצאה צריך להיות מאוזן.
בעיריית בני ברק דווקא נהגו בהוגנות, ורשמו סעיפים יחסית מאוזנים גם להכנסה וגם להוצאה
את הסעיף הזה אי אפשר להכניס במחלקו השונות (למרות שגם במחלקות יש בדר"כ סעיפים שנופחו מראש כדי שאפשר יהיה לנתב משם את הכסף לסעיפים הנצרכים), כי אז מנהל האגף ישתמש בה (ואם הוא לא ישתמש, אז זה יחשב שהוא לא ניצל את התקציב, ושהוא מנהל לא טוב)
ולכן מקובל במקרים מסוג זה להכניס את הסעיף במקום חסר משמעות, כמו כיבוד לראש העיר, כך שזה נמצא קרוב אליו.
בשביל לבדוק האם יש כאן שחיתות, לא מספיק לבדוק האם קיים סעיף של כיבוד או סעיף של משכורת לשוחט העיירה
אלא צריך לבדוק גם את הפרוטוקולים של הביצוע, ולראות האם אכן השתמשו בסעיף הזה או לא.

וידר גם לא טורח להראות נתוני ביצוע משנים עברו, וזאת למרות שביחד עם ספר התקציב, הוא גם מקבל את נתוני הביצוע (המלאים או הזמניים) של השנה שעברה.

מנסיון
אי אפשר למצוא כלום בספר התקציב של העירייה
הוא כתוב כל כך מעורפל שברור שמסתירים משהו
לעומת התקציב של רמת גן לדוגמה שכתוב מאד ברור ומובן

לעירייה אין מוסד / שב"כ / פעולות חשאיות במדינת אוייב. אין צורך להשאיר סעיפים מושחרים / מפוברקים בתקציב. ואם יש סעיף מושחר - כנראה שההשחרה נועדה לכסות על משהו שחור יותר.

לעירייה אין מוסד / שב"כ / פעולות חשאיות במדינת אוייב. אין צורך להשאיר סעיפים מושחרים / מפוברקים בתקציב. ואם יש סעיף מושחר - כנראה שההשחרה נועדה לכסות על משהו שחור יותר.
על העירייה יש בקרה של משרד הפנים
אין השחרה של סעיפים
יש סעיפים עם שמות היסטוריים, שהיעוד שלהם קצת השתנה עם השנים
ויש סעיפים בהם הסכום אינו תואם את התחזיות האמיתיות.

מנסיון
אי אפשר למצוא כלום בספר התקציב של העירייה
הוא כתוב כל כך מעורפל שברור שמסתירים משהו
לעומת התקציב של רמת גן לדוגמה שכתוב מאד ברור ומובן
לי אין ניסיון, לא עם ספר התקציב של עיריית בני ברק ולא עם של רמת גן
כן עברתי על כמה עשרות ספרי תקציב בעבר
ואף אחד מהם לא ברור, וגם לא יכול להיות ברור
נדיר שסעיף שמורכב מ4 מילים באמת ישקף באופן מלא את השימוש בסעיף.

כרגע הציטוט הבא פורסם בניוזלטר של אפרת פינקל לב,
מישהו יודע אם זה נכון או לא ?

ולהלן הציטוט:

-------------------

בשבוע שעבר המריאה משלחת של ראש עיריית בני ברק, בכירי העירייה ובנות זוגם למיאמי, לכאורה כדי "לבחון מגלשות לגני השעשועים". הם עדיין שם.

.... מסע התענוגות הזה במחלקה ראשונה - שעלותו נאמדת בסכומי עתק מקופת הציבור - .....

‏קשה שלא לשאול האם כל סיפור המגלשות הוא רק תירוץ לנסיעת יוקרה יקרה במיוחד, עם הסתרה כמעט מוחלטת של העלויות. שרוליק לייזר, אגב, מי שמופקד על ענייני גני השעשועים בעיר, בכלל לא הצטרף למשלחת.

יתכן שכן, אבל לא בגלל הסעיף הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה